Τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα στην 70χρονη ιστορία της SEAT

Το 2020 φθάνει στο τέλος του και παρά τις περιστάσεις, ήταν μια χρονιά/σταθμός για τη SEAT καθώς η εταιρεία γιόρτασε την 70η επέτειό της. Από τις 9 Μαΐου 1950 έως και σήμερα, η μάρκα που έβαλε την Ισπανία στον παγκόσμιο χάρτη της αυτοκίνησης, έχει κυριολεκτικά μεταμορφωθεί προσφέροντας στο κοινό σωρεία καινοτομιών.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 70 ετών, η SEAT κυκλοφόρησε συνολικά 75 μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων και των διαφορετικών εκδόσεων και γενιών. Ξεκινώντας από το 1953, η SEAT κατασκεύασε το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία της με τον κωδικό 1400. Το 1957 παρουσιάστηκε το θρυλικό SEAT 600 και σύντομα έγινε σύμβολο ελευθερίας και κινητικότητας. Το 1984 έφτασε το πρώτο SEAT Ibiza και το 1999 το SEAT Leon, το οποίο σημείωσε εντυπωσιακές πωλήσεις από την πρώτη γενιά κυκλοφορίας του. Το 2016 ήταν επίσης μια αξιοσημείωτη χρονιά. Η εταιρεία έκανε την είσοδο της στην κατηγορία των SUV με το Ateca ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκε το compact SUV Arona αλλά και το εντυπωσιακό Tarraco.

Το 2018 ήταν επίσης μια χρονιά ορόσημο για την εταιρεία αφού δημιούργησε τη μάρκα CUPRA. Ένα ανεξάρτητο εμπορικό σήμα που δημιουργήθηκε με σκοπό να εισέλθει σε νέες αγορές στοχεύοντας νέους πελάτες που θέλουν σπορ χαρακτήρα και επιδόσεις. Μετά την κυκλοφορία του CUPRA Ateca και του CUPRA Leon, η αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε το CUPRA Formentor, το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε εξολοκλήρου σαν CUPRA. Το 2021 θα σηματοδοτήσει τη γέννηση του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της μάρκας με την ονομασία CUPRA el-Born.

Η SEAT έχει να επιδείξει μια σταθερή πορεία εξέλιξης και εκσυγχρονισμού των μοντέλων της. Στις μέρες μας τόσο ο εξηλεκτρισμός της γκάμας όσο και η εφαρμογή της τελευταίας τεχνολογίας στην ασφάλεια και τη συνδεσιμότητα αποτελούν το νέο κεφάλαιο στην πλούσια ιστορία της μάρκας.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 48 βασικά μοντέλα της ιστορίας της εταιρείας δείχνοντας έτσι και την εξέλιξη  στο πέρασμα του χρόνου.

 Δείτε το βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=Vecq64H-lDM