Σάββα και Παπανδρέου κέρδισαν το πρώτο Trial Rally Sprint της χρονιάς

Το πρώτο Trial Rally Sprint της φετινής σεζόν διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Λάρνακας και τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου την Κυριακή 10 Ιουλίου. Κέντρο του αγώνα ήταν το χωριό Χοιροκοιτία και η διαδρομή που χρησιμοποιήθηκε ήταν η Καλαβασός η οποία είναι μεικτής επιφάνειας.

Τα πληρώματα έπρεπε να πραγματοποιήσουν τρία περάσματα από τη διαδρομή και νικητής θα αναδεικνυόταν αυτός που θα άθροιζε τον μικρότερο χρόνο. Τελικά, λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή έγιναν μόνο δυο περάσματα.

Οι Σάββας Σάββα και Μαρία Παπαντρέου ήταν το πλήρωμα που διέπρεψε στον αγώνα. Αγωνιζόμενοι με Mitsubishi Lancer Evo IX στα δυο περάσματα κατάφεραν να αθροίσουν χρόνο 15:23.2 ο οποίος τους χάρισε και τη νίκη.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν μετά από πολύ καλή επίδοση οι Σταύρος Σταύρου και Ελπιδοφόρος Ελπιδοφόρου με το FERODRO Mitsubishi Lancer Evο VII, όντας 3.3 δευτερόλεπτα πιο αργοί από τους νικητές.

Ο Κώστας Ζήνωνος έτρεξε σε αυτό τον αγώνα με το Psaltis / ENEOS Mitsubishi Lancer Evo X και συνοδηγό τον Γιάννο Καλλή. Το πλήρωμα ήταν στη μάχη για τη νίκη όμως συμβιβάστηκε τελικά με την τελευταία θέση στο βάθρο. Μεγάλη μάχη έγινε μεταξύ των Κώστα Νικηφόρου-Πρόδρομου Χρυσάνθου (Subaru Impreza) και Κωνσταντίνου Σιώφερου-Κύρου Γεωργίου (Mitsubishi Lancer Evo VI.

Οι πρώτοι ήταν αυτοί που τελικά επικράτησαν και πήραν την τέταρτη θέση γενικής αλλά και την πρώτη θέση στην κατηγορία RCS 2. Σιώφερος-Γεωργίου έμειναν τελικά πέμπτοι γενικής και δεύτεροι στην κατηγορία RCS 2, αφού ήταν μόλις δυο δέκατα πιο αργοί από τους αντιπάλους τους. Στην έκτη θέση τερμάτισαν οι Κυριάκου Κυριάκος-Χρίστος Αριστείδου με το ENEOS Subaru Impreza, οι οποίοι αναδείχθηκαν νικητές στην κατηγορία RC 2 όπου αγωνίζονται.

Πολύ θεαματικοί ήταν οι Δημήτρης Γραμμένος-Κύπρος Χριστοδούλου με το Mitsubishi Lancer Evo III, οι οποίοι τερμάτισαν στην έβδομη θέση. Τους ακολούθησαν στην όγδοη οι Γιώργος Παφίτης-Βασίλης Γραμμένος (Mitsubishi Lancer Evo IX) και Κώστας Μιχαηλίδης-Κυριάκος Δαμιανού και Σωκράτης Σωκράτους-Ανδρέας Ανδρέου αμφότεροι με SubaruImpreza, οι οποίοι συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Στη δικίνητη κατηγορία αυτός που ξεχώρισε ήταν ο βετεράνος Κίκης Κούτσακος με το Στέφανο Κούτσακο και αυτοκίνητο ένα Peugeot 208 R2 ενώ την κατηγορία RC 4 κέρδισαν οι Chris Ανδρέου-Κωνσταντίνος Σιάλος με Peugeot 208 Rally4. Νικητές στην κατηγορία 2WD S αναδείχθηκαν οι Παναγιώτης Μέσιου-Σοφοκλής Μιχαήλ με Seat Ibiza ενώ την κατηγορία RCS 1 κέρδισαν οι Κλείτος Διομήδους-Ελένιος Νικολάου με Peugeot 306. Τέλος, την κατηγορία RC 5 κέρδισαν οι Παναγιώτης Αχιλλέως-Ανδρέας Χαραλάμπους (Suzuki Swift).

Στον αγώνα έτρεξαν και τέσσερα μεικτά πληρώματα και νικητές αναδείχθηκαν οι Κωνσταντίνος και Στέλιος Ζάκος με Mitsubishi Lancer Evo III.

Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία Psaltis Autoparts και τα λιπαντικά ENEOS.