Το Discovery γιορτάζει τα 35χρονα του με μια επετειακή έκδοση

Φέτος το Land Rover Discovery γιορτάζει 35 χρόνια καριέρας στην αγορά θέτοντας νέα πρότυπα στην άνεση, τις εκτός δρόμου ικανότητες και την έξυπνη ευελιξία που προσφέρει σε οδηγό και επιβάτες. Το Discovery, μετά από 35 χρόνια, παραμένει ένα εξαιρετικό οικογενειακό SUV με ευρύ φάσμα δυνατοτήτων από την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 1989.

Μια νέα περιορισμένη έκδοση 35th Anniversary Edition γιορτάζει αυτό το ορόσημο, ενώ ένας ισχυρός και αποδοτικός νέος ήπια υβριδικός κινητήρας diesel D350 διατίθεται για πρώτη φορά στο Discovery. Κινητήρας που προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις και καλύτερη επιτάχυνση που έρχεται να προστεθεί στην υπάρχουσα γκάμα κινητήρων βενζίνης και ντίζελ που επωφελούνται από την υπερσύγχρονη τεχνολογία 48V Mild-Hybrid Electric Vehicle (MHEV).

Από το λανσάρισμά του το 1989, το Discovery έχει θέσει τα πρότυπα για τα επταθέσια οικογενειακά SUV, συνδυάζοντας την καινοτομία με το χώρο και την πρακτικότητα. Η φιλική προς την οικογένεια κλιμακωτή γραμμή οροφής του έχει γίνει σήμα κατατεθέν του Discovery, δημιουργώντας μια ξεχωριστή σιλουέτα.

Η ασφάλεια και η ικανότητα σε εκτός δρόμου διαδρομές βρίσκονται στο επίκεντρο του χαρακτήρα του Discovery. Το 1998 εισήγαγε την πρώτη στο χώρο τεχνολογία Active Cornering Enhancement (ACE), η οποία χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αντιστρεπτικές μπάρες για τη μείωση των κλίσεων του αμαξώματος. Ένα χρόνο αργότερα, έγινε το πρώτο SUV που εισήγαγε διπλούς αερόσακους για τους επιβάτες των μπροστινών καθισμάτων και η τεχνολογία Terrain Response της JLR έκανε το πρωτοποριακό της ντεμπούτο στο Discovery το 2004. Η φήμη του ως ένα SUV που είναι ταυτόχρονα εξαιρετικά ευέλικτο, άνετο και ικανό εδραιώθηκε στην αντίληψη του κοινού.

Το νέο Discovery D350 διαθέτει τον εξακύλινδρο ντίζελ Ingenium 3,0 λίτρων με 350 ίππους, δηλαδή 50 ίππους περισσότερους σε σχέση με το απερχόμενο D300. Η ροπή είναι επίσης αυξημένη στα 700Nm (αύξηση κατά 50Nm) βοηθώντας το D350 να επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 5,9 δευτερόλεπτα, έξι δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερα από το προηγούμενο D300. Με αποδοτική τεχνολογία mild-hybrid που συλλέγει και αποθηκεύει την ενέργεια που παράγεται κατά την επιβράδυνση και την επαναχρησιμοποιεί για να βοηθήσει τον κινητήρα κατά την επιτάχυνση, παρέχει συνδυασμένη οικονομία καυσίμου 34,0mpg (8,3l/100km) στον κύκλο δοκιμών WLTP και, όπως όλα τα μοντέλα Discovery, το D350 πληροί την τελευταία πιστοποίηση εκπομπών ρύπων EU6e.

Η νέα αποκλειστική ειδική έκδοση 35th Anniversary διαθέτει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως την ειδική σήμανση «XXXV» και λεπτομέρειες Bright Atlas για τη μάσκα και το λογότυπο «Discovery». Είναι εμπνευσμένη από την MetropolitanEdition και διαθέτει ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών Diamond Turned με λεπτομέρειες Gloss Grey, τις μαύρες δαγκάνες φρένων, το Privacy Glass και τη συρόμενη πανοραμική οροφή. Τα χαρακτηριστικά ευκολίας και άνεσης στο εσωτερικό περιλαμβάνουν Head-up Display και θερμαινόμενο τιμόνι, ασύρματη φόρτιση συσκευών, εμπρός χώρο ψύξης και κλιματισμό τεσσάρων ζωνών. Η καμπίνα εμπλουτίζεται επίσης με ταπετσαρίες Light Oyster και Ebony με εκτεταμένες αποχρώσεις δέρματος Windsor.

Η ικανότητα του Discovery υποστηρίζεται από το All Terrain Progress Control, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να ορίζουν και να διατηρούν σταθερή ταχύτητα σε δύσκολες συνθήκες. Διατίθεται παράλληλα με το Terrain Response 2, το οποίο προσφέρει λειτουργίες οδήγησης που βελτιστοποιούν μια σειρά ρυθμίσεων του οχήματος για να ταιριάζουν σε διαφορετικές συνθήκες εδάφους.