Τιμητική διάκριση Psaltis Auto Parts κατά την 48η Γιορτή των Αρίστων Αθλητών

Η τιμητική διάκριση Psaltis Auto Parts κατά την 48η Γιορτή των Αρίστων Αθλητών του 2020 δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την κοινωνική ευαισθησία της εταιρείας Ψάλτης Ανταλλακτικά. Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στα ανταλλακτικά στον τόπο μας με πλούσια κοινωνική δράση και φιλανθρωπικό έργο σε παγκύπρια δράση. Η εταιρεία, που είναι για δεύτερη χρονιά χορηγός της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου, απένειμε κατά την εκδήλωση τιμητική διάκριση στον πρωταθλητή των αγώνων Ράλι, Χαράλαμπο Τιμοθέου, ο οποίος ξεχώρισε για την κοινωνική του δράση, υπέρ του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος. Την τιμητική διάκριση απένειμε ο κ. Νικόλας Ψάλτης, εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας. Ο Χαράλαμπος Τιμοθέου, βιώνοντας προσωπικό πρόβλημα υγείας ξεκίνησε εκστρατεία, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Ράλι Κύπρος 2020, για προβολή του έργου του Καραϊσκάκειου ιδρύματος και για ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα εγγραφής δοτών μυελού των οστών.

Κατά την απονομή της τιμητικής διάκρισης στον Χαράλαμπο Τιμοθέου, ο κ. Ψάλτης δήλωσε μεταξύ άλλων. «Η εταιρεία μας σαν διαχρονικός υποστηρικτής τέτοιων ενεργειών δεν θα μπορούσε να ήταν απών, ειδικά φέτος, μια ιδιαίτερη περίοδο για τον αθλητισμό. Ο άνθρωπος που βραβεύουμε κάνει τα τελευταία χρόνια το δικό του αγώνα να ενθαρρύνει το κοινό να εγγραφεί ως εθελοντής δότης μυελού των οστών σε συνεργασία με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Πρωταθλητής στο ράλι, το 2018 είχε έρθει ο ίδιος αντιμέτωπος με τη λευχαιμία. Έζησε την αγωνία για εξεύρεση συμβατού δότη και τελικά βγήκε από αυτή τη μάχη νικητής».

Με τη σειρά του ο Χαράλαμπος Τιμοθέου, αφού ευχαρίστησε την εταιρεία Psaltis Auto Parts και την ΕΑΚ, τόνισε. «Θεωρώ χρέος όλων των αθλητών, ανεξαρτήτως αθλήματος που εκπροσωπούμε, ενωμένοι να είμαστε διπλά στα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν  οι συνάνθρωποι μας και να είμαστε πρεσβευτές ούτω ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε βάζοντας το δικό μας λιθαράκι για να απαλύνουμε όσο είναι δυνατών το πόνο των συνανθρώπων μας  και να δώσουμε Ελπίδα ζωής σε όλους αυτούς».