Home Rally Το θρυλικό Safari Rally επιστρέφει στο WRC

Το θρυλικό Safari Rally επιστρέφει στο WRC

Η Κένυα και ο θρυλικός αγώνας Safari Rally είναι προ των πυλών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Ο Promoterτου WRC υπέγραψε συμφωνία με το Υπουργείο Αθλητισμού της χώρας χθες το απόγευμα στο Παρίσι για την επιστροφή του αγώνα στο ημερολόγιο του WRCτο 2020.

Ο διευθύνων σύμβουλος Oliver Ciesla υπέγραψε τη σύμβαση με τον Πρέσβη KirimiPeterKaberia, τον γραμματέα του Υπουργείου Αθλητισμού και Κληρονομιάς της Κένυας και τον Phineas Kimathi, διευθύνοντα σύμβουλο του WRC Safari Rally Project, παρουσία του προέδρου της FIA JeanTodt.

«Αυτή η συμφωνία δείχνει την αποφασιστικότητα μας να επαναφέρουμε ένα θρυλικό ράλι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και παράλληλα να επανατοποθετήσουμε την Αφρική στην κορυφή των αγώνων ράλι παγκοσμίως, μετά από απουσία πάνω από μια δεκαετία», δήλωσε ο Ciesla. Το τελευταίο Safari Rally διεξήχθη το 2002. Την ερχόμενη χρονιά θα γίνει δοκιμαστικός αγώνας με παρατηρητές την FIAκαι τον WRC Promoter.

Στόχος είναι να διασφαλιστούν από τους οργανωτές βασικοί τομείς, όπως είναι η ασφάλεια και η οργάνωση. Αν όλα κυλήσουν ομαλά ο Promoterσκοπεύει να προτείνει την ένταξη του Safari στο WRCτην τριετία 2020-2022. Ο δοκιμαστικός αγώνας αναμένετε να γίνει τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Η ακριβής ημερομηνία θα επικυρωθεί όταν επιβεβαιωθούν οι ημερομηνίες για το 2019.

Ο Ciesla ήταν φιλοξενούμενος σε αγώνα τη φετινή χρονιά, ο οποίος είχα τη βάση του στο Nairodi και προσμετρούσε στο πρωτάθλημα Κένυας και Αφρικής. «Αποτελούσε εδώ και αρκετό καιρό βασικό κομμάτι της στρατηγικής μας να επιστρέψει το WRCστην Αφρική και να εκπληρώσει τα όνειρα των οπαδών μας για αυτό το μυθικό αγώνα», είπε ο Ciesla. «Ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα απαιτεί την παρουσία του στη δεύτερη μεγαλύτερη ήπειρο του κόσμου και η κυβέρνηση της Κένυας έκανε τεράστια δέσμευση για να επαναφέρει το Safariστην παλιά του δόξα. Ο αγώνα θα είναι βασισμένος στη σύγχρονη εποχή, καθώς οι παραδοσιακοί πλατιοί δρόμοι θα αντικατασταθούν από ομαλότερες ειδικές οι οποίες περνούν από ιδιόκτητες περιοχές. Επίσης θα υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο ασφάλειας το οποίο θα είναι σε θέση να υποστηρίξει ένα ράλι που διοργανώνετε όπως οι υπόλοιποι αγώνες του WRC. Αυτό δε σημαίνει ότι η πρόκληση θα μειωθεί. Οι χωμάτινοι δρόμοι είναι απαιτητικοί και αναμένετε να παρακολουθήσουμε μαγικές εικόνες από την Αφρικανική πανίδα, όπως επίσης και εκπληκτικά τοπία».

Ο Kimathi είναι παλιός και έμπειρος διαγωνιζόμενος στο Safari. Καλωσόρισε τον κ.Todt στο Nairobi νωρίτερα φέτος όταν ξεκίνησε ο προγραμματισμός για επιστροφή του αγώνα στο WRC. Η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει ένα σημαντικό ποσό για τον αγώνα και ο πρόεδρος Uhuru Kenyatta έχει τονίσει ότι η υποστήριξη του στον αγώνα είναι μέρος της στρατηγικής της Κένυας για την προώθηση του τουρισμού, του πολιτισμού και της κληρονομιάς.

Το Safari Rally πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1953 ως εορτασμός για τη στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ Β και κάλυψε την Κένυα, την Ουγκάντα και την Τανγκανίκα (Τανζανία). Οι δύσκολες συνθήκες και οι μεγάλες ειδικές διαδρομές το κατέστησαν σαν τον πιο δύσκολο αγώνα του WRCκαι ένα από τους πιο γνωστούς.

Exit mobile version