Πρεμιέρα στη Βαλένθια για τον Τζιωρτζή

Από τη Βαλένθια της Ισπανίας ξεκινάει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής τις υποχρεώσεις του στο NASCAR WHELEN EURO SERIES. To ευρωπαϊκό πρωτάθλημα NASCAR ξεκινάει το Σαββατοκύριακο (14-15/5) με τον Τζιωρτζή να αγωνίζεται φέτος με το Νο5 στις πόρτες μιας Chevrolet Camaro στην κατηγορία EURO NASCAR 2. Είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που θα τρέξει στο εν λόγω πρωτάθλημα και φέτος με την κοινοπραξία Academy Motorsport / Alex Caffi Motosport και την τεχνική υποστήριξη της Petri Corse Automobili.

Η μήκους 4.005χλμ πίστα της Βαλένθια είναι από τις αγαπημένες για τον Κύπριο οδηγό ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο στο συγκεκριμένο αγώνα τόσο το 2021 όσο και το 2020 που αγωνιζόταν ως rookie. Συγκεκριμένα σε τέσσερις κούρσες στη Βαλένθια έχει δύο δεύτερες και δύο τρίτες θέσεις.

«Αναμφίβολα στόχος είναι να κερδίσω και να μπω με το δεξί στο φετινό πρωτάθλημα. Θα δω κάθε αγώνα, κάθε κούρσα ξεχωριστά και στο τέλος ελπίζω ότι θα τερματίσω στην πρώτη θέση. Μετά από τρία δοκιμαστικά με το νέο αυτοκίνητο και γνωρίζοντας τη νέα ομάδα τεχνικής υποστήριξης είμαι αισιόδοξος πως φέτος θα είναι η χρονιά μας» αναφέρει από τη Βαλένθια ο Τζιωρτζής.

Την Πέμπτη (12/5) ο Τζιωρτζής έκανε δοκιμαστικά με την ομάδα στη Βαλένθια.

Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου περιλαμβάνει επίσημες δοκιμές την Παρασκευή (13/5) και προκριματικά το πρωί του Σαββάτου (14/5 – 11:40 CY) με την πρώτη κούρσα στις 18:15 CY. Την Κυριακή (15/5 – 12:15 CY) θα γίνει η δεύτερη κούρσα με τους οδηγούς να εκκινούν βάσει του ταχύτερου γύρου τους στην πρώτη κούρσα.

Τη φετινή συμμετοχή του Βλαδίμηρου υποστηρίζουν η ALCO Filters, το Υφυπουργείο Τουρισμού, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts, η Televantos Used Trucks, το Sana Hiltonia και η Daytona Raceway.

Όλη η δράση του Σαββατοκύριακου θα μεταδίδεται ζωντανά από Kreator TV, στο www.facebook.com/EuroNASCAR και στο www.youtube.com/c/EuroNASCAR.