Στις γραμμές παραγωγής το πρώτο μοντέλο από την CUPRA

Η CUPRA ξεκινά την παραγωγή του νέου Formentor, το πρώτο αυτοκίνητο που έχει  σχεδιαστεί εξ’ ολοκλήρου από τη μάρκα και είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στην αγορά τις επόμενες μέρες. Το CUPRA Formentor σηματοδοτεί την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία CUV, η οποία αναμένεται να διπλασιάσει το μερίδιο αγοράς της στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό το crossover υψηλής απόδοσης, το οποίο πήρε το όνομά του από το εμβληματικό ακρωτήριο του νησιού της Μαγιόρκα, συνδυάζει το DNA της μάρκας με τελευταίες τεχνολογίες. Το Formentor θα διατίθεται σε μια ευρεία γκάμα επτά κινητήρων, συμπεριλαμβανομένης μιας παραλλαγής βενζίνης 205 ίππων, και από το 2021, ενός υβριδικού plug-in PHEV με συνδυασμένη συνολική ισχύ 240 ίππων και εύρος περίπου 50 χιλιομέτρων σε ηλεκτρική λειτουργία.

«Το νέο Formentor είναι ένα μεγάλο βήμα για την CUPRA. Ως το πρώτο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από εμάς, θα βοηθήσει τη μάρκα να αναπτυχθεί στην παγκόσμια αγορά. Στόχος μας είναι να υπερβούμε τον αρχικό μας στόχο να διπλασιάσουμε τον όγκο πωλήσεων της CUPRA με την κυκλοφορία αυτού του αυτοκινήτου και να εισέλθουμε σε νέες διεθνείς αγορές χάρη στο ευρύ φάσμα των επτά κινητήρων. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό το μοντέλο θα αλλάξει το μέλλον της CUPRA.» τόνισε ο Wayne Griffiths, Πρόεδρος της SEAT και Διευθύνων Σύμβουλος της CUPRA.

Το Formentor είναι ένας βασικός πυλώνας στην παγκόσμια στρατηγική της CUPRA. Με αυτό το νέο μοντέλο, η μάρκα σχεδιάζει να εδραιωθεί στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές και να εισέλθει στις πιο «εξηλεκτρισμένες» χώρες όπως η Νορβηγία. Η CUPRA θα επεκτείνει επίσης το διηπειρωτικό της αποτύπωμα σε νέες αγορές  της Λατινικής Αμερικής και όχι μόνο. Επιπλέον, η CUPRA θα ξεκινήσει το ταξίδι της προς την ηλεκτροδότηση με την άφιξη των πρώτων plug-in υβριδικών παραλλαγών του CUPRA Leon, πριν από το τέλος του έτους, και του CUPRA Formentor, στις αρχές του 2021. Μαζί τους και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, το CUPRA el -Born, το οποίο θα κυκλοφορήσει επίσης στην αγορά το επόμενο έτος.

Συνολικά, η κατασκευή του πρώτου αποκλειστικού μοντέλου CUPRA απαιτεί τη συμμετοχή 3.000 εργαζομένων στη γραμμή 2 του εργοστασίου, χωρισμένη σε τρεις βάρδιες. Η αρχική παραγωγή του Formentor θα ξεκινήσει με 160 αυτοκίνητα την ημέρα.

Το νέο μοντέλο, που πρόσφατα ορίστηκε ως το επίσημο αυτοκίνητο της FC Barcelona, παραδόθηκε στον τερματοφύλακα και πρεσβευτή της CUPRA, Marc ter Stegen. Ο Γερμανός παίκτης έλαβε τα κλειδιά του δικού του Formentor του κατά τη διάρκεια της ψηφιακής εκδήλωσης που έγινε για να γιορτάσει την έναρξη της παραγωγής αυτού του νέου μοντέλου, και πραγματοποιήθηκε στο CUPRA Garage στο Martorell.