Τα νέα Safety Car και Medical Car από την Mercedes-AMG για την Formula 1

Όταν η νέα σεζόν της Formula 1 ξεκινήσει στις 18-20 Μαρτίου με το grand prix του Bahrain, η Mercedes-AMG θα συμβάλει στην εξαιρετική ασφάλεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1 με δύο μοντέλα εξαιρετικών επιδόσεων. Το ασημένιο αστέρι παρουσιάζει το επίσημο Αυτοκίνητο Ασφαλείας της F1® (Safety Car) και αυτή είναι η Mercedes-AMG GT Black Series, ενώ η Mercedes AMG GT 63 S 4MATIC+  κάνει το ντεμπούτο του ως Επίσημο Ιατρικό Αυτοκίνητο (Medical Car) της F1®. Η σεζόν του 2022 θα επωφεληθεί από τις πιο ισχυρές εκδόσεις αυτών των δύο οχημάτων, συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε από το 1996, με αυτοκίνητα της Mercedes-Benz σε αυτές τις θέσεις στις πίστες της F1.

Ο Bernd Mayländer, ο οποίος οδηγεί το Επίσημο Αυτοκίνητο Ασφαλείας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος F1 από το 2000, δήλωσε: «Είμαι τόσο χαρούμενος που θα βρεθώ ξανά στο τιμόνι του αυτοκινήτου ασφαλείας της Formula 1 για τη σεζόν 2022. Και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που φέτος είναι μια Mercedes-AMG GT Black Series. Είχα ήδη την ευκαιρία να δοκιμάσω αυτό το εκπληκτικό όχημα πολλές φορές και είμαι απλά έκπληκτος από το πόσο κοντά είναι σε ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο. Είναι πραγματικά ένα σημαντικό βήμα σε σύγκριση με το περσινό GT R – το οποίο ήταν ήδη σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο».
Το κορυφαίο μοντέλο της δίθυρης σειράς AMG GT αναπτύχθηκε ειδικά για την πίστα, με 730 ίππους, ένα πιο άκαμπτο αμάξωμα, τη νέα ρυθμιζόμενη ανάρτηση και την ενεργή αεροδυναμική. Κανένα άλλο μοντέλο δρόμου της AMG δεν είναι προς το παρόν πιο κοντά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό από αυτό. Αυτό ισχύει για τα πάντα, από το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη AMG SPEEDSHIFT DCT 7G έως το σύστημα εξάτμισης με δύο σωλήνες από ανοξείδωτο χάλυβα λεπτής διαμέτρου με σιγαστήρα τιτανίου.

Πορτοκαλί και πράσινες λυχνίες βρίσκονται διάσπαρτες σε συγκεκριμένα σημεία του αυτοκινήτου και αναβοσβήνουν όταν απαιτείται. Επίσης, δύο μικροσκοπικές βιντεοκάμερες είναι τοποθετημένες στην δεξιά πλευρά της αεροτομής και οι εικόνες τους εμφανίζονται μέσα στο αυτοκίνητο. Η μία κάμερα χρησιμεύει ως ηλεκτρονικός πίσω καθρέφτης για τον συνοδηγό, ενώ η άλλη μεταδίδει ζωντανή τηλεοπτική ροή. Υπάρχει επίσης μια μονάδα φωτός σε κάθε ένα από τα πίσω πλαϊνά παράθυρα που εμφανίζει το «SC» (για Αυτοκίνητο Ασφαλείας) σε πορτοκαλί χρώμα όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε δράση.
Η Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ κάνει το ντεμπούτο της στη Formula 1® ως το δεύτερο επίσημο αυτοκίνητο – παίρνοντας τη σκυτάλη από τον προκάτοχό του, το C 63 S AMG. Το νέο επίσημο Ιατρικό Αυτοκίνητο της F1® βρίσκεται σε ετοιμότητα για ταχεία απόκριση έκτακτης ανάγκης και έχει πλήρωμα έως και τρεις γιατρούς, συμπεριλαμβανομένου του Συντονιστή Ιατρικής Διάσωσης της FIA, Δρ. Ian Roberts. Στις πίσω θέσεις καταλαμβάνουν είτε ένας είτε δύο ντόπιοι γιατροί – προερχόμενοι από εξειδικευμένη κλινική κοντά στην αντίστοιχη πίστα.