Τα αυτοκίνητα της Renault πρωτοστατούν στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών

H ηλεκτρική κινητικότητα εξελίσσεται ραγδαία και οι εταιρείες δεν σταματούν να ψάχνουν καινοτόμες τεχνολογίες που θα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Πρόσφατα, η βρετανική εταιρία Char.gy ξεκίνησε εντατικές δοκιμές για φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων χωρίς καλώδια ή και εν κινήσει. Τοποθέτησε επαγωγικούς φορτιστές στο οδόστρωμα όπου μπορούν να φορτίσουν ασύρματα ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο εν κινήσει. Παράλληλα, μπορεί να φορτίσει ένα αυτοκίνητο και σε μια θέση στάθμευσης χωρίς ο οδηγός να πρέπει να χρησιμοποιήσει το καλώδιο φόρτισης.

Για τη δοκιμή αυτού του νέου τρόπου φόρτισης, η εταιρεία επέλεξε τα αυτοκίνητα της Renault και συγκεκριμένα δέκα Renault Zoe. Μια επιλογή που δεν έγινε τυχαία αφού για περισσότερα από 10 χρόνια, η Renault έθεσε την ηλεκτρική κινητικότητα στο επίκεντρο του οράματος της για βιώσιμη κινητικότητα για όλους. Στόχος της εταιρεία είναι να καταστεί η ηλεκτρική εμπειρία και η οδηγική απόλαυση προσιτή σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Μια τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από τα ηλεκτρικά οχήματα και τη Formula 1 ενώ έχει αποτελέσει αντικείμενο περισσότερων από 150 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Τα δέκα Renault Zoe είναι ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων και οι δοκιμές γίνονται στην περιοχή του Buckinghamshire στη Μ. Βρετανία όπου έχει τοποθετηθεί ένας φορτιστής σε χώρο στάθμευσης. Θα ακολουθήσουν δοκιμές και άλλες εννέα τοποθεσίες στην περιοχή αυτή με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας να αναλύονται ήδη από φοιτητές και καθηγητές πανεπιστημίου.