Συμμετοχές παγκοσμίου επιπέδου στο Μόντε Κάρλο

Το Μόντε Κάρλο σηματοδοτεί την αρχή του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2018, όπου θα κάνουν το ντεμπούτο τους αρκετοί νέοι συνδυασμοί οδηγών και αυτοκινήτων.

 

Ο περσινός πρωταθλητής Sébastien Ogier είναι το μεγάλο φαβορί και στο φετινό πρωτάθλημα θα συμμετάσχει με ένα Ford Fiesta. Στην ίδια ομάδα θα βρεθούν επίσης οι Elfyn Evans και ο σπεσιαλίστας του Μόντε, Bryan Bouffier.

Η Hyundai θα τρέξει επίσης με τρία αυτοκίνητα και πίσω από το τιμόνι του i20 θα δούμε τους Andreas Mikkelsen, Thierry Neuville και Dani Sordo. Η ομάδα επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι ο Sordo και ο Hayden Paddon θα συμμετάσχουν ο καθένας σε επτά αγώνες για την φετινή χρονιά, καθώς θα μοιράζονται το τρίτο αυτοκίνητο και θα τρέξουν με τέσσερις συμμετοχές στην Πορτογαλία.

Ο Ott Tänak, μέλος της ομάδας M-Sport για πολλά χρόνια, θα κάνει το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του για την ομάδα της Toyota Gazoo Racing, οδηγώντας το Yaris μαζί με τους Jari-Matti Latvala και Esapekka Lappi.

Οι συμμετοχές στις ομάδες κατασκευαστών ολοκληρώνονται από τα δύο πληρώματα που θα τρέξουν με τα δυο C3 της ομάδας Citroën Abu Dhabi, τους Kris Meeke και Craig Breen.

Υπάρχουν έξι συμμετοχές στο WRC 2, με πρώτο τον πρώην οδηγό της ομάδας M-Sport WRC Eric Camilli, τον οποίο θα δούμε με ένα Ford Fiesta R5. Ο Teemu Suninen, που πρόσφατα ανακοινώθηκε ως οδηγός της M-Sport για το 2018, και ο πρώην οδηγός της Hyundai Kevin Abbring, θα οδηγήσουν επίσης Ford Fiesta.

Ο Jan Kopecky επιστρέφει με τη Skoda, ενώ υπάρχουν και οι νέες παρουσίες για τους Guillaume De Mevius (Peugeot 208) και Eddie Sciessere (Citroën DS 3).

Άλλα μεγάλα φαβορί στην κατηγορία WRC 2, όπως ο Ole Christian Veiby, ο Olivier Burri, ο Quentin Giordano και ονεαρός Φινλανδός Kalle Rovanperä θα συμμετάσχουν στον πρώτο αγώνα, αλλά δεν το έχουν ορίσει ως πρωταθληματικό.

Τρείς οδηγοί με αυτοκίνητα Abarth 124 είναι εγγεγραμμένοι στην κατηγορία WRC 3. Θα τρέξουν στην κατηγορία RGT της FIA και πρόκειται για τους Allesandro Fioro, Nicolas Ciamin και Andrea Nucita.

Ο αγώνας, ο οποίος φέτος είναι το 86o Rally Monte Carlo, ξεκινάει από την Place du Casino στο Monte-Carlo την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.