Το 2020 θα γνωρίσουμε το αυτοκίνητο με τελική 500 χλμ./ώρα

Venom F5 θα ονομάζεται το νέο δημιούργημα της Hennessey και θα προσπαθήσει να αφήσει ιστορία στην αυτοκίνηση, όντας το πρώτο μοντέλο που θα φτάνει τα… 500 χλμ./ώρα!
Σε έναν ιδανικό κόσμο, χωρίς κανένα άλλο αυτοκίνητο, στροφές και τεχνικούς περιορισμούς (αντοχή ελαστικών, ανάγκες ανεφοδιασμού κλπ) το Hennessey Venom F5 θα μπορούσε να πάει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη σε μία ώρα. Πρόκειται για ένα μοντέλο που έχει βάλει σαν «στόχο» την τελική ταχύτητα των 500 χλμ./ώρα και σύμφωνα με τον Τζον Χένεσι, επικεφαλής της Hennessey, θα το δούμε στην παραγωγή το 2020!

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι για να φτάσει στο στόχο αυτό, θα χρησιμοποιεί έναν V8 κινητήρα των 7.6 λίτρων με δύο τούρμπο, απόδοση 1.600 ίππων και 1.760 Nm ροπής! Προφανώς, αυτός δεν θα είναι και το μοναδικό του όπλο, αφού η ισχύς είναι μόνο ένα μέρος της εξίσωσης. «Ψαγμένη» μετάδοση με ελάχιστες τριβές και απώλειες, απίστευτα άκαμπτο αμάξωμα από ανθρακόνημα, χαμηλό βάρος και αμέτρητες ώρες μελέτης στην αεροδυναμική σήραγγα είναι μερικά ακόμη μέρη.

Ενδεικτικά, ο Χένεσι αναφέρει ότι το Venom F5 θα κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 2 δευτερόλεπτα, θα φτάνει στα 300 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 10 δευτερόλεπτα και το ταχύμετρο θα σκαρφαλώσει στα 400 χλμ./ώρα πριν το χρονόμετρο δείξει 20 δευτερόλεπτα! Αν σας αρέσει η ταχύτητα και έχετε τα 1,6 εκατομμύρια δολάρια που θα κοστίζει, βιαστείτε, γιατί θα κατασκευαστούν μόλις 24.

Πηγή:gazzetta.gr