Χρίστος Πέτρου: Ο Πρωταθλητής Semi Pro 2023 μας μιλά για την μεγάλη του επιτυχία και όχι μόνο

Η κατηγορία Semi Pro πάντα χάριζε συναρπαστικές μάχες και αμφίρροπες αναμετρήσεις και το 2023 δεν μπορούσε να είναι διαφορετικό.

Με τέσσερίς διαφορετικούς νικητές σε έξι αγώνες ο τίτλος κρίθηκε στο μεγάλο φινάλε. Βέβαια σημαντικό ρόλο σε ακόμα ένα πρωτάθλημα με ανατροπές έπαιξε ο πέμπτος αγώνας όπου η βαθμολογία ήταν διπλή και κάπου εκεί άρχισε να λάμπει το άστρο του Χρίστου Πέτρου.

Ο νεαρός στην παρθενική του εμφάνιση στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης πήρε την πρώτη του νίκη που τον έφερε επικεφαλής στην βαθμολόγια και με την δεύτερη θέση στον έκτο και τελευταίο αγώνα σφράγισε τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ο Χρίστος Πέτρου, φιλοξενείται από την σελίδα μας για να μας μιλήσει για την χρονιά που μας πέρασε αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια.

Χρίστο, αφού σε συγχαρούμε πρώτα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Drift 2023 της κατηγορίας SEMI PRO, θα θέλαμε να μας πεις  δυο λόγια για την φετινή σου χρόνια.

Πρώτη σου σεζόν συνοδευόμενη από απίστευτο αποτέλεσμα. Σε κάθε αγώνα σε βλέπαμε και καλύτερο και ποιο βελτιωμένο, ποιο είναι το μυστικό σου;

Το μυστικό είναι ότι σε κάθε αγώνα για να γίνομαι όλο και καλύτερος οφείλετε στις συχνές προπονήσεις που κάνω, το σταθερό μου οδήγημα και η καλή προετοιμασία του αυτοκίνητου μας

Τι πιστεύεις ότι είναι εκείνο που σε έκανε να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους συναθλητές σου;

Εκείνο που πιστεύω με έκανε να ξεχωρίσω από τους υπολοίπους συναθλητές μου είναι η σταθερότητα στο οδήγημα μου και ότι σε κάθε αγώνα προσπαθώ και δίνω τον καλύτερο μου εαυτό.

Που πιστεύεις ότι κρίθηκε το φετινό πρωτάθλημα;

Πιστεύω ότι το φετινό πρωτάθλημα κρίθηκε κυρίως στον 5ο αγώνα όπου με τους διπλούς πόντους κατάφερα και πήρα την πρώτη θέση.

Την φετινή χρονιά είδαμε πολλούς και διαφορετικούς σχεδιασμούς στους αγώνες του Κυπριακού Πρωταθλήματος, ποιος σου άρεσε και γιατί;

Ο σχεδιασμός της πίστας που μου άρεσε περισσότερο ήταν στον τελευταίο αγώνα, τον πανευρωπαϊκό, καθώς η πιστά ήταν σχεδιασμένη με κλειστά σημεία και παράλληλα επεκτάθηκε η διαδρομή μετά τον συνηθισμένο τερματισμό.

Ποιο από τους φετινούς αγώνες απόλαυσες περισσότερο και γιατί;

Ο αγώνας οπού απόλαυσα πιο πολύ είναι επίσης ο πανευρωπαϊκός όπου διεξαγόταν σε ένα διαφορετικό κλίμα με αρκετές ξένες συμμετοχές από όλη την Ευρώπη και χιλιάδες κόσμο.

Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός στην πίστα της Άχνας που θα ήθελες να δεις;

Νομίζω δεν έχω ακόμα την εμπειρία να μιλήσω για σχεδιασμό της πίστας αλλά θα ήθελα να υπάρχει διαφορετικός σχεδιασμός κάθε φορά για να αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον ο αγώνας και κατ’ επέκταση το πρωτάθλημα.

Που θα ήθελες να αγωνιστείς εκτός Achna Speeway;

Θα ήθελα να αγωνιστώ ξανά στις Σέρρες γιατί είναι μια μεγάλη και απαιτητική πίστα με πολλά χιλιόμετρα εισόδου και πολύ δύσκολα σημεία.

Σε αυτό το σημείο θα μείνουμε στις Σέρρες. Ένα εξαιρετικό κομμάτι της φετινής χρονιάς ήταν το Drift Kings που έγινε στις Σέρρες όπου σαν πρωτοπόρος του πρωταθλήματος στην κατηγορία Semi Pro (Pro2) αποτέλεσες κομμάτι της εθνικής. Τι έγινε εκεί;

Στις Σέρρες αγωνίστηκα με πολύ δυνατούς και έμπειρους οδηγούς, έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό και κατάφερα να πάρω την 6η θέση, γεγονός που με χαροποίησε ιδιαίτερα.

Ποια είναι τα συναισθήματα σου, αφού σε μια τόσο νεαρή ηλικία αποτέλεσες μέλος της εθνικής;

Νιώθω πολύ περήφανος όπου στην πρώτη μου αγωνιστική χρονιά κατάφερα να είμαι μέλος της εθνικής Κύπρου και μου έδωσε αυτή την μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία.

Πως είδες το επίπεδο των οδηγών του Drift Kings;

Το επίπεδο των οδηγών του Drift Kings ήταν πολύ ψηλό, έμπειροι οδηγοί με πολύ δυνατά αυτοκίνητα.

Εθνική Κύπρου, στο Nation Cup είχε μια τεράστια επιτυχία.  Αν και δεν αγωνίστηκες αποτέλεσες μέρος της, ποια είναι τα συναισθήματα σου από αυτή την επιτυχία.

Αν και δεν αγωνίστηκα στο Nations Cup είμαι εξίσου περήφανος για τους Kύπριους οδηγούς που με την μαχητικότητα τους κατάφεραν να πάρει η Κύπρος την πρώτη θέση

Η χρονιά τελείωσε, να αναμένουμε να δούμε αλλαγές και βελτιώσεις στο αγωνιστικό σου;

Δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο αυτοκίνητο μου γιατί είμαι αρκετά ευχαριστημένος με την απόδοση του.

Υπάρχει κάποιος οδηγός από Κύπρο και εξωτερικό τον οποίο θεωρείς ίνδαλμα σου και ποιος είναι ο λόγος;

Υπάρχουν πολλοί καταξιωμένοι οδηγοί και από την Κύπρο και από το εξωτερικό αλλά αυτόν που ξεχωρίζω είναι ο Νικόλας Πατακ γιατί είναι ένας πολύ έμπειρος και ταλαντούχος οδηγός και επίσης είναι και ο μέντορας μου σε όλη την ανοδική μου πορεία.

Στο Drift, στα διπλά βαθμολογημένα περάσματα ποια θέση προτιμάς και γιατί;

Στα διπλά περάσματα προτιμώ την θέση του chaser γιατί κυνηγώντας τον μπροστινό οδηγό η αδρεναλίνη και η μαχητικότητα είναι περισσότερη προκειμένου να κρατηθείς πολύ κοντά του.

Ποιο θεωρείς ότι είναι το δυνατό σου και ποιο το αδύνατο σου σημείο;

Το δυνατό μου σημείο είναι ότι οδηγώ χωρίς υπερβολικό άγχος και αυτό με βοηθά να είμαι σταθερός οδηγός. Το αδύνατο μου σημείο είναι απλά κάποιες μικρές λεπτομέρειες την ώρα του αγώνα που πρέπει να τις κοιτάζω με περισσότερη ψυχραιμία.

Ένα μεγάλο κεφάλαιο στο μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι και το κομμάτι των χορηγών, μίλησε μας για αυτούς.

Σε αυτό το άθλημα είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος των χορηγών γιατί είναι άθλημα πολυέξοδο και χωρίς αυτούς είναι πολύ δύσκολο. Αυτοί είναι P.PETROU&SONS AUTOPARTS,

PSALTIS AUTO PARTS,

FILLN’GO,

CHR.XYSTROS GARAGE LTD,

ACM AUTO CENTER,

2ACHRYSOSTOMU

και θέλω να τους ευχαριστήσω για την πολύτιμη βοήθεια που μου προσφέρουν σε κάθε αγώνα

Οι αφανείς ήρωες, οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι για την ετοιμασία του αγωνιστικού πριν από τον αγώνα αλλά και κατά την διάρκεια του. Είναι δίπλα σου σε κάθε αγώνα, σε στηρίζουν όπου τους χρειάζεσαι. Μίλησε μας για αυτούς τους ανθρώπους

Πάντα διπλά μου σε κάθε αγώνα σε ότι χρειαστώ καθώς και στην προετοιμασία του αγωνιστικού είναι ο πατέρας μου, Παναγιώτης Σάββα, ο Χρίστος Σάββα, ο Νικόλας Νικολάου και ο Δημήτρης Κωνσταντίνου ο οποίος είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα του αυτοκίνητου. Πάντα δίπλα μου επίσης είναι η οικογένεια μου και οι φίλοι μου τους οποίους και ευχαριστώ!

Για το τέλος θα θέλαμε να μας πεις ποια είναι τα πλάνα του Χρίστου για την χρονιά που έρχεται, που θα σε δούμε την νέα χρονιά και ποιοι θα είναι οι στόχοι σου;

Θα συνεχίσω και τη νέα χρονιά να αγωνίζομαι στην κατηγορία  semi pro και ο στόχος μου είναι να κερδίσω ξανά το πρωτάθλημα.