Το MXGP πάει στο Valkenswaard

Στους άμμους του Valkenswaard στην Ολλανδία θα διεξαχθεί ο τρίτος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος Motocross αυτό το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαρτίου. Ο αγώνας MXGP of Netherlands θα διεξαχθεί μόλις έξι μέρες μετά τον προηγούμενο αγώνα ο οποίος ήταν στη Μεγάλη Βρετανία.

Πέρυσι, το χιόνι έκανε αντίθεση με τη μαύρη άμμο του Valkenswaard, με τις θερμοκρασίες να είναι πολύ χαμηλές. Φέτος, η φύση φαίνεται ότι έγινε λάτρης του motocross καθώς αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες.


Η πίστα του Valkenswaard είναι η πρώτη τη φετινή σεζόν όπου θα γίνει αγώνας με επιφάνεια 100% από άμμο. Βρίσκεται πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις των περισσότερων ομάδων και συχνά αρκετοί αναβάτες τη χρησιμοποιούν για προπόνηση. Ο αγώνας αναμένετε να προσελκύσει χιλιάδες θεατές, οικογένειες και φίλους του αθλήματος οι οποίοι θέλουν να παρακολουθήσουν τους αγαπημένους τους αναβάτες.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Antonio Cairoli κέρδισε τους δυο πρώτους αγώνες με κερδισμένα 3 από τα 4 hit. Ο Cairoli κέρδισε στην Ολλανδία έξι φορές και φέτος θέλει να ανταλλάξει την περσινή δεύτερη θέση με την πρώτη, ούτως ώστε οι νίκες να γίνουν εφτά.

Ο Tim Gajser ήταν πολύ απειλητικός τους προηγούμενους δυο αγώνες. Ο Σλοβένος πρώην πρωταθλητής σε MXGP και MX2, είναι ο μοναδικός αναβάτης που κατάφερε φέτος να κερδίσει τον Cairoli μέχρι στιγμής και αν δεν είχε την πτώση στη Μεγάλη Βρετανία, ίσως να κέρδιζε τον αγώνα. Ο Gajser δεν τα πάει καλά στην Ολλανδία, καθώς στις έξι φορές που αγωνίστηκε το καλύτερο αποτέλεσμα ήταν μια τρίτη θέση.

Αν και οι Cairoli και Gajser είναι εκ των φαβορί για τη νίκη, εντούτοις και άλλοι κορυφαίοι αναβάτες είναι ικανοί για το καλύτερο. Ένας εξ αυτών είναι ο Gautier Paulin, ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο στον προηγούμενο αγώνα, ενώ κέρδισε για τελευταία φορά το 2017 και πάλι στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Paulin ανέβηκε στο βάθρο του Ολλανδικού αγώνα το 2015, όπου ήταν και ο νικητής.

Ακόμα δυο αναβάτες οι οποίοι θα κυνηγήσουν τη νίκη είναι οι σπεσιαλίστες της άμμου Clement Desalle και Jeremy van Horbeek. Ο Desalle έτρεξε σε αυτό τον αγώνα 12 φορές, με τους καλύτερους τερματισμούς να είναι μια δεύτερη θέση το 2012 και μια τρίτη το 2015. Όσον αφορά τον Van Horbeek, ο αναβάτης της Honda SR Motoblouz έτρεξε δέκα φορές, με τις πέντε να είναι στην κατηγορία ΜΧ2 και τερμάτισε επίσης στο βάθρο δυο φορές.