Στην X-Raid Mini οι Sainz, Peterhansel και Despres

Η X-raid Mini ανακοίνωσε την υπογραφή τριετούς συμβολαίου με τα πρώην μέλη της Peugeot Stephane Peterhansel, Carlos Sainz Sr και Cyril Despres για το Dakar Rally. Η X-raid κέρδισε τέσσερα συνεχόμενα Dakars με τα Minis της από το 2012-15, δύο από αυτά με τον Peterhansel, πριν ξεκινήσει η κυριαρχία της Peugeot.

Η ομάδα του Sven Quandt πραγματοποίησε ουσιαστικές αναπτυξιακές αλλαγές στην έκδοση Buggy του Mini στο πλαίσιο προετοιμασίας για το Dakar της επόμενης χρονιάς και το τροποποιημένο αυτοκίνητο θα κάνει το ντεμπούτο του στο Ράλι του Morrocco με τους Sainz και Despres αυτή την εβδομάδα.

“Αυτό το τρίο είναι προφανώς μια DreamTeam, η οποία φέρνει επίσης μαζί της πολύ πλούσια εμπειρία», δήλωσε ο Quandt.

“Ο Carlos μας έχει δώσει μεγάλη υποστήριξη κατά την διάρκεια της ανάπτυξη του Mini και μας έχει προωθήσει από αυτή την άποψη – ιδιαίτερα όσον αφορά τις ρυθμίσεις. Ο Stephane είναι ένας παλιός φίλος και χαίρομαι που τον έχω πίσω στην ομάδα.

“Ο Cyril έδειξε επίσης για το τι είναι ικανός τα τελευταία χρόνια και με ενδιαφέρει να δούμε πώς θα χρησιμοποιήσει την ικανότητά του μαζί μας. Σε κάθε περίπτωση, έχει ήδη κάνει πολλά χιλιόμετρα με το αυτοκίνητό μας.

“Το Mini έχει ολοκληρώσει πολλά δοκιμαστικά χιλιόμετρα τους τελευταίους μήνες και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την πρώτη αγωνιστική έξοδό του.”

Ο Peterhansel, ο οποίος έχει κερδίσει το Dakar 13 φορές σε όλες τις κατηγορίες μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων, βρήκε το Mini Buggy “πολύ διασκεδαστικό και εύκολο στην οδήγηση” και πιστεύει ότι έχει ήδη κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός στο αναπτυξιακό του πρόγραμμα αυτή την χρονιά – ιδιαίτερα με την μείωση βάρους.

Ο δυο φορές πρωταθλητής WRC Sainz κέρδισε το Dakar φέτος με την Peugeot για δεύτερη φορά μετά την επιτυχία του 2010 με τη Volkswagen. Ο 56χρονος είχε δοκιμάσει τον αυτοκίνητο Dakar της Toyota, καθώς και το Minibuggy, πριν να υπογράψει με την X-raid.

“Μια νέα ομάδα, ένα νέο αυτοκίνητο, και μαζί τους μια νέα πρόκληση”, είπε.

“Είμαι πολύ αισιόδοξος που θα αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση, είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Μου αρέσει η πρόκληση να συνεργαστώ, να αναπτύξω και να αξιοποιήσω το καλύτερο από ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Αυτό είναι πάντα συναρπαστικό.”