Τρίτος αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Πλαγιολίσθησης: Νικητές οι Σίμος Τίκκης και Γιώργος Τζιαπούρας

Ο τρίτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Πλαγιολίσθησης διεξήχθη την Κυριακή 19 Μαΐου στην πίστα Acnha Speedway, με διοργανωτή το Power Drift Club υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Χώρος διεξαγωγής ήταν και πάλι το “Parking” σε μια νέα και τεχνική διαδρομή, η οποία όπως αποδείχθηκε έπαιξε ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Κοντράστ συναισθημάτων, αδρεναλίνη στο κόκκινο και ανατροπές ήταν ξανά στο μενού, γεγονός που καθιστά το θεσμό ένα από τους συναρπαστικότερους των τελευταίων χρόνων.

Στην κατηγορία PRO η νικηφόρος πορεία του Δώρου Φραντζέσκου σταμάτησε από τον περσινό πρωταθλητή Σίμο Τίκκη, ο οποίος πήρε την πρώτη φετινή νίκη που τον έβαλε ξανά στην διεκδίκηση του τίτλου.

Στην κατηγορία SEMIPRO ο νεαρός Γιώργος Τζιαπούρας συνέχισε απτόητος αυτό που ξεκίνησε από την πρεμιέρα, αφού για τρίτο διαδοχικό αγώνα έφυγε νικητής από την Achna Speedway και ατενίζει τη συνέχεια με αισιοδοξία.

Μετά την πρωινή ενημέρωση από τους κριτές, οι οδηγοί έκαναν την καθιερωμένη προπόνηση πριν αγωνιστούν στα μονά βαθμολογημένα περάσματα. Αρχίζοντας από την κατηγορία SEMIPRO, ο Γιώργος Τζιαπούρας έδειξε ορεξάτος από το πρωί και από την πρώτη προσπάθεια πήρε 86.25 βαθμούς, γεγονός που τον έφερε πρώτο στα μονά βαθμολογημένα, ενώ παράλληλα η ταχύτητα εισόδου ήταν 109 km.

Ο Κυριάκος Αριστείδου με βελτιωμένο δεύτερο πέρασμα πήρε την δεύτερη θέση με 83.50 βαθμούς και 100 km ταχύτητα εισόδου, ενώ στην πρώτη τριάδα πλασαρίστηκε ο Κύρος Αρτεμίου με 76.50 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 110 km στην δεύτερη του προσπάθεια.

 

Ο Χρίστος Πέτρου με τους 73.50 βαθμούς στην πρώτη προσπάθεια και ταχύτητα εισόδου 100 km, έμεινε τέταρτος και τον ακολούθησαν ο Χρίστος Κούτα με 72.75 β. και ταχύτητα εισόδου 97 km που κατατάγει πέμπτος και ο Πέτρος Χατζίκος που ολοκλήρωσε έκτος την διαδικασία με καλύτερη βαθμολογία τους 47.50 β. και ταχύτητα εισόδου 98 km.

Στην κατηγορία PRO αρκετοί ήταν αυτοί που ήθελαν ένα πλασάρισμα ψηλά στην γενική κατάταξη ούτως ώστε να διατηρηθούν εντός στόχων. Ένας από αυτούς ήταν ο περσινός πρωταθλητής Σίμος Τίκκης, ο οποίος μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα στη σεζόν ήθελε να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Από τα μονά βαθμολογημένα έδειξε τις προθέσεις του αφού ήταν ο καλύτερος όλων, παίρνοντας 92.75 βαθμούς στην δεύτερη του προσπάθεια με ταχύτητα εισόδου 111 km.

Ο Δημητράκης Χριστοφή (ΤΑΚΑΜΟΥΡΑ) συνέχισε τις καλές επιδόσεις και με τους 91.25 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 111 km στην δεύτερη του προσπάθεια πήρε την δεύτερη θέση.

Ο τρίτος οδηγός που πήρε βαθμολογία πάνω από 90 ήταν ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Πάμπος Νικολάου. Με καλύτερη προσπάθεια στο δεύτερο πέρασμα μάζεψε 91 βαθμούς με ταχύτητα εισόδου 112 km και πλασαρίστηκε στην τρίτη θέση.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Δώρος Φραντζέσκου ολοκλήρωσε τέταρτος με 88.75 β. και ταχύτητα εισόδου 113 km, στην πέμπτη θέση πλασαρίστηκε ο Ευτύχιος Χριστοδούλου με 88.25 β. και ταχύτητα εισόδου 105 km και την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Σέργιος Γρηγορίου με 87.75 β. και ταχύτητα εισόδου 115 km, που ήταν και η ψηλότερη στην διαδικασία.

Ο Κώστας Κωνσταντίνου (ΣΠΑΡΣΗΣ) πήρε την έβδομη θέση με 82.75 β. και ταχύτητα εισόδου 107 km, στην όγδοη θέση ολοκλήρωσε ο Βασίλης Χριστοφόρου με 81 β. και ταχύτητα εισόδου 110 km, ένατος ήταν ο Πάμπος Χαραλάμπους με 80.25 β. και ταχύτητα εισόδου 105 km και δέκατος ο Πάμπος Τσουρής με 78.75 β. και ταχύτητα εισόδου 111 km.

Με το πέρας των μονών βαθμολογημένων βγήκαν και τα ζευγάρια για τις διπλές μονομαχίες, τις οποίες όλοι περιμένουν με αγωνία. Σκληρές μάχες και ανατροπές ήταν στο μενού προς τέρψη φυσικά όσων βρέθηκαν στις κερκίδες αλλά και αυτών που παρακολούθησαν τον αγώνα από την CYTAVISION SPORTS HD.

Αρχικά ξεκίνησε ως είθισται η κατηγορία SEMIPRO εκεί όπου ο Γιώργος Τζιαπούρας πέρασε απευθείας στους τέσσερις. Ο Χρίστος Πέτρου στο διπλό με τον Χρίστο Κούτα αναδείχθηκε νικητής και πέρασε επίσης στην τετράδα, κάτι που έκαναν και οι Κυριάκος Αριστείδου και Πέτρος Χατζίκος που απέκλεισαν τους Δήμο Σαββίδη και Κύρο Αρτεμίου αντίστοιχα.

Στην μάχη της τετράδας ο Τζιαπούρας κέρδισε τον Πέτρου και ο Αριστείδου τον Χατζίκο και έτσι θα είχαμε μια επανάληψη του τελικού του προηγούμενου αγώνα.

Πριν από τον τελικό έγινε ο μικρός τελικός με αντίπαλους τους Χρίστος Πέτρου και Πέτρο Χατζίκο με τελικό νικητή τον Πέτρου, ο οποίος ανέβηκε στο τελευταίο σκαλί του βάθρου.

Ο τελικός δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από την κατηγορία PRO, καθώς Τζιαπούρας και Αριστείδου τα έδωσαν όλα με στόχο τη νίκη. Τελικός νικητής ο Τζιαπούρας, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε για την πολύ καλή απόδοση που είχε συνολικά στον αγώνα.

Με αυτή τη νίκη ο νεαρός έκανε το τρία στα τρία αυξάνοντας την διαφορά από τον δεύτερο στους 40 βαθμούς. «Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου, την οικογένεια μου και πάνω από όλα τον πατέρα μου, που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να είμαι εδώ.  Όπως αναφέραμε από την αρχή, πάμε δυνατά για το πρωτάθλημα. Ο σημερινός σχεδιασμός ήταν πολύ τεχνικός αλλά καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε με το αμάξι και τις ικανότητες μας. Όσον αφορά τον τελικό ήταν πολύ θεαματικός και το απόλαυσα αφάνταστα», είπε ο νικητής στην SEMIPRO.

Για ακόμα μια φορά συναρπαστικές μάχες σημάδεψαν την κατηγορία PRO, με τον Σίμο Τίκκη να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό αλλά και τον Νεόφυτο Φικάρδου να ανεβαίνει για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο.

ΤΟΡ 32

Η αρχή στην των twin battles στην κατηγορία PRO έγινε από την φάση των 32, με τον Κυριάκο Μάριου (ΤΣΟΔΑ) να ξεπερνά το εμπόδιο του Stefan Sorin και να προκρίνετε. Στους 16 πέρασε και ο Αντώνης Νικολάου που κέρδισε τον Παναγιώτη Μιχαήλ, καθώς επίσης και ο Αλέξης Χάρης Γεωργίου που κέρδισε τον Παναγιώτη Νικολάου.

Η τελευταία μάχη ήταν αυτή του Χρίστου Λοΐζου με τον Αλέκο Χάσικο, η οποία ανέδειξε νικητή τον πρώτο.

ΤΟΡ 16

Ενδιαφέρον ζευγάρια απάρτιζαν την διαδικασία των 16 και ένα από αυτά ήταν ο Σίμος Τίκκης με αντίπαλο τον Κυριάκο Μάριου. Και οι δυο ήθελαν την πρόκριση διακαώς με τον Τίκκη να καταφέρνει να επιβληθεί και να περνά στην οκτάδα.

Δυνατή μονομαχία ήταν αυτή με αντίπαλους τον Βασίλη Χριστοφόρου και τον Πάμπο Χαραλάμπους. Ο τελευταίος έκανε αγώνα δρόμου για να αγωνιστεί και κατάφερε να φτάσει μέχρι τους 16. Μετά από σκληρές μάχες με τον Βασίλη Χριστοφόρου και one more time, ο τελευταίος ήταν αυτός που κατάφερε να προκριθεί στους 8.

Ο Δώρος Φραντζέσκου αντιμετώπισε τον Αντώνη Νικολάου και επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που τον ήθελαν φαβορί σε αυτή τη μάχη, περνώντας στον οκτώ.

Ευτύχιος Χριστοδούλου και Νεόφυτος Φικάρδου διασταυρώσαν τα ξίφη τους για μια θέση στους οκτώ, με τον Φικάρδου να αναδεικνύετε νικητής και να προκρίνετε.

Ο Τακαμούρα αντιμετώπισε τον Αλέξη Χάρη Γεωργίου σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση όπου ο αειθαλής οδηγός κέρδισε παίρνοντας θέση στους οκτώ.

Ο Ανδρέας Ανδρέου (WAX) αποδίδει πάντα πολύ καλά στο “Parking” και ο τρίτος αγώνας δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Με αντίπαλο τον Σέργιο Γρηγορίου αναδείχθηκε νικητής και η παρουσία του στους οκτώ ήταν γεγονός.

Η αναμέτρηση του Κώστα Κωνσταντίνου (Σπαρσή) με αντίπαλο τον Πάμπο Τσουρή ανέδειξε νικητή τον πρώτο, με τον Χρίστο Λοΐζου να αποκλείει τον Πάμπο Νικολάου και να σφραγίζει επίσης την παρουσία του στην οκτάδα.

ΤΟΡ 8

Φτάνοντας στους 8 πλέων όλα τα ενδεχόμενα ήταν ανοικτά αφού όλοι είχαν μοιρασμένες πιθανότητες πρόκρισης. Ο Σίμος Τίκκης κέρδισε τον μαχητικό Βασίλη Χριστοφόρου φτάνοντας έτσι στους 4.

Ο Νεόφυτος Φικάρδου ήταν πολύ ανταγωνιστικός και κατάφερε να αφήσει εκτός ένα από τα φαβορί, τον Δώρο Φραντζέσκου, για να περάσει πανηγυρικά στην τεράδα.

Σε μεγάλη μέρα ήταν και ο Σπαρσής, ο οποίος άφησε εκτός τον Τακαμούρα, με τον Ανδρέα Ανδρέου να κερδίζει τον Χρίστο Λοΐζου και να έχει στις βλέψεις του ακόμα ένα βάθρο.

ΤΟΡ 4

Σίμος Τίκκης και Νεόφυτος Φικάρδου είχαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να περάσουν στον τελικό και κατ’ επέκταση να κερδίσουν τον αγώνα. Μόνο ένας όμως μπορούσε να το κάνει και αυτός όπως αποδείχθηκε ότι ήταν ο Τίκκης, οποίος ήταν ο νικητής στην προτελευταία μονομαχία.

Στον δεύτερο ημιτελικό τέθηκαν αντιμέτωποι οι Κώστας Κωνσταντίνου και ο Ανδρέας Ανδρέου. Νικητής αναδείχθηκε ο Ανδρέου, ο οποίος είχε εξασφαλίσει μια θέση στο βάθρο και το μόνο που απέμενε ήταν η ολοκλήρωση του τελικού για να μάθουμε τον νικητή.

Αρχικά έγινε ο μικρός τελικός μεταξύ του Κωνσταντίνου και του Φικάρδου, με τον τελευταίο να επισφραγίζει την εξαιρετική απόδοση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με την τρίτη θέση στην γενική κατάταξη.

Στον τελικό ο Σίμος Τίκκης και Ανδρέας Ανδρέου διεκδίκησαν επι ίσοις όροις τη νίκη και ο Τίκκης ήταν αυτός που στο τέλος αναδείχθηκε νικητής σημειώνοντας την πρώτη του φετινή νίκη και σε συνδυασμό με την έκτη θέση του πρωτοπόρου Δώρου Φραντζέσκου ανέβηκε τρίτος με 40 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

«Ευτυχώς αυτός ο αγώνας, πήγε πολύ καλά, όπως τον περιμέναμε.  Δουλέψαμε πάρα πολύ στην προετοιμασία του αγωνιστικού, έτσι ώστε να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Στους τελευταίους δύο αγώνες δυστυχώς είχαμε διάφορα θέματα, τα οποία καταφέραμε να επιλύσουμε.  Έχοντας ένα καλό αυτοκίνητο καταφέραμε να πάρουμε το απόλυτο των βαθμών με πρώτη θέση στα μονά και στα διπλά.  Μπήκαμε δυναμικά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος και για τον επόμενο αγώνα πάλι θα δουλέψουμε στο αγωνιστικό να διορθώσουμε κάποιο μικροπροβλήματα που είχαμε σήμερα για να καταφέρουμε να συνεχίσουμε με αυτό το τέμπο. Ο σημερινός σχεδιασμός που είχε στην πίστα ήταν πολύ καλός, πολύ τεχνικός και δύσκολος και για αυτό άλλωστε είχαμε τόσο ενδιαφέρουσες μάχες ειδικά στο κλειστό σημείο.  Εμάς δεν μας σταμάτησε αυτό, πήγαμε πολύ καλά σε όλα τα σημεία φτάνοντας στην νίκη», είπε ο Σίμος Τίκκης.

Στην βαθμολογία ο Δώρος Φραντζέσκου εξακολουθεί να προηγείται με 330 βαθμούς, με τους Ανδρέα Ανδρέου (WAX) και Σίμο Τίκκη να ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση με 290.

Το φετινό πρωτάθλημα μετά και τον τρίτο αγώνα συνεχίζει να είναι απρόβλεπτο και ο επόμενος που είναι προγραμματισμένος στις 27 Ιουλίου και πάλι στην Achna Speedway θα διεξαχθεί υπο το φως των προβολέων, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για εκπλήξεις και ανατροπές.