Το C3 R5 είναι έτοιμο για την πρόκληση της Σαρδηνίας

Μετρώντας μια νίκη στο Γαλλικό πρωτάθλημα ράλι και δυο τερματισμούς στο βάθρο στην κατηγορία WRC2, το Citroen C3 R5 είναι έτοιμο για ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα στον επερχόμενο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα γίνει στη Σαρδηνία. Το πλήρωμα των Stéphane Lefebvre– Gabin Moreauθα ηγηθεί αυτής της προσπάθειας και θα τους πλαισιώσουν οι Simone Tempestini– Sergiu Itu,οι οποίοι ήταν οι νικητές του Citroën Ultimate Challenge2017.

Αποφασισμένοι να κάνουν το αυτοκίνητο πρωταγωνιστή στην κατηγορία, είναι σίγουρο ότι το C3 R5 δεν φοβάται να αγωνιστεί στους πιο απαιτητικούς αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η Σαρδηνία είναι ένας από αυτούς, καθώς οι ειδικές διαδρομές αποτελούνται από στενούς δρόμους οι οποίοι κατά μήκος έχουν μεγάλες πέτρες και βράχους και παράλληλα οι ψηλές θερμοκρασίες φέρνουν οδηγούς και αυτοκίνητα στο όριο.

Για να ανταπεξέλθουν στον αγώνα οι οδηγοί χρειάζονται αξιοπιστία και μεγάλη ακρίβεια πίσω από το τιμόνι και αυτός είναι ο στόχος για τους Stéphane Lefebvre– Gabin Moreau. Το πλήρωμα της Citroën έδειξε ενθαρρυντικά στοιχεία στον προηγούμενο αγώνα που έγινε στην Πορτογαλία πριν από δυο βδομάδες. Στις ειδικές γύρω από το Πόρτο οι Lefebvre– Moreau κέρδισαν μια ειδική, ενώ παράλληλα προηγήθηκαν στην κατηγορία δυο φορές, ολοκληρώνοντας τελικά τον αγώνα στη τρίτη θέση γενικής.

Το Γαλλικό πλήρωμα έχει ψηλές προσδοκίες για τη Σαρδηνία, όπου αυτός θα είναι ο τρίτος τους αγώνας στην κατηγορία WRC2 τη φετινή χρονιά. Για τον Lefebvre αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα τρέξει στη Σαρδηνία με την πρώτη να είναι το 2015, όταν τότε είχε κερδίσει την πρώτη του ειδική στην κατηγορία WRC2.

Η Citroën Racing επιστράτευσε για αυτό τον αγώνα και τον Simone Tempestini, νικητή του Citroën Ultimate Challenge 2017. Για τον Tempestini αυτός θα είναι ο πρώτος από τους τρείς αγώνες που θα τρέξει με το C3 R5, (θα τρέξει επίσης σε Φιλανδία και Γερμανία).

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Citroën Pierre Budar δήλωσε, «Μετά το υποσχόμενο χωμάτινο ντεμπούτο του C3 R5 στην Πορτογαλία, τώρα ακολουθεί ακόμα μια μεγάλη πρόκληση στους ζεστούς και απαιτητικούς δρόμους της Σαρδηνίας. Ερχόμαστε σε αυτό τον αγώνα πολύ καλά προετοιμασμένοι, έχοντας κάνει τριήμερες δοκιμές, με τους Stéphane και Gabinνα συμμετέχουν στις δυο. Προσπαθήσαμε να τους φέρουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για τον αγώνα έτσι ώστε να αποδώσουν τουλάχιστον όπως απέδωσαν στην Πορτογαλία.»