Πιθανή επιστροφή του Ακρόπολις στο WRC το 2022

Το Ράλι Ακρόπολις, ένας από τους πιο εικονικούς αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, είναι στη διαδικασία για επιστροφή στο ημερολόγιο του WRC το 2022.

Το πιθανότερο σενάριο είναι οι ιθύνοντες του αγώνα να επιδιώξουν συμπερίληψη του αρχικά στο ERC την επόμενη σεζόν, μετά από δυο χρόνια απουσίας, πριν επιδιώξουν την είσοδο στο WRC τη μεθεπόμενη χρονιά.

Η τελευταία φορά που το Ακρόπολις ήταν στο WRC, ήταν το 2013 με νικητή τότε τον Jari-Matti Latvala. Η ΟΜΑΕ είναι σε συχνή επαφή με τον promoter του WRC με στόχο να ξαναμπεί ο αγώνας στη λίστα του το συντομότερο δυνατό.

Η πρώτη κίνηση έγινε όταν ο υπουργός αθλητισμού της Ελλάδας κ. Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι στα πλάνα του είναι η διεκδίκηση σημαντικών αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού οι οποίοι θα διοργανωθούν στην Ελλάδα. Επίσης ανέφερε ότι υπήρχε πιθανή συμφωνία με τον promoter του WRC ούτως ώστε να γίνουν δοκιμές από τις ομάδες του WRC στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο. Αυτές οι συζητήσεις δεν κατέληξαν όμως πουθενά καθώς οι ομάδες δε συμφώνησαν μεταξύ τους για τις ημερομηνίες.

Εξακολουθεί όμως να υπάρχει η επιθυμία ώστε ο αγώνα να επιστρέψει στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αυγενάκης είπε, «Η Ελληνική κυβέρνηση και το Υπουργείο Αθλητισμού υποστηρίζουν σθεναρά το μηχανοκίνητο αθλητισμό και είναι πρόθυμοι να εργαστούν μαζί με την ΟΜΑΕ και την FIA με στόχο να διοργανωθούν μεγάλα αθλητικά γεγονότα στην Ελλάδα. Οπωσδήποτε θέλουμε και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι στην Ελλάδα.»