Πρώτη παρουσίαση του νέου Mazda3 στην Κυπριακή αγορά

Από το 2003 που έκανε την εμφάνιση του στην αγορά το Mazda3 έχει προφέρει στο Ιαπωνικό εργοστάσιο αναρίθμητα βραβεία και εκατομμύρια πωλήσεις. Συνολικά πάνω από έξι εκατομμύρια πελάτες απέκτησαν ένα Mazda3 και ουσιαστικά έγινε το μοντέλο που καταξίωσε την εταιρεία στην παγκόσμια αγορά και στην ανάπτυξη.

Χαρακτηρίζεται, πέραν της εντυπωσιακής και μοναδικής για την κατηγορία εμφάνισης, για την καλύτερη ακαμψία και το μειωμένο του βάρος αλλά και τις ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις του αμαξώματος. Οι διαστάσεις του (4.459×1.797×1.440 χλστ) αλλά και το μεταξόνιο των 2.725 χιλιοστών φανερώνουν τους άπλετους χώρους που μπορεί να προσφέρει σε οδηγό και επιβάτες. Το νέο Mazda3, μπορεί να διατηρεί την ταυτότητα της εταιρείας με τη χαρακτηριστική μάσκα και το μεγάλο σήμα μπροστά, αλλά η ουσία βρίσκεται στο όλο σύνολο. Η αποδοτικότητα, η πολυτέλεια και η υψηλού επιπέδου τεχνολογία είναι οι πυλώνες που βασίζονται οι νέες γενιές των αυτοκινήτων της εταιρείας που έχουν σαν στόχο να αλλάξουν το χαρακτήρα της μάρκας τοποθετώντας την στο χώρο της premium κατηγορίας της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας . Και η αρχή γίνεται με τη νέα γενιά του Mazda3!

Ένα μοντέλο που πριν καλά καλά παρουσιαστεί στην αγορά το Mazda3 κέρδισε το βραβείο «Red Dot: Best of the Best», Το κορυφαίο βραβείο του θεσμού αυτού απονέμεται σε προϊόντα των οποίων ο σχεδιασμός θεωρείται πρωτοποριακός και γνήσια επαναστατικός. Το καινούργιας γενιάς Mazda3 προστίθεται έτσι στην μεγάλη λίστα των μοντέλων της εταιρείας που σχεδιάστηκαν βάσει της βραβευμένης φιλοσοφίας Kodo: Soul of Motion. Μια φιλοσοφία που εκφράζει με απλή κομψότητα την Ιαπωνική αισθητική αφαιρώντας τις περιττές γραμμές από το όλο σύνολο.

Σε κορυφαία για την κατηγορία επίπεδα βρίσκεται τόσο η πολυτέλεια και η ποιότητα κατασκευής όσο και η εργονομία του εσωτερικού. Το ταμπλό διαθέτει ένα καθαρά οδηγοκεντρικό χαρακτήρα και σε συνδυασμό με τα πιο σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού ολοκληρώνουν την εικόνα ίσως του πιο πλήρες μοντέλου στην κατηγορία. Ξεχωρίζει η ορθογώνια touch-screen 8,8 ιντσών οθόνη με πλήρη υποστήριξη σε συνδεσιμότητα με smartphone.

To μοντέλο παρουσιάζεται στην Κυπριακή αγορά με το δίλιτρο κινητήρα βενζίνης Skyactive G απόδοσης 122 ίππων εφοδιασμένο και με ένα εξάρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Κινητήρας που διαθέτει σύστημα «Spark Controlled Compression Ignition (SPCCI)» εμφανίζοντας μειωμένη κατανάλωση καυσίμου σε ποσοστό 20-30%.
Το νέο Mazda3 προσφέρει ένα άνετο αλλά συναρπαστικό οδήγημα, με το φρενάρισμα, στρίψιμο και την επιτάχυνση να μην αποτελούν πρόβλημα για τον οδηγό, χωρίς παρεμβολές από αστάθειες ανώμαλου οδοστρώματος

Τα προγράμματα Skyactiv Technology της Mazda βρίσκουν άμεση εφαρμογή, εκτός από τη μείωση της κατανάλωσης, των εκπομπών ρύπων και της απόδοσης, και στον τομέα της ασφάλειας. Κάτι που φάνηκε και στα τελευταία τεστ του ανεξάρτητου οργανισμού ασφάλειας Euro NCAP όπου το Mazda3 κατάφερε να πάρει την ανώτατη διάκριση των πέντε αστεριών με κορυφαία αποτελέσματα για την κατηγορία.

Για το αποτέλεσμα αυτό, έπαιξαν σημαντικότατο ρόλο, τρεις σημαντικοί παράγοντες: η σωστή χρήση της Αρχιτεκτονικής Οχήματος-Skyactiv, το ελαφρύ αλλά ανθεκτικό και ευέλικτο πλαίσιο και μια πλούσια επιλογή προηγμένων τεχνολογιών ασφαλείας i-Activsense. Τεχνολογίες που βοηθούν τον οδηγό να αναγνωρίζει και να αποφεύγει κινδύνους, μειώνοντας την πιθανότητα ζημιάς ή τραυματισμού,.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το εργοστάσιο παρουσίασε και τη sedan έκδοση του Mazda3 η οποία θα παρουσιαστεί περί τα τέλη του χρόνου.