Στις 12 και 13 Ιουνίου το Διεθνές Historic Acropolis Regularity Rally!

Το Διεθνές Historic Acropolis Regularity Rally είναι γεγονός! Έπειτα από 4 χρόνια απουσίας, ο αγώνας επιστρέφει και μάλιστα συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι του FIA Trophy for HistoricRegularity Rallies. Θα είναι ο όγδοος από τους 20 αγώνες του θεσμού, από τους οποίους θα προκύψουν οι αθλητές που θα αγωνιστούν στο Μεγάλο Τελικό του επάθλου, που θα διεξαχθεί στην Πολωνία στα μέσα Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως το 33% των νικητών του αγώνα θα πάρει αυτομάτως την πρόκριση για τον Μεγάλο Τελικό.

Την ευθύνη διοργάνωσης του Διεθνούς Historic Acropolis RegularityRally έχει αναλάβει το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ), ενώ Αλυτάρχης έχει οριστεί ο Νίκος Ποριώτης. Ο αγώνας που προσμετράει παράλληλα στο Πρωτάθλημα Αγώνων Regularity της ΟΜΑΕ με τον ανώτερο συντελεστή 2.0, θα είναι διήμερος, με την εκκίνηση να πραγματοποιείται το Σάββατο 12 Ιουνίου, στις 11.30 κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Οι συμμετέχοντες, αφού περιηγηθούν σε όμορφες διαδρομές της Αττικής, θα διανυκτερεύσουν στην Αθήνα. Την Κυριακή 13 Ιουνίου, οι αγωνιζόμενοι με αφετηρία το Ολυμπιακό Στάδιο, θα διέλθουν από τοποθεσίες της Δυτικής Αττικής, με τον τερματισμό να πραγματοποιείται κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στις 18.00. Συνολικά, ο αγώνας αποτελείται από 14 ειδικές Regularity συνολικής απόστασης περίπου 200 χιλιομέτρων, ενώ το συνολικό μήκος του ανέρχεται στα 500 χιλιόμετρα. Ο αγώνας χωρίζεται σε 2 σκέλη και σε 4 τμήματα.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί βάσει των εγκεκριμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), τα οποία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΟΜΑΕ. Η χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί με τις πιο σύγχρονες ηλεκτρονικές μεθόδους, όπως συστήνεται από την FIA και θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση των αποτελεσμάτων μέσω ίντερνετ.

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στο Διεθνές Historic Acropolis Regularity Rally, πρέπει είτε να κάνει Δήλωση μέσω ΣΔΔΑ (www.e-omae-epa.gr) ή να στείλει τη δήλωση συμμετοχής του στη γραμματεία του αγώνα στα γραφεία του ΑΣΜΑ, Αχαρνών 70 Κηφισιά 14561 ή με e-mail στο agonistiko.auto@gmail.com. Ο Οργανωτής πρέπει να έχει λάβει τις δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι τις 23:59 την Παρασκευή 4/6/2021.

Δεκτά γίνονται ιστορικά οχήματα τα οποία διαθέτουν κάρτα ιστορικότητας (HRCP) που έχει εκδοθεί από την ΟΜΑΕ, την ΦΙΛΠΑ ή την ΕΛΠΑ (πριν τις 31/12/2019). Γίνονται δεκτά επίσης, εκτός συναγωνισμού, αυτοκίνητα κατηγορίας young timer ή νεότερα.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι 4Τροχοί και το gocar.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα, μπορείτε να καλείτε στο 2108087267. Ενημερωθείτε για όλα τα τελευταία νέα του αγώνα, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του ΑΣΜΑ.

Ιστοσελίδα αγώνα: http://agonistiko.gr/