Στη Πάφο ο δεύτερος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας

Την ερχόμενη Κυριακή 1 Μαΐου συνεχίζεται το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αγώνων Ταχύτητας με την διεξαγωγή του Pafos Rally Sprint. Αγώνας που διοργανώνεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου.

Χώρος διεξαγωγής του δεύτερου αγώνα της χρονιάς η περιοχή Τίμης, με τους διοργανωτές να επιλέγουν μια καινούρια διαδρομή μήκους 2,2 χιλιομέτρων αμιγώς χωμάτινη.

Με την παρουσία 28 οδηγών στο δεύτερο αγώνα της χρονιάς, και την αφρόκρεμα του πρωταθλήματος να δηλώνει παρών, αναμένουμε να δούμε εκπληκτικές μάχες με τον νικητή να κρίνεται και πάλι στις λεπτομέρειες.

Με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου αγώνα, φαβορί για την επικράτηση είναι ο περσινός πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γιώργος Πολυκάρπου με το Psaltis Autoparts/Comline Mitsubishi Lancer EVO ΙΧ.  Απέναντι του όμως θα βρει τους Ευαγόρα Κούλουρο με Mitsubishi Lancer Evo III, Γιάννο Ιωαννίδη με Mitsubishi Lancer (EVO VII) αλλά και τους πάντα θεαματικούς Ηλία Πιερή με το Psaltis/ENEOS Lancer Evo VI και Σταύρο Αντωνίου με το Psaltis/ENEOS Mitsubishi Lancer Evo X R4. Στην δικίνητη κατηγορία αναμένουμε και εδώ να έχουμε τρομερές μάχες με όλους τους οδηγούς να έχουν πιθανότητες για την νίκη.

Ο αγώνας ξεκινά στις 9:45 με την αναγνωριστική διαδρομή, στις 10:00 θα γίνει το δοκιμαστικό πέρασμα και στις 10:30 θα ξεκινήσουν τα δύο επίσημα περάσματα. Η ολοκλήρωση του αγώνα είναι στις 15:00 και οι απονομές στις 16:30 στο χώρο του αγώνα.

Στην πρεμιέρα που έγινε στις 27 Φεβρουαρίου από το Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Λάρνακας, ο Γιώργος Πολυκάρπου με το PsaltisAutoparts/Comline Mitsubishi Lancer EVO ΙΧ έγραψε τον ταχύτερο χρόνο με δεύτερο τον Ευαγόρας Κούλουρος με Mitsubishi Lancer Evo III. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Γιάννος Ιωαννίδης με Mitsubishi LancerEvo VII. Στη δικίνητη κατηγορία ο νικητής κρίθηκε σε δέκατα του δευτερολέπτου. Οι Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος (Honda Civic) πήραν την πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Μιχάλη Διομήδους. Στην κατηγορία 2WD S την πρώτη θέση κατέκτησε ο Δημήτρης Παρέλλης με το Psaltis Autoparts Opel Corsa.

Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.