Φοινικούδες Λάρνακα Ράλλυ 2024 – Προ των πυλών ο δεύτερος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος του Κ.Σ.Α

Διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο 25-26 Μάϊου από τον Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Λάρνακας τοΦοινικούδες Λάρνακα Ράλλυ 2024, δεύτερος αγώνας της χρονιάς για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου.

Τα πληρώματα θα έχουν να αντιμετωπίσουν οκτώ ειδικές διαδρομές με την εκκίνηση να δίδεται το Σάββατο στις 13:00 στην φημισμένη παραλιακή οδό Φοινικούδων στην Λάρνακα. Στη συνέχεια θα διεξαχθούν οι ειδικές Smartway Motors Δορυφορικός (13:53) και  Klimacontrol Πετροφάνη (14:46).

Μετά το σέρβις στο γήπεδο ΓΣΖ οι δύο ειδικές θα επαναληφθούν στις 16:49 και 17:42 αντίστοιχα. Την Κυριακή, δεύτερη και τελευταία μέρα του αγώνα, θα διεξαχθούν οι ειδικές διαδρομές APK Capac Auto Parts Kalavasos (10:33), και Di Capilla Stavrovouni (11:31). Ακολουθεί σέρβις στο γήπεδο ΓΣΖ και οι ειδικές APK Capac Auto Parts Kalavasos και Di Capilla Stavrovouni επαναλαμβάνονται στις 13:39, και 14:37 αντίστοιχα, με τον τερματισμό να είναι ορισμένος στις 18:00 στο παραλιακό μέτωπο Φοινικούδων στην Λάρνακα.

Όσον αφορά τις συμμετοχές, οι περσινοί πρωταθλητές Petrolina Racing Team Σίμος Γαλαταριώτης/Αντώνης Ιωάννου με το VW Polo GTI έχουν τον πρώτο λόγο για επικράτηση και είναι το μεγάλο φαβορί στον αγώνα. Εμπόδιο στους πρωταθλητές θα επιδιώξουν να σταθούν οι Παναγιώτης Γιάγκου/’Άριστος Νικολάου με Hyundai i20 R5 και Κώστας Ζήνωνος/Φάνος Χριστοφή με Citroen DS3 R5.

Στην RC2 θα έχουμε εξαιρετικά μεγάλες μάχες αφού σε αυτή δήλωσαν συμμετοχή εφτά πληρώματα. Ξεκινώντας με τους Γιώργο Νέστωρος/Γιάννο Καλλή και Μιχάλη Ποσείδια/Αντρέα Χρυσοστόμου, αμφότεροι με Mitsubishi Lancer Evo X, είναι τα μεγάλο φαβορί της κατηγορίας.   Αναμένεται όμως να αντιμετωπίσουν σκληρό ανταγωνισμό αφού στους διεκδικητές της νίκης στην RC2 συγκαταλέγονται επίσης οι Κώστας Λαός/Μιχάλης Στυλιανού με Mitsubishi Lancer Evo 9, Χρίστος Χριστοδούλου/Αντρέας Αντρέου με Subaru Impreza, Άγγελος Πετρίδης/Κύπρος Χριστοδούλου με Mitsubishi Lancer Evo 9, Χριστάκης Κοκίας/Άγγελος Μακρίδης με Mitsubishi Lancer Evo 9 και Γιάγκος Γιάγκου/Παναγιώτης Γεωργίου με Mitsubishi Lancer Evo 9.

Στην κατηγορία RCS2 θα τρέξουν έξι πληρώματα, οι Σωκράτης Σωκράτους/Γιάννος Ευριπίδου με Subaru Impreza, Πέτρος Λαός/Σωτήρης Λαός με Mitsubishi Lancer Evo 6, Χριστόδουλος Χριστοδούλου/Κυριάκος Νικολετή με Mitsubishi Lancer Evo 7, Στέλιος Λαός/Παναγιώτης Λαός μεMitsubishi Lancer Evo 3, Λυκούργος Κακουράτος/Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου με Mitsubishi Lancer Evo 3 και Μάριος Αντωνίου/Πέτρος Πίττας με Mitsubishi Lancer Evo 3.  Σε αυτή την κατηγορία όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Στην δικίνητη έχουμε την παρουσία των Ζαχαρία Μανώλη/Κώστα Ευριπίδου με Peugeot 208, Δημήτρη Παρέλλη/Αντρέας Παπαντρέου με το καινούργιο Renault Clio Rs Rally5 και Χρίστο Σκορδή/Παναγιώτη Χρυσάνθου με Ford Fiesta.

Στην κατηγορία RCS1 θα έχουμε την παρουσία των Χριστόδουλο Χριστοδούλου/Σταύρο Χριστοδούλου με Honda Civic, Νικόλα Κυριάκου/ Γιώργο Ζουρουρή με Honda Civic EP3 και Παναγιώτη Προδρόμου/Αντρέα Νέστωρος με Honda Civic.

Στην κατηγορία RCT1 θα αγωνιστούν οι Αντρέας Νικολάου/Μανώλης Μανώλη με Suzuki Vitaraκαι τέλος στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή και δύο μεικτά πληρώματα, οι Μαρία Χ’Γεωργίου/Μαρία Παπανδρέου με Honda Civic και Πέτρος και Λευτέρης Λαός με Mitsubishi Galant.

Itinerary-Larnaca-2024-new