Τρίτος φιλικός αγώνας Enduro 2025: Θρίαμβος για τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη

Με μεγάλο θριαμβευτή τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη ολοκληρώθηκε ο τρίτος φιλικός αγώνας Enduro, που διοργάνωσε η Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Περηφέρειας Μοσφιλωτής υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

Δυο μέρες ήταν η διάρκεια του αγώνα, η πρώτη διεξήχθη στην ημιορεινή περιοχή Σταυροβουνίου σε μια διαδρομή καθαρά Enduro, ενώ η δεύτερη είχε στίβο μάχης την κοίτη του ποταμού Γυαλιά στο Δάλι, όπου οι διαγωνιζόμενοι είχαν να αντιμετωπίσουν τεχνητά εμπόδια αλλά και φυσικά.

Με τον βαθμό δυσκολίας να μην είναι μεγάλος, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις οδηγικές τους ικανότητες σε διάφορα τερέν, από χώμα μέχρι πέτρες στον ποταμό και στενά μονοπάτια που εναλλάσσονταν με γρήγορα σημεία.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης κέρδισε αυτό που έχασε στον περσινό αγώνα, δηλαδή τη νίκη. Όντας πολύ γρήγορος από το Σάββατο, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και σήμερα Κυριακή συνέχισε στο ίδιο τέμπο με φυσιολογικό αποτέλεσμα να φύγει νικητής από τον αγώνα.

Champion

Η πτώση του BO MOTOR OIL / RINALDI Μιχάλη Πάμπουκκα στην τελευταία διαδρομή του Σαββάτου έφερε αυτόν και τον αδερφό του Μάριο σε απόσταση ενός δευτερολέπτου. Σήμερα ο Μιχάλης ήταν αλάνθαστος και γράφοντας και στα τρία περάσματα από την διαδρομή τον ταχύτερο χρόνο ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου.

Ο Μάριος Πάμπουκκας μετά την ολοκλήρωση της πρώτης διαδρομής της Κυριακής βρέθηκε 22 δευτερόλεπτα πίσω και από κει και πέρα δεν ρίσκαρε διαφυλάσσοντας την δεύτερη θέση.

Ο τρίτος της κατηγορίας Ανδρέας Ιωάννου, οδήγησε χωρίς να ρισκάρει, καθώς οι αδερφοί Πάμπουκκα είχαν απομακρυνθεί σε χρόνο και έτσι ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τρίτη θέση της κατηγορίας.

Ε1

Εξαιρετικές μάχες έγιναν στην Ε1 μεταξύ του Λευτέρη Κουρούγιαννη και του BO MOTOR OIL / RINALDI Γιάννη Χαραλάμπους. Ο τελευταίος ξεκίνησε σήμερα με πλεονέκτημα 22 δευτερολέπτων, όμως ο Κουρούγιαννης δεν πτοήθηκε και αντεπιτέθηκε με το καλημέρα κερδίζοντας την πρώτη διαδρομή.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη και στις επόμενες δυο καταφέρνοντας έτσι να κάνει την ανατροπή και να φύγει νικητής, με την διαφορά των δυο αναβατών να είναι μόλις δυο δευτερόλεπτα.

Ο Χαραλάμπους συμβιβάστηκε με την δεύτερη θέση με τον Magdy Nassar να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Ε2

Πολύ δυνατός παρουσιάστηκε ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης και τις δυο μέρες του αγώνα. Είχε πολύ καλό ρυθμό και σήμερα Κυριακή και στο τέλος θριάμβευσε αφού αναδείχθηκε νικητής.

Ο Γιώργος Παουλλής ήταν θεαματικός σε όλο τον αγώνα και ξεκίνησε την Κυριακή με νίκη στην πρώτη διαδρομή και με τις δεύτερες θέσεις που πέτυχε στις υπόλοιπες διαδρομές του αγώνα πήρε την δεύτερη θέση στην κατηγορία.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Στέλιος Μιχαήλ, ο οποίος δεν απειλήθηκε και τερμάτισε άνετα τρίτος. Τον ακολούθησε ο Ιάκωβος Στεφάνου στην τέταρτη θέση, με τον Παναγιώτη Ιορδάνου να ολοκληρώνει πέμπτος.

Ε3

Ο BO MOTOR OIL / RINALDI Σταύρος Σόλωνος ήταν ο μεγάλος νικητής στην Ε3. Παρουσιάστηκε πολύ ανταγωνιστικός και πήρε την πρωτοπορία μετά το τέλος της πρώτης μέρας. Την δεύτερη τα δεδομένα απλοποιήθηκαν αφού η μη συμμετοχή του Μάρκου Παντελίδη με τον οποίο μάχονταν για την πρώτη θέση του έδωσε στο τέλος μια άνετη νίκη.

Ο Μαρίνος Γεωργίου μετά το τέλος του Σαββάτου ήταν σε μια ενδιαφέρουσα μονομαχία με τον Andrei Bassa, αρχικά για την τρίτη θέση. Η μη συμμετοχή του Bassa την Κυριακή άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την δεύτερη εντέλει θέση στον Γεωργίου. Ο Παύλος Αποστόλου δεν κατάφερε να απειλήσει τον Γεωργίου που ξεκίνησε με διαφορά 22 δευτερολέπτων από τον αντίπαλο του και έτσι συμβιβάστηκε με την τρίτη στην κατηγορία.

MX 2

Στόχος επετεύχθη για τον Κώστα Κλεοβούλου που ήταν ο μόνος συμμετέχων στην κατηγορία. Ο Κλεοβούλου έγραψε αγωνιστικά χιλιόμετρα που θα τον βοηθήσουν στη συνέχεια καθώς επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από πάρα πολύ καιρό.

ΟΡΕΝ

 

Οι πολλές συμμετοχές στην ΟΡΕΝ προμήνυαν μάχες. Οι αναβάτες αποζημίωσαν τους θεατές καθώς και σε αυτή την κατηγορία έγινε η ανατροπή όσον αφορά την πρώτη θέση.

Ο Θεόκλητος Ανδρέου ήταν αυτός που ολοκλήρωσε το Σάββατο στην πρώτη θέση με τον Νικόλα Αλεξάνδρου να ακολουθεί στην δεύτερη θέση και διαφορά δέκα δευτερολέπτων.

Την δεύτερη και παρά το γεγονός ότι ο Ανδρέου αύξησε την διαφορά στα 13 δευτερόλεπτα, εντούτοις ο Αλεξάνδρου δεν πτοήθηκε και όντας ταχύτερος από τον αντίπαλο του στην προτελευταία διαδρομή μείωσε στα εννέα δευτερόλεπτα.

Η τελευταία διαδρομή ήταν αυτή που έκρινε και τον νικητή, με τον Αλεξάνδρου να είναι ξανά ταχύτερος κατά 11 δευτερόλεπτα, αποτέλεσμα που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του ανατρέποντας την διαφορά και έτσι πήρε τη νίκη με μόλις δυο δευτερόλεπτα από τον αντίπαλο του.

Ο BO MOTOR OIL / RINALDI Γιώργος Ανδρέου διατήρησε την τρίτη θέση που κατείχε από το Σάββατο, με τον BO MOTOR OIL / RINALDIΣτέλιο Κούβαρο να ολοκληρώνει τέταρτος, θέση την οποία είχε επίσης από το Σάββατο.

Ο Ευριπίδης Σβανάς ολοκλήρωσε στην πέμπτη θέση και τον ακολουθήσε στην έκτη ο Αλέξης Κυπριανού. Ο Πολύδωρος Πολυδώρου πλασαρίστηκε έβδομος, στην όγδοη θέση τερμάτισε ο Σάββας Ιακώβου και στην ένατη ο Σταύρος Κυπριανού.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Άγγελος Αντωνίου, ο οποίος ξεκίνησε πέμπτος την Κυριακή όμως η μεγάλη απώλεια χρόνου στην πρώτη διαδρομή της μέρας τον άφησε δέκατο. Ο Στέλιος Μωσαϊκού πήρε την 11η θέση, 12ος τερμάτισε ο Στέλιος Χριστοφόρου και 13ος ο Μαρίνος Χ’’ Αράπης.

Οι Παναγιώτης Παττίχης, Ανδρέας Καρασιαλής, Παναγιώτης Χαραλάμπους και Στέλιος Αραδιπιώτης δεν αγωνίστηκαν σήμερα και η τελική κατάταξη τους βρήκε αρχίζοντας από τον πρώτο στην 14η, 15η, 16η και 17η θέση αντίστοιχα.

VETERAN

Ο Βάσος Βασιλείου είχε πάρει άνετο προβάδισμα από το Σάββατο και την Κυριακή συνέχισε να γράφει ανταγωνιστικούς χρόνους, γεγονός που του επέτρεψε να διαφυλάξει την πρώτη θέση.

Ο Χρίστος Χ’’ Κώστα κινήθηκε επίσης γρήγορα για να διασφαλίσει στο τέλος την δεύτερη θέση, με τον Ανδρέα Ασπρή να κουβαλά τραυματισμό από το Σάββατο και να συμβιβάζετε με την τελευταία θέση στο βάθρο.

Μετά και το τέλος του φιλικού Ednuro οι αναβάτες που ακολουθούν το πρωτάθλημα Scramble αρχίζουν προετοιμασίες για τον δεύτερο αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 19 Ιανουαρίου με διοργανωτή και πάλι την Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτα Περιφέρειας Μοσφιλωτής.