Σίμος Γαλαταριώτης: Προετοιμασίες για τις γρήγορες ειδικές του Rally Liepāja

Αλλάζει το σκηνικό για το Σίμο Γαλαταριώτη καθώς απο τις τεχνικές και απαιτητικές κυπριακές ειδικές διαδρομές μεταφέρεται στις ειδικές με εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες του Rally Liepāja αυτή την εβδομάδα.

Ο νικητής ενός αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (Cyprus Rally), αγωνίζεται στην Βαλτική με ένα Volkswagen Polo GTI R5. Χρησιμοποίησε τη χθεσινά επίσημα δοκιμαστικά για να προσαρμοστεί στο ERC και στα δεδομένα του Λετονικού αγώνα.

Μιλώντας στον Julian Porter του ERC Radio, ο Γαλαταριώτης είπε: «Ξεκινήσαμε λίγο αργά γιατί το αυτοκίνητο έφτασε καθυστερημένα από την Κύπρο. Είμαστε κοντά στο να το ρυθμίσουμε για αυτές τις συνθήκες. Δεν είμαι συνηθισμένος σε τέτοιες ταχύτητες, έτσι μαθαίνουμε νέα πράγματα,  αλλά νομίζω ότι θα είναι εντάξει.»

Ερωτηθείς για την πρόκληση που αντιμετωπίζει να προσαρμοστεί στις ταχύτερες ειδικές του ERC, ο Γαλαταριώτης είπε: «Είναι δύσκολο και είναι θέμα εμπιστοσύνης. Έχουμε κάποιες γρήγορες ειδικές στην Κύπρο, αλλά είναι μόνο μικρά τμήματα. Εδώ είσαι με την πέμπτη ταχύτητα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε είναι μια διαφορετική εμπειρία για εμάς. Αλλά γι ‘αυτό ήρθαμε εδώ, για να συνηθίσουμε αυτές τις υψηλότερες ταχύτητες και ανυπομονούμε να το πράξουμε.»

Το ράλι Liepāja πραγματοποιείται από 14-16 Αυγούστου με ειδικές μεταξύ Talsi και Liepāja.

Πηγή:fiaerc.com