Το WRC στην Ιταλία

Το WRC βρέθηκε στην πόλη της μόδας και του σχεδιασμού και μπροστά από τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό του Μιλάνο παρατάχθηκαν τα αγωνιστικά που θα λάβουν μέρος στο φετινό Monza Rally Show.

Τα τέσσερα αγωνιστικά του 2018 τοποθετήθηκαν στην πλατεία Piazza del Duomo δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες επισκέπτες να τα δουν από κοντά και να τα φωτογραφίσουν.

Το Citroën C3, το Ford Fiesta, το Hyundai i20 και το Toyota Yaris φωτογραφήθηκαν μαζί στη διάσημη πλατεία για τελευταία φορά το 2018. Ακολούθησε διάσκεψη τύπου στα πλαίσια του 40ου Monza Rally Show το οποίο θα διεξαχθεί από τις 7-9 Δεκεμβρίου.

«Αυτή ήταν μια πολύ ξεχωριστή περίπτωση για το WRC», ανέφερε ο promoter managing director OliverCiesla. «Φέραμε το WRC σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και θα παρουσιάσουμε τις ομάδες και τα αυτοκίνητα στη Monzaμπροστά σε χιλιάδες Ιταλούς και μη επισκέπτες. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να διαφημίσουμε το άθλημα.»

Της επίσκεψης του WRC σε Μιλάνο και Monzaπροηγήθηκε τον προηγούμενο μήνα γκαλά στο Σίδνεϋ μπροστά από την όπερα. Ακολουθούν και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις, με την επόμενη να είναι το ερχόμενο καλοκαίρι στην Εσθονία αμέσως μετά το τέλος του Neste Rally Finland η οποία προστίθεται στην παρουσία του WRC στο Birmingham Autosport International show στις 12 Ιανουαρίου το 2019.

Στο Monza Rally Show θα συμμετάσχει ο οδηγός της M-Spor tTeemu Suninen (σε αγώνα και Masters Show) ο οποίος θα πλαισιωθεί από το νέο του συνοδηγό Marko Salminen. Επίσης θα αγωνιστεί ο πολυπρωταθλητής και έξι φορές νικητής στη Monza Valentino Rossi με ένα Ford Fiesta WRC, ο εννέα φορές πρωταθλητής motocross Tony Cairoli (Hyundai i20 WRC) όπως επίσης και ο συμμετέχοντας στην κατηγορία WRC 2 Simone Tempestini (Hyundai i20 R5).

Ο αγώνας ξεκινά την Παρασκευή το απόγευμα από την πίστα της Monza και αποτελείται από εννέα ειδικές διαδρομές οι οποίες είναι μήκους σχεδόν 145 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Με το πέρας των ειδικών διαδρομών ακολουθεί το Masters Show.

Sebastien Loeb και Dani Sordo είναι μεταξύ των νικητών, ενώ στο Monza Rally Show έτρεξαν επίσης και οι Colin McRae, Marcus Gronholm και Miki Biasion.