Τέσσερα Κυπριακά πληρώματα στο ΕΚΟ Rally Acropolis 2021

Αντίστροφα μετρούν όλοι για την έναρξη του EKO Rally Acropolis το οποίο επιστρέφει φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι μετά το 2013. Ο όγδοος γύρος του φετινού Παγκόσμιο πρωταθλήματος Ράλλυ μπορεί να χαρακτηριστεί κομβικής σημασίας καθώς απομένουν τέσσερις αγώνες για την ολοκλήρωση της σεζόν και τα οποιαδήποτε λάθη ίσως αποβούν μοιραία για οδηγούς και ομάδες.

Όλοι οι φετινοί πρωταγωνιστές του Παγκοσμίου θα τρέξουν στον σκληροτράχηλο αγώνα και οι συμμετοχές έφτασαν τις 55. Μεταξύ αυτών και τέσσερα Κυπριακά πληρώματα τα οποία θα είναι στη μάχη μεταξύ των καλύτερων συνδυασμών ανα το παγκόσμιο.

Οι Τσουλόφτας-Ηλία (VW Polo GTI R5) μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις στους δυο εγχώριους αγώνες του Ελληνικού πρωταθλήματος θα επιδιώξουν ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα αυτή τη φορά απέναντι σε πολύ σκληρό ανταγωνισμό στην κατηγορία WRC 3 όπου συμμετέχουν με στόχο το πλασάρισμα ψηλά στην γενική κατάταξη.

Yoann Rosel (Citroen C3 Rally2) και Kajetan Kajetanowicz (Skoda Fabia Rally2) είναι οι δυο που διεκδικούν τον τίτλο ενώ δυνατές μπορούν να χαρακτηριστούν και οι συμμετοχές των Αθανασούλα-Ζακχαίου με το καινούργιο Hyundai i20 N Rally2 καθώς επίσης και Χατζητσοπάνη-Πετρόπουλου (Ford Fiesta Rally2).

Οι πρωταθλητές Κύπρου Γαλαταριώτης-Ιωάννου (VW Polo GTI R5) παρόλο που δε θα αγωνιστούν στην κατηγορία WRC 3 εντούτοις στοχεύουν σε ένα τερματισμό ψηλά στην γενική κατάταξη με τους Παντελή-Χριστοδούλου (Citroen DSE R5) να κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος έχοντας και τα δυο πληρώματα εμπειρία από προηγούμενα Ακρόπολις.

Ο Λούης Παπαγεωργίου με συνοδηγό τον Βασίλη Κούγια θα οδηγήσει για πρώτη φορά το δικίνητο Peugeot 208 Rally4 με στόχο να μαζέψει εμπειρίες από ένα πολύ δύσκολο αγώνα.

Όσον αφορά τους οδηγούς του Παγκοσμίου, οι ομάδες κατεβαίνουν στην Ελλάδα κομπλέ και έτοιμες να δώσουν ακόμα μια παράσταση, αυτή τη φορά μπροστά στο διψασμένο Ελληνικό κοινό.

Η Toyota με την τριάδα των Ogier, Evans και Rovanpera θέλει να αυξήσει τη διαφορά τόσο στην βαθμολογία οδηγών όσο και σε αυτή των κατασκευαστών με την Hyundai να ψάχνει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη μετά την άσφαλτο στο Βέλγιο και την περεταίρω μείωση στις βαθμολογίες έχοντας στη σύνθεση της τους Thierry Neuville, Ott Tanak και Dani Sordo.

Η M-Sport θα αγωνιστεί με τους Greensmith και Fourmaux ενώ ένα τρίτο Fiesta θα έχει στη θέση του οδηγού τον Ιορδάνη Σερδερίδη.

Στην κατηγορία WRC 2 θα αγωνιστεί ο πρωτοπόρος Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia Rally2) και στην προσπάθεια για τη νίκη θα έχει βασικό αντίπαλο τον περσινό πρωταθλητή και δεύτερο στην βαθμολογία Mads Ostberg (Citroen C3 Rally2), τον Oliver Solberg, ο οποίος θα τρέξει με το καινούργιο Hyundai i20 N Rally2 για πρώτη φορά στο χώμα και τον Marco Bulacia (Skoda Fabia Rally2 Evo)  ο οποίος επίσης είναι τρίτος και εξακολουθεί να έχει βάσιμε ελπίδες για τον τίτλο..

Από πλευράς M-Sport ο Teemu Suninen έχει την “ευθύνη” για ένα καλό αποτέλεσμα πίσω από το τιμόνι του Ford Fiesta Rally2 ενώ για πρώτη φορά με Ford Fiesta Rally2 θα αγωνιστεί ο ταχύς Nikolay Gryazin.

Συμμετοχές