Σε δημοπρασία το Ford Focus WRC του Colin McRae

Σε πλειστηριασμό θα μπει το αγωνιστικό Ford Focus 1999 του McRae, στο Race Retro στις 23 Φεβρουαρίου.

Το Ford Focus WRC που οδήγησε ο Colin McRae κατά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 1999 είναι προς πώληση στο Silverstone Auctions τον επόμενο μήνα. Συνολικά αυτό το αυτοκίνητο έτρεξε σε 11 αγώνες, με τον McRae να κάθετε πίσω από το τιμόνι απο τον πέμπτο αγώνα της χρονιάς στην Ισπανία, ενώ χρησιμοποιήθηκε από αυτόν και τον συνοδηγό Nicky Grist για τέσσερα ράλι συνολικά. Ως αντικαταστάτης του Escort, το 1999 ήταν η πρώτη χρονιά που το Focus χρησιμοποιήθηκε στο WRC. Ο McRae κατέκτησε δύο μόνο νίκες για τη Ford και την ομάδα M-Sport εκείνη την χρονιά, σε Πορτογαλία και Κένυα, καθώς το συγκεκριμένο αγωνιστικό παρουσίαζε έλλειψη αξιοπιστίας.

Το αυτοκίνητο θα πωληθεί σε πλειστηριασμό αυτοκινήτων στο Silverstone Auctions ‘Race Retro στις 23 Φεβρουαρίου. Στον συγκεκριμένο πλειστηριασμό θα είναι επίσης και ένα Subaru Legacy του 1993 που οδηγήθηκε από τους παγκόσμιους πρωταθλητές ράλι Ari Vatanen και Richard Burns. Τόσο το Focus όσο και το Legacy WRC έχουν την ίδια εκτιμώμενη τιμή, αξίας $170.000 με $200.000.

Ο Adam Rutter, ειδικός περί κλασικών αυτοκινήτων στις δημοπρασίες Silverstone, δήλωσε: “Ζητήστε από κάποιον να ονομάσει έναν οδηγό ράλι και το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό του είναι πάντα αυτο του Colin McRae. Είναι τιμή μας να έχουμε το αγωνιστικό Ford Focus 1999 WRC του Colin McRae προς πώληση στο Race Retro στις 23 Φεβρουαρίου. Η ατμόσφαιρα στη δημοπρασία μας θα είναι ηλεκτρισμένη και είναι αυτονόητο ότι περιμένουμε την προσφορά να είναι flat-out, όπως ήταν και ο Colin πίσω από το τιμόνι “.

“Είναι πολύ σπάνιο ένα αυτοκίνητο ράλι αυτού του διαμετρήματος να βγεί σε δημοπρασία. Αν σκεφτείτε το γεγονός ότι οδηγήθηκε απο τους  Colin McRae, Petter Solberg και Thomas Radstrom μεταξύ άλλων, το καθιστά ένα εξαιρετικά σημαντικό όχημα στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού”.

Πηγή: AutoClassics