Πραγματοποιείται το Σάββατο (09/12) το Laos Trial Rally Sprint

Το Σάββατο (09/12) διεξάγεται το Laos Trial Rally Spirt, χωμάτινος αγώνας που διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου (ΚΣΑ) στην περιοχή της Αθηένου και ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Παντελή Ποιητή.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9 το πρωί από το χωριό Αθηένου ενώ το πρώτο πέρασμα της διαδρομής των 9.91χλμ είναι στις 9:23πμ. Θα ακολουθήσουν άλλα δύο περάσματα ( 10:56πμ, 12:29μμ). Ο τερματισμός θα γίνει στις 15:00 στο Mobylette Café στην Αθηένου, όπου στις 16:30 θα γίνουν και οι απονομές. Ο χώρος εξυπηρέτησης για τον αγώνα θα βρίσκεται στο Κτήμα Χρυσταλογιάννη στο Αβδελλερό.

Η συνολική χιλιομετρική διαδρομή είναι 102.14χλμ.

Στις συμμετοχές ξεχωρίζουν τα αυτοκίνητα τύπου R5 με πληρώματα τους πρωταθλητές Γαλαταριώτη / Ιωάννου (Volkswagen Polo) και Ζήνωνος / Χριστοφή (Citroen DS3). Ακολουθούν τρία Mitsubishi Lancer Evo της RC2 με πληρώματα τους Παφίτη / Χριστοδούλου, Νέστορος / Καλλή και Στυλιανού / Κ. Λαό. Στην RC4 έχουμε τους Χρ. Παντελή / Καθητζιώτη (Peugeot 208) και Γ. Τζιωρτζή / Π. Τζιωρτζή (Ford Fiesta). Συνολικά θα διαγωνιστούν 21 πληρώματα.

Το γεγονός ότι το Laos Trial Rally Spirt δεν προσμετρά στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλλυ 2023, προσφέρει τη δυνατότητα στους οδηγούς να αγωνιστούν ελεύθερα, μακριά από την πίεση και το άγχος της εξασφάλισης βαθμών.

Πέραν από τα σταθερά έπαθλα κάθε κατηγορίας (γενικής κατάταξης, 2WD, 2WD S, κλάσης, γυναικείο πλήρωμα, αρχάριο πλήρωμα, μεικτό πλήρωμα), ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου αποφάσισε την πρόσθεση τριών νέων επάθλων, που θα δοθούν σε κάθε ένα από τα περάσματα της Ειδικής Διαδρομής, κάθε ένα σε διαφορετική κατηγορία. Τα έπαθλα είναι εις μνήμη των Γιώργου Λαού, Πέτρου Λαού και Παντελή Ποιητή.

Σημειώνεται ότι τον αγώνα του 2022 είχε κερδίσει ο Χρίστος Δημοσθένους με συνοδηγό τον Κύπρο Χριστοδούλου.

Δελτίο τύπου

LAOS TRIAL RALLYSPRINT 2023–LIST OF ENTRIES

Itinerary Laos Trial Rally Sprint 2023 V2