Πρώτος αγώνας Drift: Δυναμικό ξεκίνημα ο ΕΛΑ ΚΟΚΟ

 

Καπνοί, μυρωδιά από καμένο λάστιχο, κινητήρες να βρυχώνται κάτω από τα καπό των αυτοκινήτων και μεγάλες γωνίες των αγωνιστικών, χάρισαν ένα απίστευτο θέαμα στον πρώτο αγώνα Drift της χρονιάς. Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Power Drift Club την Κυριακή 30 Απριλίου στην πίστα Achna Speedway υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας αυτοκινήτου.

Στον σχεδιασμό της πίστας είχε γίνει εξαιρετική δουλειά από τους κριτές, με ακραίες γραμμές και Clip Points τα οποία για να πάρει ένας διαγωνιζόμενος έπρεπε να οδηγήσει με πολλή δόση υπερβολής και τρέλας. Όποιος δεν το κατάφερνε και έβγαινε στην αμμοπαγίδα ακολουθούσε μηδενισμός. Αυτά τα δεδομένα έκαναν τον αγώνα δύσκολο για όλους διαγωνιζόμενους οι οποίοι προσπάθησαν να κρατήσουν σωστές γραμμές συνδυάζοντας θέαμα και ουσία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, δυναμικό ξεκίνημα πραγματοποίησε ο Γιώργος Χριστοφόρου ΕΛΑ ΚΟΚΟ ο οποίος ξεκίνησε τη χρονιά με νίκη.

Κάνοντας αρχή με τα μονά βαθμολογημένα περάσματα ο Enver Haskasap ήταν αυτός που κατέκτησε την πρώτη θέση με τον δεύτερο του βαθμολογημένο πέρασμα και μια βαθμολογία στα 85 βαθμούς. Στην δεύτερη θέση των μονών βαθμολογημένων πλασαρίστηκε ο Δαυίδ Δαυίδ που σκόραρε μια βαθμολογία στα 83 και έδειχνε ότι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός ήταν στα μέτρα του. Στάθηκε άτυχος όμως αφού αποχώρισε νωρίς με πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων. Την τριάδα συμπλήρωσε ο νεαρός Σταύρος Γρίλλης ο οποίος σε κάθε αγώνα που τον βλέπουμε βρίσκει τον τρόπο να μας εντυπωσιάζει τόσο με την μεστή του παρουσία αλλά και το τρομερό του ταλέντο. Είναι πραγματικά στιγμές που μας κάνει να νιώθουμε τιμή που ένα παιδί σαν τον Σταύρο είναι μαζί μας και διαγωνίζεται δίνοντας μας την ευκαιρία να τον απολαύσουμε.

Με την ολοκλήρωση των μονών περασμάτων μπήκαμε και στην ουσία του αγώνα και το πλέον του θεαματικό κομμάτι, τα διπλά περάσματα, όπου εκεί καθορίστηκε και η τελική κατάταξη του αγώνα. Στην κατηγορία Pro στην πρώτη θέση βρίσκουμε τον Γιώργο Χριστοφόρου “Ελα Κόκο” ο οποίος με το νέο του BMW με τα 1000 άλογα κατάφερε να φτάσει πανάξια στην κατάκτηση της πρωτιάς. Ο “Ελα Κοκο” κατάφερε να μας εκπλήξει αφού αν και είναι ένας απο του κορυφαίους “Chasers” στην Κύπρο, στον συγκεκριμένο αγώνα δεν κατάφερε σχεδόν σε κανένα διπλό πέρασμα να πάρει πλεονέκτημα από αυτή την θέση, έχοντας στην ουσία ανατρέψει σε όλα τα διπλά περάσματα το αποτέλεσμα. Σε μια κουβέντα που είχαμε, μας ανάφερε ότι ακόμα δεν έχει εγκλιματιστεί με το νέο του αμάξι και τα πολλά κυβικά, αλλά και ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να κρατηθεί με τόση ιπποδύναμη πίσω απο πιο αργούς οδηγούς, δίνοντας μας την υπόσχεση ότι μέχρι τον επόμενο αγώνα θα είναι σε πολύ καλύτερη θέση να επιστρέψει σαν ο γνωστός “Chaser”.

Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Νικόλα Νικόλα “Patak”  ο οποίος έτρεχε με ένα αμάξι με χαμηλό κυβισμό, χωρίς να είναι ολοκληρωμένα στημένο για Drift. Αν και το Σάββατο παρουσιάστηκε πρόβλημα στον άξονα κίνησης εντούτοις ο “Patak” απέδειξε ακόμα μια φορά ότι έχει το Drift στο αίμα του και εάν τον εγκαταλείψει η ατυχία που τον κυνηγούσε τον τελευταίο καιρό μπορεί να ανεβεί ξανά στην κορυφή.  Βλέποντας τον Νικόλα βρήκαμε οδηγικά να του ταιριάζει το Subaru, θυμίζοντας μας όλους τις καλές εποχές με το πορτοκαλί Subaru.

Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο πάντα εκπληκτικός Δώρος Φραντζέσκου, ο οποίος είχε εξαιρετική παρουσία, χάνοντας στον ημιτελικό από τον “Ελα Κοκο” ουσιαστικά στις λεπτομέρειες. Στον μικρό τελικό κατάφερε να επιβληθεί ενός άλλου σπουδαίου οδηγού, του Enver Haskasap ο οποίος αν και είχε κατά διαστήματα εξαιρετικά περάσματα έχασε και στον μικρό τελικό αλλά και στον ημιτελικό από εξόδους που είχε στην πίστα λόγω της υπερβολικής του προσπάθιας, αρκούμενος στο τέλος με την τέταρτη θέση.

Στην πέμπτη θέση βρίσκουμε τον Πάμπο Τσουρή “Fast Family” ο οποίος είχε μια καλή παρουσία στον αγώνα αλλά κατάφερε αν και έχασε στο διπλό από τον Enver Haskasap, να μας χαρίσει ίσως το καλύτερο διπλό πέρασμα του αγώνα.

Στην κατηγορία Semi-pro είχαμε την επικράτηση της Ulku Ercoban, της μοναδικής γυναικείας παρουσίας στο πρωτάθλημα, η οποία αν και δεν είχε και την καλύτερη παρουσία στα μονά βαθμολογημένα, στα διπλά περάσματα ήταν χάρμα οφθαλμών φτάνοντας πανάξια στην νίκη. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Yusuf Acemoglu και το πόντιου συμπλήρωσε ο Πόλυς Κωνσταντίνου.

Κλείνοντας θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους διαγωνιζόμενους για το εξαιρετικό θέαμα που μας πρόσφεραν και να να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τις 11 Ιουνίου όπου και επόμενος αγώνας, στην πίστα Achna Speedway και πιο συγκεκριμένα στο Parking.