Ράλι Μόντε Κάρλο: Δύο θέσεις στο βάθρο για την ομάδα της Toyota Gazoo Racing στον αγώνα WRC στο Monte Carlo

Η TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team ξεκίνησε τη σεζόν του 2018 με εξαιρετική απόδοση στο Ράλι του Monte-Carlo. Δύο από τα Yaris WRC της Toyota ολοκλήρωσαν τον διάσημο αγώνα με 2 θέσεις στο βάθρο, με τον Ott Tänak δεύτερο και τον Jari-Matti Latvala τρίτο.

Αποσπάσματα Δηλώσεων:

Akio Toyoda (Πρόεδρος ομάδας)

«Έχοντας αναπτύξει το WRC Yaris σε διαφορετικούς δρόμους σε όλο τον κόσμο πέρυσι, όλοι μας στην TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team το έκαναν ακόμα καλύτερο κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου και έβαλαν ένα βελτιωμένο Yaris στη ράμπα εκκίνησης για το Ράλι του Monte-Carlo . Αν και δεν μπορούσα να είμαι εκεί, η καρδιά μου ήταν με την ομάδα και είδα πολλά μηνύματα στα κοινωνικά μας δίκτυα από οπαδούς όχι μόνο στην Ιαπωνία, αλλά σε όλο τον κόσμο. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Tommi και τα άλλα μέλη της ομάδας, καθώς και τους έξι οδηγούς και συνοδηγούς μας που ολοκλήρωσαν το ράλι με επιτυχία παρά τις δύσκολες συνθήκες σε άσφαλτο, βροχή, χιόνι, πάγο και λάσπη. Η Toyota είναι μια μεγάλη οικογένεια ενωμένη με τον ίδιο στόχο να κατασκευάζει ολοένα και καλύτερα αυτοκίνητα. Οι Juho Hänninen και Kaj Lindström, οι οποίοι διαγωνίστηκαν τον περασμένο χρόνο στον αριθμό 11 Yaris WRC, συνεχίζουν να διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο: ο Juho ως μέλος του πληρώματος ασφαλείας και ο Kaj ως αθλητικός διευθυντής. Καθώς η νέα σεζόν συνεχίζεται, θα αντιμετωπίσουμε ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις: ακραίο κρύο, μεγάλο υψόμετρο, ψηλές θερμοκρασίες και όλο και ισχυρότερους αντιπάλους. Αλλά μαζί με τους συναδέλφους μας και τους οπαδούς μας, εστιάζουμε στο να κάνουμε ένα καλύτερο Yaris χάρη στα πολύτιμα διδάγματα από τα πιο απαιτητικά στάδια του κόσμου. Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξή σας: το εκτιμούμε τόσο πολύ».

Tommi Mäkinen (Διευθύνων Σύμβουλος)

«Αυτός ήταν ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσει η σεζόν. Πιστεύω ότι αυτή είναι η ισχυρότερη ομάδα μας από τότε που ξεκινήσαμε. Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω την προσπάθεια που έγινε από όλη την ομάδα. Είμαι επίσης εντυπωσιασμένος από τον τρόπο που ο Ott έχει ενσωματωθεί τόσο γρήγορα στην ομάδα, πόσο επαγγελματίας είναι και πόσο γρήγορα έχει μάθει τα πάντα. Θα ήταν υπέροχο να συνεχίσουμε έτσι. Ανυπομονούμε για τη Σουηδία».

Jari-Matti Latvala ( Οδηγός Αυτοκινήτου 7)

«Το Ράλι του Monte-Carlo δεν είναι ποτέ εύκολο. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε και πάλι δύσκολες συνθήκες σήμερα, ιδιαίτερα με τον πάγο του Col du Turini που ήρθε από την επανάληψη. Είμαι πραγματικά ανακουφισμένος που έφτασα μέχρι το τέλος και που είμαι στο βάθρο. Η ομάδα έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά και η απόδοση του αυτοκινήτου είναι πολύ καλή, γι ‘αυτό είμαι ενθουσιασμένος για την επόμενη σεζόν. Θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και να σκεφτούμε το πρωτάθλημα και τα σημεία. Αυτό ήταν ένα καλό ξεκίνημα».

Ott Tänak (Οδηγός Αυτοκινήτου 8)

«Είναι πολύ ωραίο να ξεκινήσεις τη σεζόν με αυτόν τον τρόπο. Νοιώθω ότι μπήκα σε μια πολύ ισχυρή ομάδα! Το αυτοκίνητο ήταν εκπληκτικό και ένιωσα πολύ άνετα από την αρχή του αγώνα. Ήταν ένας εξαιρετικά σκληρός αγώνας με τόσο δύσκολες συνθήκες, αλλά καταφέραμε να τερματίσουμε χωρίς σοβαρά προβλήματα. Περιμέναμε ευκολότερες συνθήκες σήμερα, αλλά οι πίστες ήταν ακόμη παγωμένες. Ήμασταν σταθεροί γιατί βρισκόμασταν σε ισχυρή θέση. Τώρα περιμένω πραγματικά τους επόμενους αγώνες».

Esapekka Lappi (Αυτοκίνητο 9)

«Η σημερινή μέρα ξεκίνησε πραγματικά καλά με κάποια καλή ταχύτητα. Το σχέδιο ήταν να διατηρηθεί ο ρυθμός, συμπεριλαμβανομένου του Power Stage. Δυστυχώς, πλαγιολισθήσαμε σε μια γωνία και μετά δεν μπορούσα να διορθώσω οπότε χάσαμε πολύ χρόνο και τρεις θέσεις. Αυτή τη στιγμή είμαι αρκετά απογοητευμένος, αλλά υπάρχει και η θετική πλευρά καθώς ολοκλήρωσα τουλάχιστον κάθε χιλιόμετρο, κερδίζοντας εμπειρία και μαθαίνοντας πολλά πράγματα. Ήταν ένας καλός αγώνας για την ομάδα και η Σουηδία μπορεί να μου ταιριάζει καλύτερα».