Το Ypres Rally θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών

Ο διοργανωτής του αγώνα και η Βελγική κυβέρνηση ανακοίνωσαν οτι το Rally Ypres θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών.

Το προγραμματισμένο για τον επόμενο μήνα Ypres Rally, θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών μετά από απόφαση που λήφθηκε απο τους διοργανωτές του αγώνα και την Βελγική κυβέρνηση.

Το αρχικό πλάνο ήταν ο προτελευταίος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι να περιλαμβάνει έως και 72 ζώνες θεατών κατά τη διάρκεια των τριών ημερών – όπου καθεμία από αυτές τις ζώνες θα μπορούσε να φιλοξενήσει έως και 400 θεατές. Αυτό το πλάνο ακυρώθηκε, με την FIA να επιβεβαιώνει την είδηση στις ομάδες την Τετάρτη.

Οι διοργανωτές του αγώνα ανάφεραν στους ενδιαφερόμενους: «Η τρέχουσα κατάσταση με τον Covid-19 στο Βέλγιο και ο πιθανός αντίκτυπός του στην όλη λειτουργία του Ypres Rally Belgium 2020 είναι αυτή που παρακολουθείται και συζητείται καθημερινά από τη FIA, τον WRC Promoter και το Ypres Rally.

Μετά από συνάντηση με την βελγική κυβέρνηση στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, το Ypres Rally αναθεώρησε το πλάνο του και έχει προγραμματιστεί να τρέξει χωρίς θεατές, σύμφωνα με τις αλλαγές στους περιορισμούς στον επαγγελματικό αθλητισμό που ανακοινώθηκαν από τη βελγική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα.

Εκτός από τις κυβερνητικές κατευθυντήριες γραμμές, όλοι οι βασικοί ενδιαφερόμενοι του αθλητισμού γνωρίζουν πολύ καλά τις ευθύνες και τους κινδύνους που έχει ένας τόσο σημαντικός αγώνας σε μια πόλη, μια περιοχή και μια χώρα και συνεχίζονται συζητήσεις με όλα τα απαιτούμενα κυβερνητικά θεσμικά κόμματα για τον μετριασμό αυτού του κινδύνου.

Αναμένουμε ότι θα υπάρξουν περαιτέρω συζητήσεις μεταξύ των τοπικών δημάρχων και του περιφερειακού κυβερνήτη στο τέλος αυτής της εβδομάδας για να ληφθούν τυχόν προληπτικές και στρατηγικές αποφάσεις που ενδέχεται να χρειαστούν για να διεξαχθεί ένα ασφαλές και επιτυχημένο Ypres Rally.»

Η πίστα της Formula 1 στο Βελγικό Grand Prix, Spa-Francorchamps, που θα φιλοξενήσει δύο ειδικές διαδρομές κατά τη διάρκεια του αγώνα, έκλεισε την πόρτα στους θεατές την περασμένη Δευτέρα και θα παραμείνει έτσι μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Η ενημέρωση της FIA προσπάθησε να τονίσει ότι – παρά τις εικασίες – ο επόμενος αγώνας του παγκόσμιου πρωταθλήματος παραμένει σε καλό δρόμο, προσθέτοντας: «Αυτή τη στιγμή μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για ακύρωση του αγώνα και ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διεξαχθεί ο αγώνας.»