Στη Βαλένθια το ντεμπούτο της General Tire, στους αγώνες “Nascar Whelen Euro Series 2019”

Από το ξεκίνημα του 2019, η General Tire υποστηρίζει τη σειρά αγώνων NASCAR Whelen Euro Series, ως επίσημος συνεργάτης και προμηθευτής ελαστικών, για όλες τις ομάδες της. Σαν αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών, η General Tire θα εξοπλίζει τις ομάδες με ελαστικά slick και με εκδόσεις για βρεγμένο οδόστρωμα, του νέου της ελαστικού, NWES GT, σε μέγεθος 11,5 / 27,5 R 15, και για τους εμπρός και για τους πίσω τροχούς.

Πριν λίγες μέρες, οι αγώνες NASCAR Whelen Euro Series ξεκίνησαν με συναρπαστική δράση στη Βαλένθια: Νικητής στην πρώτη κούρσα της σεζόν, Elite 1 Championship, ήταν ο Ander Vilarino, με τον Stienes Longin να ακολουθεί από κοντά στη 2η θέση και τον πρωταθλητή της προηγούμενης σεζόν, Alon Day, στην 3η θέση. Στη 2η κούρσα, ο Ander διπλασίασε τις νίκες του, με τον Stienes πάλι να τον ακολουθεί στη 2η, ενώ ο Loris Hezemans στέρησε από τον Alon την 3η θέση.

Στην κούρσα Elite 2 Championship, νικητής του 1ου αγώνα ήταν ο Giorgio Maggi, ακολουθούμενος από τον Vittorio Ghirelli και τον Martin Doubek. Στο βάθρο του 2ου αγώνα ανέβηκε ο Nicholas Risitano, με τους Andre Castro και τον Vittorio Ghirelli να παίρνουν τα τρόπαια για τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα. Από τώρα μέχρι και τον Οκτώβριο, οι λάτρεις των motorsports θα απολαύσουν 26 παρόμοιους αγώνες NASCAR, σε επτά ευρωπαϊκές χώρες. 21 χώρες θα εκπροσωπηθούν από 57 οδηγούς, οι οποίοι θα αγωνιστούν για διακρίσεις σε δύο αγωνιστικές κατηγορίες, εξασφαλίζοντας σκληρό ανταγωνισμό, τόσο στο πρωτάθλημα ομάδων όσο και στων οδηγών.

Η σειρά αγώνων Euro NASCAR αναπτύσσεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς, στρατολογώντας νέες ομάδες και οδηγούς που απαιτούν το καλύτερο δυνατό στην αγωνιστική τεχνολογία και στον εξοπλισμό. Ως επίσημος συνεργάτης της σειράς NASCAR Whelen Euro Series, η General Tire θα συνεργαστεί με όλες τις ομάδες για να προσφέρει εξαιρετική απόδοση με τα ελαστικά της, ανεξάρτητα από τις συνθήκες.

Στο πλαίσιο της εξαετούς συμφωνίας, η General Tire θα παράσχει στις ομάδες ελαστικά slick αλλά και εκδόσεις για βρεγμένο οδόστρωμα, τα οποία έχουν αναπτυχθεί στις ΗΠΑ, ειδικά για τις αγωνιστικές απαιτήσεις του NASCAR. “Η NASCAR Whelen Euro Series και η General Tire είναι ιδανικοί συνεργάτες, κυρίως λόγω της πλούσιας αμερικανικής κληρονομιάς που μοιραζόμαστε”, δήλωσε ο Guy Frobisher, από τη General Tire, διευθυντής του project στην Ευρώπη. “Σε αυτήν την πολύ απαιτητική αρένα του μηχανοκίνητου αθλητισμού μπορούμε να παρουσιάσουμε τις επιδόσεις του General Tire, σε μια σειρά από συνθήκες και ρυθμίσεις. Έχουμε ελαστικά των ίδιων προδιαγραφών, σε κάθε αυτοκίνητο, σε κάθε σιρκουί. Κατά συνέπεια, το ίδιο ακριβώς ελαστικό πρέπει να τα αποδώσει με τον ίδιο τρόπο, είτε πρόκειται για ένα ζεστό απόγευμα στην Ισπανία, είτε για ένα κρύο πρωινό στην Αγγλία ή οπουδήποτε αλλού. Από την άποψη αυτή, οι απαιτητικοί πελάτες μας, είτε αγωνίζονται στο NASCAR Whelen Euro Series είτε απλά οδηγούν στην καθημερινότητά τους ένα General Tire από την σειρά ελαστικών δρόμου, έχουν τις ίδιες υψηλές προσδοκίες ποιότητας και απόδοσης σε κάθε πιθανή κατάσταση”.

Οι υπεύθυνοι των αγώνων δήλωσαν πολύ ευχαριστημένοι από τη συνεργασία τους με τη General Tire και με τον τρόπο που αυτή υποστηρίζει το όραμά τους να προσφέρουν εκπληκτικούς αγώνες στο μέλλον. Ο Πρόεδρος της σειράς NASCAR Whelen Euro Series, Jerome Galpin, δήλωσε: “Η εξαετής μας δέσμευση για συνεργασία με την General Tire αποδεικνύει την τεράστια εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Συμμεριζόμαστε την ίδια έντονη επιθυμία να αναπτύξουμε περαιτέρω το Euro NASCAR, ώστε να φτάσουμε σε νέα ύψη και να προωθήσουμε το σήμα General Tire σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σε λιγότερο από 10 χρόνια, η σειρά έχει γίνει μια από τις πιο ελκυστικές στην Ευρώπη, με περισσότερα από 30 αυτοκίνητα στη γραμμή εκκίνησης, δεκάδες χιλιάδες οπαδούς που επισκέπτονται τις εκδηλώσεις μας και πολύ ισχυρές συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως”.