Συναρπαστικές μάχες στον τρίτο γύρο του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Time Attack

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Time Attack by School of AutomotiveEngineering συνεχίστηκε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου με τον τρίτο γύρο του θεσμού στην πίστα Achna Speedway, με διοργανωτή το Time Attack Clubυπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Συνολικά 33 οδηγοί δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα και οι μάχες απέναντι στον απόλυτο χρόνο κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Αυτός που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας (1:02.644) ήταν ο Χρίστος Χ’’ Γεωργίου με το RADICAL, ο οποίος παράλληλα κέρδισε και την κατηγορία RC BE.

Δεύτερος καλύτερος χρόνος για τον Λούκα Χριστοφόρου (1:02.939), με τον οδηγό του Psaltis Autoparts TALEX να ολοκληρώνει δεύτερος στην ίδια κατηγορία. Στην πρώτη του παρουσία στον φετινό θεσμό την τριάδα στην RC BE συμπλήρωσε ο Μιλτιάδης Μιλτιάδους με CROSS CAR και χρόνο 1:11.355.

Ο Μιχάλης Μυλωνάς με το Mitsubishi Lancer Evo IX ήταν ο μόνος που αγωνίστηκε στην κατηγορία RC OPEN και αυτό φάνηκε να λειτουργεί υπέρ του αφού χωρίς πίεση απέδωσε το μάξιμουμ γράφοντας τον τρίτο καλύτερο χρόνο της μέρας που ήταν 1:02.956, ενώ παράλληλα σημείωσε νέο ρεκόρ πίστας για αυτοκίνητα παραγωγής.

Μεγάλες μάχες έγιναν στην κατηγορία RC E1 μεταξύ του Αβραάμ Αβραάμ (Nissan Pulsar) και του Γιάννου Καδή (Honda Civic). Οι δυο τους τα έδωσαν όλα σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση όπου τελικά επικράτησε ο Αβραάμ με χρόνο 1:09/628 έναντι στο 1:09.636 του Καδή. Την τρίτη θέση στην κατηγορία εξασφάλισε η Μαρία Χ’’ Γεωργίου με Honda Integra. Στην κατηγορία RC E2 ο Γιώργος Αρτεμίου με Honda Civic πήρε την 2WD S, με τον Στέλιο Σάββα (Mazda MX 5) να μένει δεύτερος.

Ο Χάρης Περίκκος με το Psaltis Autoparts / SKF Mitsubishi Lancer EvoVII ήταν ο ταχύτερος οδηγός της RCE2, κερδίζοντας παράλληλα και την 4WD S. Στην δεύτερη θέση της 4WDS τερμάτισε ο Ραφαήλ Φουρρής με Mitsubishi Lancer Evo III.

Αμφίρροπη ήταν η κατηγορία RCS1 όπου διασταύρωσαν τα ξίφη τους τέσσερις οδηγοί. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Μηνάς Μηνά με MazdaMX 5. Πολύ κοντά του ήταν ο Μάριος Μαυρίδης με Honda Civic ο οποίος τερμάτισε δεύτερος, τρίτος πλασαρίστηκε ο Ιωάννης Αυγουστή (SuzukiSwift) και τέταρτος τερμάτισε ο Στέλιος Κυθρεώτης με Honda Civic.

Δυο οδηγοί έτρεξαν στην κατηγορία RCS2, οι Στάθης Πανταζής (BMWE36) και Φραντζέσκος Κεκκουρής (Subaru Impreza), με τον πρώτο να φεύγει από τον αγώνα με τους βαθμούς της νίκης.  Νικητής στην Μ2 αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου (Mitsubishi Lancer Evo VII), δεύτερος τερμάτισε ο Λούκας Καρεκλάς (Mitsubishi Lancer Evo VI) και τρίτος ο Κωνσταντίνος Κάκας (VW Golf GTI).

Πολύ κλειστή ήταν η μάχη στην S4 εκεί όπου ο Mike Θεοδώρου (BMW M4) αναδείχθηκε νικητής, με τους Ανδρέα Καφά (Subaru Impreza) και Βασίλη Κυριάκου (ΕNEOS / Mitsubishi Lancer Evo IX) να τερματίζουν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Την κατηγορία S3 κέρδισε ο Theo Παστού (Mercedes A45) με τον Χάρη Πετρίδη (Renault Clio RS) να τερματίζει δεύτερος. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μάριος Ζάκος (Mazda RX8) και τέταρτος ολοκλήρωσε ο Χρύσης Νικολάου (Mazda RX8). Σταύρος Χαραλάμπους, με το ENEOSAUDI TT τερμάτισε πέμπτος, έκτος ήταν ο Γιώργος Μακεδόνας (ToyotaCeica) και έβδομος ο Αρτέμης Ζάκου (Mazda RX8).

Τέλος, την κατηγορία C1 κέρδισε ο Άκης Προκοπίου (BMW E21 323i), δεύτερος ολοκλήρωσε ο Κυριάκος Καρίκος και τρίτος ο Ιωάννης Μηνά, αμφότεροι με BMW E30.

Ο τέταρτος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Time Attack είναι προγραμματισμένος στις 6 Νοεμβρίου.

Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα διεθνούς φήμης λιπαντικά ENEOS και το School of AutomotiveEngineering.