Home Other Συνάντηση Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου με εν ενεργεία αθλητές

Συνάντηση Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου με εν ενεργεία αθλητές

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Οκτωβρίου στο κέντρο ΟΑΣΙΣ στην Χοιροκοιτια συνάντηση μεταξύ της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και εν ενεργεία αθλητών για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με το άθλημα του αυτοκινήτου.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου καλεί αθλητές μέλη της για ενημέρωση, να κάνουν εισηγήσεις αλλά και να επισημάνουν διάφορα προβλήματα σε σχέση με τη διοργάνωση αγώνων.

Ο Πρόεδρος κ. Μανώλης Κουλουμάς μαζί με τα μέλη του συμβουλίου καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους και ανακοίνωσαν αλλαγές για τη νέα χρονιά όπου θα δοθεί μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια. Μπορεί η προσέλευση να μην ήταν αθρόα όμως όσοι ήταν παρόν είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αλλά και να λύσουν απορίες.

Η κυριότερη αλλαγή στη νέα χρονιά θα είναι όπως προαναφέραμε στο θέμα ασφάλειας οδηγού και συνοδηγού σε όλα τα αθλήματα. Ο Κωνσταντίνος Κοκκίνης, έφορος τεχνικού ελέγχου, ενημέρωσε ότι ως επι το πλείστων τα περισσότερα αγωνιστικά πληρούν τους κανονισμούς. Μεγάλη βελτίωση χρειάζονται τα αγωνιστικά των αγώνων πλαγιολίσθησης ούτως ώστε να συμβαδίζουν με τα πρότυπα ασφάλειας των αγώνων.

Στο τοπικό πρωτάθλημα πλαγιολίσθησης οι κανονισμοί θα τροποποιηθούν αναλόγως χωρίς βέβαια οποιαδήποτε έκπτωση στην ασφάλεια, όμως με την ένταξη πλέον και των αγώνων πλαγιολίσθησης υπο την FIA, όποιος οδηγός επιθυμεί να τρέξει σε αγώνα της FIA θα πρέπει απαραίτητα να πληροί όλες τις προϋποθέσεις και κανονισμούς για να μπορεί να αγωνιστεί σε διεθνή αγώνα.

Επίσης από τη νέα χρονιά θα υπάρχει το “διαβατήριο αυτοκινήτου” όπου θα ελέγχονται και θα σημειώνονται από τον τεχνικό έφορο αν όλα όσα αφορούν την ασφάλεια πληρούν τα κριτήρια, όπως για παράδειγμα ο κλωβός ασφαλείας, πυρόσβεση κ.α.

Σημαντική είναι η σωστή χρήση του Hans από τους οδηγούς και συνοδηγούς καθώς σε περίπτωση λάθους τοποθέτησης εγκυμονεί κινδύνους τραυματισμού.

Στους αγώνες ανάβασης η εισήγηση του Προέδρου ήταν με τη νέα χρονιά να μην τρέχουν αυτοκίνητα με διπλό αριθμό ούτως ώστε να αποφευχθεί η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στους αγώνες, ένας σημαντικός παράγοντας ο οποίος απομάκρυνε τους φιλάθλους από τις αναβάσεις. Η ίδια εισήγηση έγινε και για αγώνες ταχύτητας εκεί όπου η διαδρομή δεν είναι κυκλική.

Ανταλλάχθηκαν και σε αυτή την περίπτωση απόψεις, έγιναν εισηγήσεις από τους παρευρισκόμενους με το θέμα να μη θεωρείται λήξαν αφού θα ξανασυζητηθεί σε κατοπινό στάδιο για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για διεκπεραίωση των αγώνων χωρίς καθυστερήσεις. Προβλήματα που αναφέρθηκαν στη διεξαγωγή αγώνων ταχύτητας και αναβάσεων επίσης σημειώθηκαν για να αναλυθούν και να υπάρξει βελτίωση και σε αυτό το κομμάτι.

Εισηγήσεις έγιναν και για τους αγώνες TRIAL όπου φαίνεται ότι το ενδιαφέρον είναι αρκετά μεγάλο από αθλητές αφού οι συμμετοχές είναι αυξημένες. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και σε αυτή την περίπτωση με ένα σενάριο να γίνουν αγώνες κυπέλλου.

Όλες οι αλλαγές ή τροποποιήσεις θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου όταν εγκριθούν από την ολομέλεια σε συναντήσεις που θα γίνουν πριν το τέλος της χρονιάς.

Η νέα διοίκηση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου δείχνει ότι κινείται σε σωστά πλαίσια και εργάζεται μεθοδικά για αναβάθμιση του αθλήματος. Οι στόχοι και οι προσδοκίες είναι μεγάλοι όμως η δουλειά που γίνεται ήδη φάνηκε από τους πρώτους μήνες. Η συνέχεια αναμένετε καλύτερη και με τη συμβολή όλων σίγουρα θα έρθουν καλύτερες μέρες με τα πρώτα δείγματα να είναι θετικά.

Exit mobile version