Υψηλοί στόχοι για τη Hyundai στο Μεξικό

Μετά τη δύσκολη αρχή στο φετινό πρωτάθλημα, η ομάδα της Hyundai Motorsport είναι έτοιμη να επανέλθει και να πρωταγωνιστήσει στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος στο Μεξικό. Το Hyundai i20 Coupe WRC έδειξε στους δυο πρώτους αγώνες σε Μόντε Κάρλο και Σουηδία ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει, καθώς οι τρείς οδηγοί της ομάδας κέρδισαν συνολικά 13 ειδικές διαδρομές μαζεύοντας παράλληλα και 10 βαθμούς στις δυο power stage. Για ακόμα ένα αγώνα η ομάδα θα συμμετάσχει με τρία αυτοκίνητα, με οδηγούς τους Hayden Paddon, Thierry Neuville και Dani Sordo.

Μετά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες της Σουηδίας τα πληρώματα αυτή τη φορά έχουν να αντιμετωπίσουν τις ψηλές θερμοκρασίες του αγώνα στο Μεξικό, ο οποίος σημειωτέων είναι ένας από τους τρείς αγώνες που θα διεξαχθούν εκτός Ευρώπης. Επιπρόσθετα, εκτός από τις ψηλές θερμοκρασίες μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του αγώνα είναι το μεγάλο υψόμετρο, καθώς μερικές ειδικές διαδρομές είναι σχεδόν 3000m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Με τα δοκιμαστικά να απαγορεύονται εκτός Ευρώπης, η ομάδα δοκίμασε τα αυτοκίνητα εν ‘όψη Μεξικό  στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Γρανάδα όπου και τα τρία πληρώματα οδήγησαν σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές που θα αντιμετωπίσουν στον αγώνα της Λατινικής Αμερικής. Η μηχανή του Hyundai i20 Coupe WRC πέρασε απο δυναμόμετρο με σκοπό να αποδίδει όσο το δυνατό καλύτερα σε μεγάλο υψόμετρο όπου τα επίπεδα οξυγόνου είναι χαμηλά και παρατηρείτε στα αυτοκίνητα έλλειψη ιπποδύναμης.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Michel Nadan είπε: Ο αγώνας στο Μεξικό είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους δυσκολότερους του ημερολογίου καθώς διεξάγετε σε μεγάλο υψόμετρο και το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό απο τον προηγούμενο αγώνα που έγινε στη Σουηδία. Οι συνθήκες θα πιέσουν οδηγούς και αυτοκίνητα στο όριο και είμαστε ευχαριστημένοι με τη δουλειά που κάναμε σχετικά με την προετοιμασία του αυτοκινήτου. Προφανώς οι δυο πρώτοι αγώνες ήταν δύσκολοι για εμάς όμως δεν θα κολλήσουμε σε αυτό. Ξέρουμε για τι είναι ικανό το Hyundai i20 Coupe WRC και έχουμε τη δυνατότητα να παλέψουμε για τη νίκη. Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να επανέλθουμε δυναμικά στο Μεξικό, σε ένα αγώνα όπου κατακτήσαμε το πρώτο μας βάθρο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2014.

Οι Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul θέλουν να επανέλθουν στα καλά αποτελέσματα μετά τις ατυχίες στους δυο πρώτους αγώνες. Ο Neuville είπε σχετικά: Το Μεξικό είναι ένας μοναδικός αγώνας ο οποίος μας θυμίζει ωραίες αναμνήσεις καθώς το 2014 κατακτήσαμε το πρώτο μας βάθρο. Είναι ο πρώτος αγώνας της σεζόν με ψηλές θερμοκρασίες και το γεγονός ότι διεξάγετε σε μεγάλο υψόμετρο αυτό τον κάνει παράλληλα και μοναδικό. Λόγω της γνώσης και εμπειρίας που αποκτήσαμε από τις προηγούμενες συμμετοχές μας στον αγώνα, θα μπορούμε να πιέσουμε πολύ. Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να αποδώσουμε αρκετά καλά. Το αυτοκίνητο ήδη έδειξε τι μπορεί να κάνει σε Μόντε Κάρλο και Σουηδία και μένει μόνο να αποδείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε, καθώς είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για τη νίκη.

Ο πρώτος μη Ευρωπαϊκός αγώνας της χρονιάς, το ράλι Μεξικό, είναι χωμάτινος και αποτελείτε από 19 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 393.8 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Ο χώρος ανασυγκρότησης θα είναι και φέτος στην πόλη Leon η οποία βρίσκετε περίπου 400km βόρεια του Mexico City. Ο αγώνας θα ξεκινήσει την Πέμπτη με την υπερειδική στην κεντρική πλατεία του Zocalo, γνωστή από την ταινία James Bond-Spectre. Την υπερειδική αναμένετε να παρακολουθήσουν περισσότερες από 200000 οπαδοί.

Την Παρασκευή τα πληρώματα θα αγωνιστούν σε μεγάλο υψόμετρο στα βουνά της Sierra de Lobos και Sierra de Guanajuato πριν ξανακατεβούν σε χαμηλότερο υψόμετρο για να διέλθουν από την ειδική η οποία περνά υπόγεια από τις στοές του πρώην μεταλλείου, από το οποίο εξόρισαν ασήμι.

Το Σαββατοκύριακο ο αγώνας θα συνεχιστεί και ολοκληρωθεί στην περιοχή γύρω από την Leon και αποτελείτε από τις καινούργιες ειδικές στην Lajas de Oro το Σάββατο και La Calera την Κυριακή. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με την power stage στην Derramadero η οποία θα είναι τηλεοπτική.