Πρόγραμμα MXGP 2020

Η Youthstream παρουσίασε το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross (MXGP) της νέας χρονιάς.

Ο εναρκτήριος αγώνας θα γίνει στο Matterley Basin και είναι ο πρώτος που διεξάγετε επι Ευρωπαϊκού εδάφους στην αρχή της σεζόν μετά το 2012. Ο δεύτερος σταθμός είναι στις 8 Μαρτίου στο Valkenswaard της Ολλανδίας και ακολούθως ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην άλλη μεριά του Ατλαντικού στην Neuquen, στην Παταγονία – Αργεντινή.

Ακολούθως, το MXGP επιστρέφει την Ευρώπη σε ορισμένες από τις πιο εμβληματικές πίστες του ημερολογίου, όπως είναι η Pietramurata στο Trentino, St. Jean d’Angley στην Γαλλία, Teutschenthai στην Γερμανία, Orlonok στην Ρωσία και Kegums στην Λετονία.

Το ημερολόγιο του 2020 παρουσιάζει επίσης μεγάλες επιστροφές, όπως η Ισπανία, του οποίου ο χώρος πρόκειται να ανακοινωθεί. Το Ιούνιο το MXGP πάει στην Ινδοκίνα για τους αγώνες στην Jakarta (διεξαγετε για πρώτη φορά) και Palembang (διεξάγετε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά).

Μετά τους αγώνες στην Ινδονησία στο ημερολόγιο ακολουθούν κλασσικοί αγώνες όπως το Loket στην Τσεχία, η πίστα Lommel στο Βέλγιο και η Uddevalla στην Σουηδία.
Ο 17ος γύρος του 2020 θα διεξαχθείς στην καινούργια πίστα του Kymi Ring στην Φιλανδία, ενώ μετά ακολουθούν οι αγώνες σε Τουρκία και Κίνα. Το φινάλε είναι στην Imola και η ολοκλήρωση της σεζόν θα γίνει στην Γαλλία με το Monster Energy FIM Motocross of Nations, το οποίο θα διεξαχθεί στο Ernée.