Το Volvo EX90 υποστηρίζει τον νέο χάρτη υψηλής ανάλυσης της Google

Συνεχίζοντας τη σταθερή συνεργασία της με την Google, η Volvo Cars θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που θα φέρουν την τεχνολογία χαρτών υψηλής ανάλυσης στα μοντέλα της αρχίζοντας με το Volvo EX90. Πρόκειται για το Google HD Maps, ένα ολοκληρωμένο χάρτη υψηλής ανάλυσης που σχεδιάστηκε ειδικά για κατασκευαστές αυτοκινήτων και παρέχει ενημερωμένες και ιδιαίτερα λεπτομερείς πληροφορίες.

Στο νέο Volvo EX90, το lidar, οι κάμερες και τα ραντάρ συνεργάζονται για να κατανοήσουν το εξωτερικό περιβάλλον του αυτοκινήτου κάνοντας ακόμα ένα βήμα ως προς την ολοκληρωμένη ασφάλεια οδηγού και επιβατών.

Χρησιμοποιώντας τον χάρτη υψηλής ανάλυσης της Google, η Volvo είναι σε θέση να συνδυάσει δεδομένα από το κορυφαίο πακέτο αισθητήρων που διαθέτει το Volvo EX90 με τα τοπικά εστιασμένα δεδομένα της Google. Κάτι που παρέχει ακρίβεια σε επίπεδο κυκλοφοριακής λωρίδας, ώστε να διευκολύνει λειτουργίες υποβοηθούμενης οδήγησης, όπως η υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας και η τεχνολογία Pilot Assist της VolvoCars, καθώς και μελλοντικές λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης.

Αυτές οι πληροφορίες για τον δρόμο, σε συνδυασμό με δεδομένα από το lidar και άλλους αισθητήρες του Volvo EX90, θα υφίστανται επεξεργασία από την κεντρική υπολογιστική μονάδα του αυτοκινήτου που υποστηρίζεται από τις NVIDIA DRIVE AI πλατφόρμες Xavier και Orin.

Συνδυάζοντας δεδομένα από χάρτη υψηλής ανάλυσης με πληροφορίες που συλλέγονται από τους εξωτερικούς αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένου ενός lidar, καθώς και λογισμικού που αναπτύχθηκε από την εταιρεία λογισμικού ασφαλείας, Zenseact, η Volvoστοχεύει να προσφέρει μία πιο προβλέψιμη, ασφαλή και άνετη οδήγηση.

 Στο μέλλον, το Google HD Maps θα υποστηρίξει επίσης την εισαγωγή της τεχνολογίας μας Volvo για την αυτόνομη οδήγηση, σε συνδυασμό με το πακέτο αισθητήρων των μοντέλων της, που απαρτίζεται από ένα lidarενσωματωμένο στην οροφή, ραντάρ, κάμερες και υπερηχητικούς αισθητήρες, για να βελτιώσει περαιτέρω τη δυνατότητα του αυτοκινήτου να κατανοεί το περιβάλλον του.