Τρεις ομάδες WRC θα διαγωνιστούν στο Rally Estonia

Τρεις από τις τέσσερις κατασκευάστριες εταιρείες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι θα διαγωνιστούν στο Ράλι της Εσθονίας ως μέρος της προετοιμασίας τους για το Ράλι Φινλανδίας στο τέλος του μήνα.

Για το λόγο αυτό η Toyota, Citroen και Hyundai θα στείλουν αυτοκίνητα για τους Ott Tanak, Craig Breen και Hayden Paddon αντίστοιχα αυτό το Σαββατοκύριακο, καθιστώντας έτσι τον αγώνα εθνικού επιπέδου.

Οι χωμάτινες ειδικές διαδρομές της Εσθονίας χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν από τις ομάδες για να προετοιμαστούν για τον αγώνα της Πολωνίας – ο οποίος είναι εκτός από το ημερολόγιο του WRC για το 2018 – καθώς οι γρήγοροι δρόμοι θα βοηθήσουν τις ομάδες ενόψη του Ράλι Φινλανδίας.

“Αυτός ο αγώνας ήταν πολύ καλός για την Πολωνία”, δήλωσε ο Tanak. “Οι δρόμοι ήταν παρόμοιοι, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τη Φινλανδία, όπου η επιφάνεια είναι λίγο πιο δύσκολη και υπάρχουν περισσότερα άλματα.

“Δεν έχουν το ίδιο προφίλ, αλλά η ταχύτητα θα είναι η ίδια. Μετά το διάλειμμα που είχαμε, είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να επιστρέφουμε στις γρήγορες ειδικές διαδρομές ξανά.

“Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό τον αγώνα για να ρυθμίσουμε σωστά το αυτοκίνητο για την Φινλανδία, καθώς δε θα είναι τόσο διαφορετικό το οδόστρωμα, αλλά το μεγάλο θέμα είναι για τον οδηγό να επανέλθει και πάλι στις υψηλές ταχύτητες”.

Η τελευταία παρουσία του Tanak στην Εσθονία ήταν το 2014, όταν και κέρδισε με ένα Ford Fiesta R5.

Ολοκλήρωσε τα τεστ για το Ράλι Φινλανδίας κοντά στη βάση της ομάδας στη Jyvaskyla τον περασμένο μήνα, αλλά ο Tanak και η Toyota θα δοκιμάσουν ξανά το Yaris WRC στη Φινλανδία και την επόμενη εβδομάδα.

“Μετά την Εσθονία έχω μια ακόμα μέρα για δοκιμές”, δήλωσε ο Tanak. “Αυτό είναι μόνο για να τελειοποιήσουμε τις ρυθμίσεις μας.”

Και οι τρεις ομάδες θα χρησιμοποιήσουν αγωνιστικά WRCτελευταίας γενιάς στο Ράλι της Εσθονίας, το οποίο επιστρέφει για το 2018 μετά από ένα χρόνο απουσίας.

“Είναι καλό για τον αγώνα να έχουν και τα άλλα αυτοκίνητα [WRC] εκεί”, δήλωσε ο Tanak.

“Επίσης είναι καλό να είμαστε σε ανταγωνισμό, καθώς μπορούμε να αλλάξουμε ρυθμίσεις μεταξύ των διαδρομών και είμαστε σε θέση να συγκριθούμε με τον ανταγωνισμό, αλλά δεν είμαι σίγουρος το πόσο θα πιέσουν.”