Τζιωρτζής: «Επιτέλους, τα καταφέραμε»

«Επιτέλους, τα καταφέραμε. Θα μπορούσε να είχε έρθει από πέρσι στο Βέλγιο όταν εκκινούσαμε από την πρώτη θέση. Θα μπορούσε να ερχόταν στη Vallelunga όπου ατυχίες μας στέρησαν το Top-3 του περσινού πρωταθλήματος. Το ήθελα πολύ τα δύο τελευταία χρόνια». Με αυτά τα λόγια υποδέχτηκε το θρίαμβο του στη Βαλένθια ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής. Ο Κύπριος οδηγός ήταν σαρωτικός στην πρεμιέρα του φετινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος NASCAR: κέρδισε και τις δύο κούρσες, είχε και στις δύο τον ταχύτερο γύρο, εκκίνησε δύο φορές από την pole position, μέχρι και στα δοκιμαστικά της Παρασκευής (13/5) ήταν Νο1.

Στην παρθενική του συμμετοχή με τη Chevrolet Camaro οδήγησε μαεστρικά. Οδηγώντας για την κοινοπραξία Academy Motorsports / Alex Caffi Motorsports, με την τεχνική υποστήριξη της Petri Corse Automobili, το Σάββατο (14/5) έφυγε πρώτος και δεν κοίταξε ξανά πίσω. Στην κούρσα της Κυριακής (15/5) έχασε την πρωτοπορία μετά την εκκίνηση, αλλά όχι για πολύ. Ο Ιταλός Naska ήταν αδύναμο να αντέξει στην πίεση του εμφανώς ταχύτερου και απαιτητικού Τζιωρτζή, που έως τα μέσα του αγώνα τον είχε ξεπεράσει. Ανέβασε πάλι την κυπριακή σημαία στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και άκουσε τον εθνικό μας ύμνο γεμάτος συναισθήματα. «Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος διότι όλες οι θυσίες, οι δικές μου, της οικογένειας μου, οι υπερβάσεις των χορηγών μου, δικαιώνονται».

Σχετικά με τις δύο κούρσες, αναφέρει: «Το Σάββατο, στους τελευταίους οκτώ γύρους σταμάτησα να πιέζω. Δεν υπήρχε λόγος. Η διαφορά από το δεύτερο ήταν πολύ μεγάλη και ακόμα μεγαλύτερη από τον Doubek, τον ο περσινό πρωταθλητή. Είμαι πολύ χαρούμενος για τις επιδόσεις καθώς η ομάδα δούλεψε πολύ σκληρά, ειδικά στο τελευταίο δοκιμαστικό πριν πάμε στη Βαλένθια. Υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα με τον κινητήρα που προκαλούσε διακοπές. Ήρθαμε εδώ και είχαμε ακόμα το πρόβλημα. Τελικά ήταν μια μικρή τρύπα σε ένα φίλτρο. Το βρήκαν και τους ευχαριστώ γιατί ξήλωσαν όλο το αυτοκίνητο για να το βρουν».

Τη φετινή συμμετοχή του Βλαδίμηρου υποστηρίζουν η ALCO Filters, το Υφυπουργείο Τουρισμού, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts, η Televantos Used Trucks, το Sana Hiltonia και η Daytona Raceway.

Στη συνέχεια ακολουθεί ο αγώνας στο Brands Hatch της Μεγάλης Βρετανίας, 11-12 Ιουνίου. Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει συνολικά έξι αγώνες κάθε ένας εκ των οποίων περιλαμβάνει δύο κούρσες. Οι βαθμοί στον τελευταίο αγώνα μετρούν διπλοί.

«Συνεχίζουμε με την ίδια συγκέντρωση και αποφασιστικότητα για να φέρουμε και άλλες πρωτιές. Πάνω απ’ όλα θέλω να είμαι σταθερός όπως είμαι από το 2020 σε αυτό το πρωτάθλημα» λέει ο Τζιωρτζής.