Στη διεκδίκηση του τίτλου παραμένει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

Στη διεκδίκηση του τίτλου παραμένει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής μετά τη διεξαγωγή των πρώτων αγώνων του μεγάλου τελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ΝASCAR, που διεξάγεται στην πίστα Circuit Zolder του Βελγίου, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια αφού το αυτοκίνητό του δεν έδειχνε να διαθέτει τη δύναμη για να ακολουθήσει την πορεία των πρωτοπόρων.
Η αδυναμία που έδειχνε το αυτοκίνητο με το νούμερο «5» στέρησε από τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή για να πιέσει περισσότερο για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, όμως το σημαντικό είναι ότι διατηρείται στη μάχη για τη διάκριση ενόψει των αγώνων της Κυριακής, που είναι οι τελευταίοι στη χρονιά.
Ο Κύπριος οδηγός, στη EURO NASCAR 2, ξεκίνησε από την έκτη θέση της εκκίνησης και τερμάτισε πέμπτος. Την κούρσα κέρδισε ο Γάλλος P. Jouffreau που πλέον προπορεύεται στη γενική βαθμολογία με 368β., με τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή να είναι πιο πίσω του με 356β. Έδαφος στη διεκδίκηση του τίτλου έχασε ο Ιταλός A. Naska που μετά από σύγκρουση με τον P. Jouffreau (σ.σ. η οποία εξετάστηκε χωρίς να φανεί οτιδήποτε μεμπτό σε βάρος του Γάλλου) τερμάτισε τελικά 18ος και έχει συνολική βαθμολογία (327β.).
Στη EURO NASCAR PRO ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής άρχισε επίσης από την έκτη θέση, τερματίζοντας εν τέλει στην 13η. Σε αυτή την κατηγορία ο 26χρονος οδηγός της Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports είναι όγδοος με 286β, διατηρώντας τις πιθανότητές του για πρωτιά στο Junior Trophy (κύπελλο για τους πρωτοεμφανιζόμενους), όντας στην τέταρτη θέση της σχετικής κατάταξης πίσω από τους L. Ηezemans (310β.), Τ. Dauenhauer (298β.) και  D. Ulysse (289β.).
Το πρωινό της Κυριακής θα γίνει η δεύτερη κούρσα του Σαββατοκύριακου για τη EURO NASCAR 2, ενώ θα ακολουθεί ο δεύτερος αγώνας της EURO NASCAR PRO.
Στα πιο κάτω λινκ μπορείτε να βρείτε τις δύο κούρσες: