Στη Hyundai ο Tanak για τα επόμενα δυο χρόνια

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν. Απο τη νέα χρονιά ένα νέο πρόσωπο θα είναι πίσω από το τιμόνι του i20 Coupe WRC. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ott Tänak υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Hyundai Motorsport και ο πρώτος του αγώνας θα είναι το Rallye Monte Carlo τον ερχόμενο Ιανουάριο.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα τρέχω με την Hyundai για τα επόμενα δυο χρόνια», ανέφερε ο Ott. Το όραμα που έχει ο Andrea αφήνει πολλές υποσχέσεις και ταιριάζει απόλυτα με τις φιλοδοξίες μου για το μέλλον. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ με αυτή την ομάδα σε αυτό το συναρπαστικό στάδιο της καριέρας μας».
Μετά και από αυτή την ανακοίνωση, η ομάδα θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά με τέσσερα i20 Coupe WRC, η οποία θα είναι η έβδομη της στο ψηλότερο επίπεδο αγώνων ράλι.

«Έχω μεγάλο σεβασμό για αυτά που πέτυχε η Hyundai. Είχαμε πολύ καλές και κλειστές μάχες κατά τη διάρκεια των προηγούμενων χρόνων. Πάντα είχαν μια ανταγωνιστική ομάδα και ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο και τώρα θα είναι ενδιαφέρων να δούμε τα πράγματα από την άλλη πλευρά. Η ομάδα αποτελείτε από πολύ καλούς οδηγούς και ανυπομονώ πολύ να δω τι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε μαζί τα επερχόμενα χρόνια».

Το πρόγραμμα της νέας χρονιάς περιλαμβάνει νέους αγώνες, οι οποίοι είναι η Κένυα, νέα Ζηλανδία και Ιαπωνία. Το διετές συμβόλαιο με τον Tänak ενισχύει τις φιλοδοξίες της Hyundai στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Andrea Adamo είπε, «Είμαστε σε πολύ κλειστή μάχη για τον τίτλο τη φετινή σεζόν. Το να καταφέρουμε να φέρουμε στην ομάδα τους Ott και Martin από το 2020, αυτό μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε πρωταγωνιστές και τα επόμενα χρόνια. Όπως είδαμε είναι εξαιρετικά ταλαντούχος, πολύ γρήγορος σε όλες τις επιφάνειες και αναμένετε να είναι μεγάλο κεφάλαιο για την Hyundai Motorsport».