Προκύρηξη Παγκυπρίων πρωταθλημάτων και κυπέλλου αγώνων αυτοκινήτου

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2017 για το παγκύπριο πρωτάθλημα και κύπελλο αγώνων αυτοκινήτου. Με αλλαγές στις διοργανώσεις των αγώνων παρουσιάζετε η φετινή χρονιά και καλό θα ήταν όλοι οι εμπλεκόμενοι να γνωρίζουν αυτές τις αλλαγές, όπως επίσης και τους κανονισμούς που διέπουν το άθλημα για αποφυγή διαφωνιών και παρεξηγήσεων.

Από τις σημαντικότερες αλλαγές τη φετινή χρονιά, είναι η προσθήκη του κυπέλλου ράλι το οποίο θα τρέχει παράλληλα με τους αγώνες ράλι και θα διοργανώνεται σύμφωνα με τους Εθνικούς Κανονισμούς Αγώνων ΚΣΑ/KOA του 2017 το Διεθνή Αγωνιστικό Κώδικα της FIA.

Οι αγώνες πρωταθλήματος ράλι αυξάνονται από 6 σε 7. Θα διοργανωθούν 5 μονοήμεροι η διήμεροι τοπικοί αγώνες από τα τοπικά σωματεία, με συνολικό μήκος ειδικών διαδρομών μεταξύ 80χλμ και 120χλμ. Ο έκτος και έβδομος αγώνας είναι το Ράλι Κύπρος, τον οποίο διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου (ΚΣΑ). Ο έκτος αγώνας θα ξεκινήσει στην εκκίνηση του Ράλι Κύπρος και θα διαρκέσει μέχρι τα αυτοκίνητα οδηγηθούν στον χώρο επιτηρούμενης στάθμευσης το βράδυ του Σαββάτου του αγώνα. Ο έβδομος αγώνας θα ξεκινήσει με την έξοδο των αυτοκινήτων από το χώρο εξυπηρέτησης το πρωί της Κυριακής του αγώνα και θα διαρκέσει μέχρι τον τερματισμό του αγώνα. Από τους 7 αγώνες θα προσμετρούν οι 5 καλύτεροι. Σε περίπτωση μη διεξαγωγής όλων των προγραμματισμένων αγώνων, από 6 αγώνες θα προσμετρούν οι 5 καλύτεροι, από 5προσμετρούνοι 4καλύτεροι και από 4 προσμετρούν οι 4 αγώνες. Εάν διοργανωθούν λιγότεροι από 4 αγώνες, δεν θεωρείται πρωτάθλημα.

Αλλαγή υπάρχει και στη βαθμολογία, καθώς τη φετινή χρονιά όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος ράλι βαθμολογούνται με συντελεστή  1.00. Με συντελεστή 1.00 είναι και οι αγώνες ταχύτητας, αναβάσεων και εξωτερικού, εκτός από αυτούς που περιλαμβάνονται στα Περιφερειακά Πρωταθλήματα Ράλι της FIA τα οποία είναι με συντελεστή 1.25. Από τους αγώνες εξωτερικού μόνο ένας θα μετρά στη βαθμολογία του Παγκυπρίου πρωταθλήματος ράλι  εφόσον αυτός διεξαχθεί πριν από τον τελευταίο αγώνα.

Όσον αφορά το Παγκύπριο Κύπελο Αγώνων Ράλι θα περιλαμβάνει μόνο τους 5 τοπικούς αγώνες (όλους εκτός από το Ράλι Κύπρος). Για την τελική βαθμολογία θα λαμβάνονται υπόψη όλοι οι αγώνες.

Ο πρωταθλητής θα ανακηρυχθεί μόνον εάν έχει λάβει μέρος και στους πέντε αυτούς αγώνες. Σε περίπτωση διοργάνωσης μικρότερου αριθμού αγώνων, θα πρέπει να έχει λάβει μέρος σε όλους τους αγώνες, με ελάχιστο αριθμό τέσσερις.

Θα ισχύουν όλα τα υπόλοιπα σημεία όπως στο πρωτάθλημα, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά κάτι συγκεκριμένο.

Δείτε στο συνημμένο με όλες τις λεπτομέρειες της φετινής προκήρυξης παγκυπρίων πρωταθλημάτων και κυπέλλου αγώνων αυτοκινήτου.

Προκύρηξη 2017