Τo σύστημα infotainment της Jaguar / Land Rover βραβεύεται από τον Οργανισμό Autobest

Το νέο σύστημα infotainment με οθόνη αφής, Pivi Pro, της Jaguar Land Rover έχει αναγνωριστεί από την διάσημη κριτική επιτροπή αυτοκινήτου AUTOBEST, λαμβάνοντας το βραβείο SMARTBEST 2020 το οποίο είναι αφιερωμένο στις καλύτερες τεχνολογίες συνδεσιμότητας στον χώρο του αυτοκινήτου. Το νέο σύστημα Pivi Pro της Jaguar LandRover διαθέτει κορυφαία σχεδίαση και μοιράζεται ηλεκτρονικό υλικό με τα πιο πρόσφατα smartphone της αγοράς. Το γρήγορο και έξυπνο λογισμικό του Pivi Pro επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν πλήρη χρήση της τεχνολογίας Software-Over-The-Air (SOTA), χωρίς να πρέπει να διακόψουν την μουσική και να συνδέεται με εφαρμογές εν κινήσει.

Το ότι είναι μονίμως εν λειτουργία και μονίμως συνδεδεμένο το Pivi Pro, αντικατοπτρίζει πλήρως την φιλοσοφία των μοντέλων Jaguar και Land Rover και η οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν όλες τις πτυχές του οχήματος χρησιμοποιώντας το ίδιο επεξεργαστικό υλικό με τα τελευταία smartphone. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να συνδέσουν ταυτόχρονα δύο συσκευές στην κεντρική μονάδα infotainment μέσω χρήσης Bluetooth, έτσι ώστε ο οδηγός και ο επιβάτης να μπορούν να απολαμβάνουν τη λειτουργία ανοιχτής ακρόασης ταυτόχρονα χωρίς την ανάγκη ανταλλαγής συνδέσεων.

Ο πρόεδρος της επιτροπής AUTOBEST Dan Vardie δήλωσε: «Αυτό είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα βραβεία που προσφέρουμε, αφιερωμένα στις καλύτερες τεχνολογίες συνδεσιμότητας στον χώρο του αυτοκινήτου. Φέτος, το PiviPro αποδείχθηκε αδιαμφισβήτητα η καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη ενσωματωμένη τεχνολογία. Εκτός από την πολύ απλή λειτουργία του, αφήνοντας τον οδηγό ελεύθερο να επικεντρωθεί στην οδήγηση, του δίνεται επίσης πρόσβαση στο 90 τοις εκατό των κοινώς χρησιμοποιούμενων λειτουργιών από την οθόνη με μόνο ένα διπλό κλικ.»

Περαιτέρω συνδεδεμένες λειτουργίες περιλαμβάνουν ενοποίηση ημερολογίου Google και Microsoft Outlook που επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει τα ημερολόγια εργασίας του και ακόμη και να συμμετέχει σε σημαντικές κλήσεις μέσω του συστήματος hands-free. Εν τω μεταξύ, η πρόβλεψη του καιρού στο σύστημα γίνεται ανάλογα με τη διαδρομή που έχει εισαχθεί στο σύστημα πλοήγησης. Η προηγμένη συνδεσιμότητα SOTA επιτρέπει στους πελάτες να κατεβάζουν και να εγκαθιστούν apps χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν τους αντιπροσώπους της Jaguar. Οι ενημερώσεις τρέχουν συνεχώς, με τους πελάτες να ειδοποιούνται από το σύστημα για όλες τις βασικές αλλαγές. Για ενημερώσεις που απαιτούν απενεργοποίηση του οχήματος, οι πελάτες μπορούν να προγραμματίσουν έναν κατάλληλο χρόνο για την εγκατάσταση τους, όπως θα έκαναν άλλωστε και για αναβάθμιση του λογισμικού στο κομπιούτερ του σπιτιού τους.