Home Rally ERC Προς ακύρωση οδεύει το ERC Azores Rally

Προς ακύρωση οδεύει το ERC Azores Rally

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι αναμένεται να χάσει ακόμα ένα αγώνα από το πρόγραμμα του 2020, καθώς το Azores Rally οδεύει προς ακύρωση.

Ο Πορτογαλικός αγώνας Rally Azores, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στο ημερολόγιο τόσο του ERC όσο και του Intercontinental RallyChallenge από το 2009 και μετά, αρχικά ανεβλήθη από την αρχική του ημερομηνία, που ήταν παράλληλα και η πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος το τριήμερο 26-28 Μαρτίου, λόγω της πανδημίας COVID-19 και δόθηκε νέα ημερομηνία για τις 17-19 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό κρτικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RTP Azores, ο αγώνας δεν πρόκειται να διοργανωθεί. Το κανάλι ισχυρίστηκε ότι ο υπεύθυνος διοργάνωσης που είναι η GroupoDeposrtivo Comercial ανέφερε ότι “έχει ήδη διατάξει την ακύρωση υπηρεσιών που έχουν ανατεθεί σε ορισμένους προμηθευτές”.

Δυο από τους ήδη προγραμματισμένους αγώνες για φέτος έχουν ακυρωθεί λόγω του COVID-19. Το Rally Poland και το Barum RallyZlin, μειώνοντας τον αριθμό των αγώνων στους έξι. Ο Promoter του ERC, Eurosport Events, ήδη είναι σε συζητήσεις για να προσθέσει άλλο αγώνα από την Πορτογαλία στο πρόγραμμα ο οποίος θα μπορούσε ενδεχομένως να μετριάσει την απώλεια των Αζορών.

Το ERC είναι κοντά στο να προσθέσει το Rally Fafe Montelongo στο ημερολόγιο, το οποίο θα διεξαχθεί δυο βδομάδες μετά τις Αζόρες. Με τη διαφαινόμενη απώλεια των Αζορών από το ημερολόγιο μόνο δυο χωμάτινοι αγώνες παραμένουν στο πρόγραμμα του ERC, το Rally Liepaja το οποίο διεξήχθη νωρίτερα αυτό το μήνα και νικητής ήταν ο Oliver Solberg και το Cyprus Rally το οποίο είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 16-18 Οκτωβρίου.

Το Fafe Montelongo είναι για πάνω από δυο δεκαετίες περιφερειακός αγώνας και είναι στην ίδια περιοχή της Πορτογαλίας που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Είναι έτοιμος και σε θέση για να μπει στο πρόγραμμα του ERC, με προσωρινή ημερομηνία 3-4 Οκτωβρίου.

Όμως, παρά το γεγονός ότι είναι στην ίδια περιοχή όπου φιλοξενείται γύρος του WRC (ο οποίος διεξάγεται σε χωμάτινους δρόμους), εντούτοις το Rally Fafe Montelogo παραδοσιακά αποτελείται από ασφάλτινες ειδικές διαδρομές, γεγονός το οποίο αφήνει το πρωτάθλημα με λιγότερο χωμάτινους αγώνες εν συγκρίσει με τους ασφάλτινους.

Η Πορτογαλική Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FRAK) ξεκαθάρισε τις προθέσεις της που στόχο έχουν το Rally Fafe Montelogo να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του ERC, ανακοινώνοντας ότι εργάζονται ούτως ώστε ο αγώνας να τοποθετηθεί στο ημερολόγιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

«Η περιοχή της Fafe έχοντας δυνατή παράδοση στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και με μεγάλη έμφαση στους αγώνες ράλι, θα είναι και πάλι η σκηνή ενός διεθνούς γεγονότος χάρη στην FRAK(Πορτογαλική Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και Karting) και το δημαρχείο της Fafe», ανέφερε δήλωση από του διοργανωτές του ράλι.

Ωστόσο δεν έχει ακόμα συναφθεί συμφωνία μεταξύ FRAK και Eurosport Events και εάν επιτευχθεί εμπορική συμφωνία το ράλι θα εξακολουθήσει να χρειάζεται έγκριση από την FIA.

«Η Eurosport Events είναι σε συζητήσεις με τους διοργανωτές του Rally Fafe Montelogo για τη συμπερίληψη του αγώνα στο ημερολόγιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ράλι 2020», ανέφερε ο Jean-Baptiste Ley, ERC coordinator. «Οι συζητήσεις ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί και δε θα υπάρξει άλλη δήλωση μέχρι αυτές να ολοκληρωθούν. Επίσης, η οποιαδήποτε αλλαγή στο ημερολόγιο του ERC 2020 χρειάζεται επίσης την έγκριση από την FIA».

Exit mobile version