Home Motorcycle Συνέντευξη Tim Gajser: Ο πιο φορμαρισμένος αναβάτης στο MXGP σήμερα

Συνέντευξη Tim Gajser: Ο πιο φορμαρισμένος αναβάτης στο MXGP σήμερα

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Ο Tim Gajser είναι σε αποστολή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross (MXGP), καθώς προηγείται στη βαθμολογία και είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Ο Σλοβένος παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο GATEDROP.COM αμέσως μετά τον αγώνα στη Γερμανία όπου παρά το γεγονός ότι είχε πτώση, εντούτοις κατάφερε να κερδίσει και τα δυο hit φεύγοντας νικητής από αγώνα του MXGP για πέμπτη συνεχόμενη φορά.


Ο Gajser μετά από μερικά δύσκολα χρόνια δείχνει πλέον ανανεωμένος, είναι μέχρι στιγμής το πρόσωπο του 2019 και αποδεικνύει γιατί έχει κερδίσει μέχρι σήμερα δυο παγκόσμια πρωταθλήματα. Όσον αφορά την HRC Honda, πιθανότατα έχει στις τάξεις της τον καλύτερο αναβάτη που κάθισε στη μοτοσυκλέτα της τα τελευταία χρόνια.

Στους τελευταίους δέκα αγώνες μετρά εφτά νίκες κάτι που δείχνει την αφοσίωση του στη μεγάλη κατηγορία. Μιλήσαμε με τον Gajser μετά το δέκατο γύρο στη Γερμανία και συζητήσαμε τη μέχρι τώρα πορεία του στη φετινή σεζόν.

Gatedrop: Tim, είχες ένα τέλειο Σαββατοκύριακο στη Γερμανία, μπορείς να μας πεις τι έγινε;

Tim Gajser: Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το πως πήγε η μέρα. Στο πρώτο hit κέρδισα το holeshot και αμέσως προσπάθησα να πιέσω ούτως ώστε να ανοίξω διαφορά από τους υπόλοιπους. Κατάφερα να είμαι μπροστά κατά οκτώ δευτερόλεπτα περίπου. Ακολούθως έκανα λάθος στο πίσω μέρος της πίστας, έπεσα, ξανασηκώθηκα αμέσως αλλά ο Jeremy Seewer με είχε ήδη φτάσει. Χρειάστηκα ένα γύρο για να ξεκινήσω να είμαι και πάλι γρήγορος. Δημιούργησα ξανά διαφορά γύρω στα 12 δευτερόλεπτα και από κει και πέρα έλεγξα το ρυθμό του αγώνα.

Στο δεύτερο hit κέρδισα ξανά το holeshot όμως δεν ήθελα να πιέσω πάρα πολύ καθώς ήταν εύκολο να γίνει το λάθος. Η πίστα ήταν σκληρή, δύσκολη και τα άλματα επίσης σκλήρηναν πολύ. Επίσης δημιουργήθηκαν σκιές και δυσκολευόμουν να δω καθώς ο ήλιος ήταν πολύ χαμηλά. Στην τελική καταφέραμε να έχουμε ένα τέλειο Σαββατοκύριακο ξανά και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Εννοώ ότι αυτό που κάνουμε τώρα είναι απίστευτο.


Gatedrop: Στο πρώτο hit η πτώση ήρθε γιατί δεν ήσουν συγκεντρωμένος ή επειδή άλλαξες κάποια γραμμή;

Tim Gajser: Σε εκείνο το σημείο δυσκολευόμουν. Η εσωτερική γραμμή ήταν βαθιά και σε κάθε γύρο δυσκολευόμουν στην έξοδο της στροφής. Προσπάθησα να αλλάξω γραμμή όμως η διαδρομή ήταν τόσο σκληρή που όταν ήσουν σε μια γραμμή δεν μπορούσες εύκολα να την αλλάξεις. Προσπάθησα να το κάνω αυτό αλλά δυστυχώς δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Έπεσα, και έμαθα ότι δεν έπρεπε να το ξανακάνω μέχρι να τελειώσει ο αγώνας.

Gatedrop: Οι τελευταίες δυο πίστες σε Λετονία και Ρωσία ήταν πολύ γρήγορες σε σχέση με αυτή της Γερμανίας η οποία ήταν πιο αργή και σκλήρηνε με το πέρασμα της μέρας. Ήταν καλό που αγωνίστηκες σε μια “σωστή” πίστα motocross;

Tim Gajser: Ναι, ακριβώς. Ήταν πολύ τεχνική η πίστα αυτό το Σαββατοκύριακο με πολύ βαθιές γραμμές. Μπόρεσα να κάνω τη διαφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους καθώς στη Ρωσία και Λετονία οι πίστες είναι πιο απαλές και μπορείς να κινηθείς flat out. Όταν είναι flat out όλοι πιέζουν στο όριο, όμως αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν σκληρά. Νομίζω ήταν καλή πίστα και την απόλαυσα.

Gatedrop: Εν συγκρίσει με πέρσι η ετοιμασία της πίστας ήταν διαφορετική. Οι ιθύνοντες την έκαναν βαθιά φέτος και νομίζω οι βαθιές γραμμές την έκαναν πιο σκληρή. Προτιμάς τη φετινή πίστα ή την περσινή;

Tim Gajser: Για να είμαι ειλικρινής δε θυμάμαι πως ήταν η πίστα πέρυσι. Ναι φέτος ήταν πολύ βαθιά αλλά πέρυσι δεν θυμάμαι (γέλια). Πάντως πριν από δυο χρόνια ήταν ακριβώς η ίδια με φέτος και για να είμαι ειλικρινής μου αρέσουν αυτού του είδους οι πίστες. Ο ρυθμός είναι πιο αργός, η πίστα είναι πιο τεχνική και πρέπει να διαλέξεις τη σωστή γραμμή. Αναγκαστικά στέκεσαι πιο πολλή ώρα στη μοτοσυκλέτα και πρέπει να οδηγάς πολύ απαλά. Νομίζω αυτό είναι καλό.


Gatedrop: Προφανώς οι Jeffrey Herlings και Antonio Cairoli δεν είναι εδώ όμως δεν είναι εύκολο να κερδίσεις ένα αγώνα με τόσους γρήγορους οδηγούς.

Tim Gajser: Σίγουρα είναι λυπηρό το γεγονός ότι και οι δυο αναβάτες της ΚΤΜ δεν αγωνίζονται. Εύχομαι και στους δυο γρήγορη ανάρρωση και να επιστρέψουν σύντομα στη μοτοσυκλέτα. Όπως και νάχει, οι υπόλοιποι αναβάτες είναι εξίσου γρήγοροι. Η κατηγορία MXGP απαρτίζετε από πολλά ονόματα, καλούς οδηγούς και στη Γερμανία είχαμε ωραίες μάχες.


Gatedrop: Ορισμένοι θα πουν ότι κέρδισες επειδή οι Cairoli και Herlings είναι τραυματίες. Η αλήθεια είναι ότι κέρδισες έξι αγώνες με τον Cairoli παρόν. Έτσι απέδειξες ότι είσαι ο άνθρωπος που πρέπει να κερδίσουν φέτος.

Tim Gajser: Ναι, αυτοί που με μισούν αυτό θα πουν (γέλια), όμως δυστυχώς είναι πάντα έτσι. Ότι και να λένε εγώ φέτος νοιώθω πολύ καλά και είμαι σε πολύ καλή φόρμα. Δεν ξέρω τι να πω, εννοώ θα δείξει τι θα γίνει όταν επιστρέψουν.

Gatedrop: Όσον αφορά το υπόλοιπο της σεζόν, ποιο είναι το πλάνο σου; Θα επιδιώξεις να κερδίσεις και άλλους αγώνες ή θα κινηθείς προσεκτικά τερματίζοντας τέταρτος ή πέμπτος ούτως ώστε να εξασφαλίσεις τον τίτλο;

Tim Gajser: Απλά θέλω να το διασκεδάσω, αυτό είναι όλο. Όταν απολαμβάνω την οδήγηση μου και νοιώθω καλά ξέρω ότι μπορώ να πάω γρήγορα και να κερδίσω αγώνες. Απομένουν ακόμα αρκετοί, οκτώ στο σύνολο. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος και δε θα κάνω υπολογισμούς από τώρα. Οπωσδήποτε έχεις δίκαιο, μπορώ να το παίξω έξυπνα όπως έκανα και στη Λετονία όπου δεν ένοιωθα καλά στο πρώτο hit και δεν πίεζα καθώς θα μπορούσα να έκανα λάθος και να είχα πτώση. Θα οδηγήσω έξυπνα μα όπως είπες και εσύ θα προσπαθήσω να κερδίσω όσους περισσότερους αγώνες μπορώ. Το πιο σημαντικό είναι να περνώ καλά και να το διασκεδάζω στην πίστα.

Πηγή:gatedrop.com

Exit mobile version