Τζιωρτζής: «Το 2021 ήταν πολύ καλύτερο από το 2020»

Στο ότι το 2021 ήταν αγωνιστικά μια πολύ καλύτερη χρονιά συγκριτικά με το 2020 όπου ήταν rookie στο NASCARWhelen EURO SERIES, στάθηκε ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής κατά τη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης (16/11) όπου έκανε τον απολογισμό του για τη χρονιά που πέρασε. «Φέτος είχαμε πέντε βάθρα σε δώδεκα αγώνες συγκριτικά με δύο βάθρα πέρσι» εξήγησε ο Κύπριος οδηγός που και φέτος αγωνίστηκε με την στήριξη της κυπριακής φαρμακοβιομηχανίας REMEDICA, οδηγώντας για την Academy / Alex Caffi Motorsport.

«Μπορεί κάποια μηχανικά προβλήματα να μου στέρησαν τη θέση στην 3αδα της βαθμολογίας που δικαιούμουν και αντ’ αυτού να με έφεραν τελικά στην 6η θέση ανάμεσα σε 30 οδηγούς από όλο τον κόσμο, ωστόσο, σίγουρα το 2021 με αφήνει πιο ικανοποιημένο συγκριτικά με το 2020, αφού εάν δεν είχαμε τα προβλήματα ίσως ν’ ανέβαινα ακόμα και δέκα φορές στο βάθρο» πρόσθεσε ο ταλαντούχος οδηγός.

«Ο Βλαδίμηρος με την φετινή του παρουσία μας εκπροσώπησε επάξια στο εξωτερικό σε μια διοργάνωση τόσης μεγάλης εμβέλειας» σημείωσε εκ μέρους της REMEDICA η Διευθύντρια Μάρκετινγκ κ. Γιώτα Παναγιώτου και συνέχισε: «Ο Βλαδίμηρος είναι ένας σπουδαίος αθλητής που διακρίνεται για την πειθαρχία, την αποφασιστικότητα και τον επαγγελματισμό του, χαρακτηριστικά που αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για τους νέους και είναι αυτές οι αξίες τις οποίες μοιράζεται και προωθεί η REMEDICA έχοντας τον αθλητισμό ψηλά στο βάθρο του ενδιαφέροντος της».

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν επίσης ο κ. Φοίβος Ζαχαριάδης, Σύμβουλος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας σε θέμα αθλητισμού, η κ. Νάγια Κοντοπούλου εκ μέρους του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου, ο κ. Ιάκωβος Hagop Ντεμιρτζιάν, Διευθυντής Μάρκετινγκ της Psaltis Auto Parts,  εισαγωγέα των λιπαντικών ENEOSMotor Oil και η κ. Βικτώβρια Αβρααμίδου, εκπρόσωπος Τύπου του Πανεπιστημίου Frederick.

Τρία πρωταθλήματα στο τραπέζι

Η συμμετοχή στο NASCAR Whelen EURO SERIES σε συνδυασμό με τη συμμετοχή σε Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ταλέντων (Young Drivers Program) ενός ακόμα πρωταθλήματος αυτοκινήτων τύπου GT είναι οι στόχοι του Τζιωρτζή για το 2022. «Ενώπιον μου έχω προτάσεις τόσο από τις καλύτερες ομάδες του NASCAR Whelen EURO SERIES – κάτι που με ικανοποιεί και με χαροποιεί ιδιαίτερα – όσο και από άλλα πρωταθλήματα που έχουν πρόγραμμα ανάπτυξης ταλέντων. Στόχος είναι να συμμετάσχω και στα δύο πρωταθλήματα, με την προϋπόθεση ότι δεν θα συμπίπτουν οι ημερομηνίες των αγώνων» σημείωσε ο Βλαδίμηρος και εξήγησε: «εφόσον καταλήξω σε ποια ομάδα θα αγωνιστώ το 2022 θα αποφασίσουμε από κοινού εάν θα μείνω στην κατηγορία EURO NASCAR 2 ή αν θα ανέβω στην PRO. Η προοπτική της Academy / Alex Caffi Motorsport είναι πάντα στο τραπέζι και θα συζητήσουμε τις επόμενες μέρες για τη νέα χρονιά. Άλλωστε η παρουσία στην ομάδα του πρώην Παγκόσμιου Πρωταθλητή της F1 Jacques Villeneuve με βοήθησε πάρα πολύ, ειδικά στην τηλεμετρία».

Παράλληλα ο Κύπριος οδηγός αποκάλυψε ότι έχει πρόταση από ομάδα που μετέχει στο Ασιατικό Πρωτάθλημα Formula 3 το οποίο θα διεξαχθεί το πρώτο τρίμηνο του 2022. «Είναι μια πρόκληση για εμένα να οδηγήσω ξανά Formula 3 μετά το 2018 και εύχομαι να τα καταφέρω να εξασφαλίσω την στήριξη που απαιτείται για να λάβω μέρος στο πρωτάθλημα που διεξάγεται σε δύο πολύ γνώριμές μου πίστες, στο Abu Dhabi και στο Dubai».

«Θέλουμε περισσότερη στήριξη»

Κλείνοντας ο νεαρός πρωταθλητής μας ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά τους χορηγούς και υποστηρικτές του για την στήριξη ενώ εξέφρασε την ελπίδα η Πολιτεία να στηρίξει τους αθλητές του μηχανοκίνητου σπορ που εκπροσωπούν την Κύπρο στο εξωτερικού αφού, όπως είπε, «εκπροσωπώ την Κύπρο στο εξωτερικό από πέντε χρονών και η στήριξη που έλαβα έως τώρα από τους αρμόδιους φορείς ήταν μηδαμινή».

Συμβολικό δώρο

Σε μια συμβολική κίνηση εκτίμησης, με το τέλος της διάσκεψης, ο Τζιωρτζής δώρισε στην εκπρόσωπο της REMEDICA ένα πίνακα που απεικονίζει στιγμιότυπα από την φετινή αγωνιστική του αγωνιστική παρουσία, τον οποίο φιλοτέχνησε ο νεαρός κύπριος καλλιτέχνης Αντώνης Κουδελλής.

Μεγάλος χορηγός του Τζιωρτζή είναι η κυπριακή φαρμακοβιομηχανία REMEDICA, ενώ την προσπάθειά του υποστηρίζουν τα λιπαντικά ENEOS Motor Oil της Ψάλτης Auto Parts, η Televantos Used Trucks, η Alpinestars, το πανεπιστήμιο Frederick, η Daytona Raceway και το Sana Hiltonia.