Την Κυριακή 19 Μαΐου ο 3ος Αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift

Διοργανώνεται την ερχόμενη Κυριακή 19 Μαΐου στην πίστα Achna SpeedWay, ο τρίτος αγώνας του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Drift της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Με την αφρόκρεμα του Κυπριακού Drift να δηλώνει παρών σε ένα από τους πιο πολυαναμενόμενους αγώνες της χρονιάς, αφού το πρωτάθλημα εξελίσσεται στο πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων χρόνων καθώς μετρούμε δύο διαφορετικούς νικητές στην κατηγορία Pro αλλά και στην κατηγορία Semi Pro, όλα είναι ρευστά αφού τα φαβορί όπως αποδείχθηκε πολλάκις είναι μόνο στα χαρτιά.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί με προθέρμανση των διαγωνιζομένων, ακολουθούν τα μονά βαθμολογημένα περάσματα και μετά από ένα μικρό διάλειμμα κορυφώνεται ο αγώνας με τις διπλές μονομαχίες.
Ο αγώνας θα προβάλλεται ζωντανά από το κανάλι Cytavision Sports 6HD αλλά και από την εφαρμογή Cytavision Go από τις 14:45 μέχρι τις 17:30.


Χώρος διεξαγωγής του τρίτου αγώνα της χρονιάς είναι το «Parking» στην πίστα Achna Speedway με τους κριτές να υπερβάλλουν εαυτό χαράσσοντας ένα από τους πιο εντυπωσιακούς σχεδιασμούς που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 31 οδηγοί. Ξεκινώντας από την κατηγορία Pro, ο περσινός πρωταθλητής Σίμος Τίκκης συγκαταλέγετε στα μεγάλα φαβορί για τη νίκη, είναι έκτος στη βαθμολογία και διψασμένος για να φτάσει για πρώτη φορά φέτος στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Οι δύο νικητές των δύο προηγούμενων αγώνων, Δώρος Φραντζέσκου και Πάμπος Νικολάου είναι σε δαιμονιώδη φόρμα και θα επιδιώξουν να ζευγαρώσουν τις νίκες τους, ο πρώτος για να παραμείνει επικεφαλής στη βαθμολογία και ο δεύτερος για να μπει με αξιώσεις στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Απέναντι τους θα βρουν εντυπωσιακούς οδηγούς όπως οι Χρίστος Λοίζου, Αντρέας Αντρέου Wax, Σέργιος Γρηγορίου, Σάββας Σπύρου, Ευτύχιος Χριστοδούλου και Αλέξης Χάρης Γεωγίου, οι οποίο έχουν και αυτοί ίσες πιθανότητες με τους προαναφερθέντες οδηγούς για την νίκη.

Δεν θα μπορούσαμε φυσικά να μην αναφερθούμε και σε οδηγούς όπως τους αειθαλή Δημητράκη Χριστοφή, Βασίλη Χριστοφή, Κώστα Κωνσταντίνου «Σπαρσή», Πάμπο Τσουρή «Fast Family», Χριστόφορο Κωνσταντίνου, Παναγιώτη Νικολάου, Νεόφυτο Φικάρδου, Αντώνη Νικολάου, Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, Αλέκο Χάσικο και Παναγιώτη Μιχαήλ.

Δύο οδηγοί οι οποίοι για κάποιες συγκυρίες βρίσκονται πίσω στην βαθμολογία αλλά έχουν μεγάλες πιθανότητες να κτυπήσουν ακόμη και τη νίκη είναι οι Κυριάκος Μάριου «Τσόδας» και Πάμπος Χαραλάμους.

Στην κατηγορία Semi Pro η οποία έχει αναβαθμιστεί προσφέροντας εξαιρετικό θέαμα, μεγάλο φαβορί είναι ο Γιώργος Τσιαπούρας ο οποίος έχει το απόλυτο με δύο νίκες φέτος, σε μια μάχη η οποία αναμένεται με αγωνία απέναντι στον δεύτερο στην γενική κατάταξη Κυριάκο Αριστείδου ο οποίος είναι μόλις 20 βαθμούς πιο πίσω.

Το δίδυμο αυτό όμως θα αντιμετωπίσει πολύ ανταγωνιστικούς οδηγούς όπως τους Χρίστο Κούτα, τον περσινό πρωταθλητή Χρίστο Πέτρου, Πέτρο Χατζήκο, Κύρο Αρτεμίου, Δήμο Σαββίδη και Θεόδωρο Θεοδόύλου.

Ο αγώνας θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα αφού μέρος των εισπράξεων θα διατεθεί στο ίδρυμα «Νικόλας Θεολόγου» για παιδιά με καρκίνο.