Στο Rally Liepāja οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου

Νέα Ευρωπαϊκή περιπέτεια για τους Petrolina ENI Racing Team Σίμο Γαλαταριώτη-Αντώνη Ιωάννου. Μετά τη συμμετοχή τους στο Ράλι Ακρόπολης και Rally diRoma Capitale σε προηγούμενες χρονιές, φέτος οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι αποφάσισαν να διαγωνιστούν στον γρηγορότερο αγώνα του ημερολογίου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Λετονία.

Το Rally Liepāja είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής στην καριέρα του. Ο δεύτερος γύρος από έξι του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα διεξαχθεί από τις 14 μέχρι τις 16 Αυγούστου και κύριο χαρακτηριστικό είναι οι ψηλή μέση ωριαία ταχύτητα στα δάση της Λετονίας.

Με το Volkswagen Polo GTI R5, οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου θα έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλο ανταγωνισμό στις 10 ειδικές διαδρομές του αγώνα, ο οποίος αναμφίβολα θα τους βοηθήσει να αποκομίσουν χρήσιμες εμπειρίες και παράλληλα να βελτιωθούν οδηγικά. Craig Breen, Mads Ostberg, Alexey Lukyanuk, Oliver Solbergκαι Nikolay Gryazyn είναι οδηγοί οι οποίοι αναμένετε να παλέψουν για τη νίκη. Ο τελευταίος μάλιστα μετρά δυο νίκες στη Λετονία, τις χρονιές 2017 και 2018, ενώ νικητής αναδείχθηκε και ο CraigBreen το 2015 καθώς επίσης και ο Oliver Solberg πέρυσι.

Η Κυπριακή συμμετοχή αυξάνει το ενδιαφέρον για τον αγώνα, αφού το φίλαθλο κοινό στην Κύπρο θα έχει ένα παραπάνω λόγο για να τον παρακολουθήσει.

Το Rally Liepāja, πέραν από το ERC, προσμετρά επίσης και στις κατηγορίες FIA ERC2, FIA ERC3 και FIA European RallyChampionship για ομάδες.

Όλα ξεκινούν την Παρασκευή 14 Αυγούστου με τα ελεύθερα δοκιμαστικά και την κατατακτήρια διαδρομή και ο αγώνας συνεχίζεται και ολοκληρώνετε το Σαββατοκύριακο με τις δέκα ειδικές διαδρομές μήκους 180,51 αγωνιστικών χιλιομέτρων.