Home Motorcycle MotoGP Παρουσιάστηκε η φετινή Yamaha YZR-M1

Παρουσιάστηκε η φετινή Yamaha YZR-M1

Η Yamaha παρουσίασε την νέα μηχανή YZR-M1 για το MotoGP του 2018.  Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου, στην παρουσία των άνθρωπων της Yamaha, της Dorna, της Movistar και αρκετων δημοσιογράφων.  Τα αποκαλυπτήρια της νέας Yamaha έκαναν οι δύο οδηγοί της ομάδας, Maverick Vinales και Valentino Rossi.

Η Yamaha κέρδισε πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών στην κορυφαία κατηγορία το 2015, καθώς ο Jorge Lorenzo επικράτησε του ομόσταυλου του Rossi. Την επόμενη χρονιά δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν το πρωτάθλημα οδηγών, έφτασαν όμως στην κατάκτηση του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Την περσινή χρονιά σηματοδότησε ο ερχομός του Vinales ως αντικαταστάτης του Lorenzo, ο οποίος μεταπήδησε στην Ducati, καταφέρνοντας σαν νεοφερμένος να κερδίσει τους δυο πρώτους αγώνες με την ομάδα. Οι προσπάθειες του ιδίου αλλά και του Rossi δεν στέφθηκαν με επιτυχία, με αποτέλεσμα το 2017 να είναι η χειρότερη σεζόν στο MotoGP για την Yamaha εδώ και πολλά χρόνια.

“Είμαστε αρκετά πεπεισμένοι ότι αν μπορέσουμε να κάνουμε την μηχανή πιο αξιόπιστη και για τους δύο οδηγούς μας, μπορούμε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις τον τίτλο”, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Massimo Meregalli.

“Αυτός είναι ο κύριος στόχος μας για αυτή τη σεζόν.”

Η ομάδα έτρεξε το σασί ’16 και ’17 κατά τη διάρκεια των δοκιμών πριν την αρχή της σεζόν και ο Rossi αργότερα δήλωσε ότι ήταν το πρώτο που θα χρησίμευε ως βάση για τη φετινή έκδοση.

Οι προετοιμασίες της Yamaha για την επόμενη σεζόν θα συνεχιστούν στις 28-30 Ιανουαρίου, κατά τα πρώτα επίσημα δοκιμαστικά του MotoGP πριν από την αρχή της χρονιάς στη Sepang.

Ο Meregalli συνέχισε: “Είναι πολύ σημαντικό ότι πέρυσι μπορέσαμε να δοκιμάσουμε στη Βαλένθια και στη συνέχεια στη Sepang, θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε τα ίδια στοιχεία σε δύο διαφορετικές πίστες, σε δύο διαφορετικές συνθήκες.

“Στο τέλος αυτών των πέντε ημερών μπορέσαμε να αποφασίσουμε τη βάση της μοτοσυκλέτας που θα ξεκινήσουν τις δοκιμές οι Valentino και Maverick στη Sepang.

“Σίγουρα θα χρειαστεί να επιβεβαιώσουμε αυτό που βρήκαμε τον Νοέμβριο, και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε να κατασκευάζουμε την νέα μηχανή με τα νέα κομμάτια που προέρχονται από την Ιαπωνία.

“Θα εργαστούμε για τα ηλεκτρονικά – κάτι που δεν μπορούσαμε να κάνουμε τον Νοέμβριο, οπότε περιμένω μια βελτίωση σε αυτόν τον τομέα.

«Πέρυσι, όπως γνωρίζετε, υποφέραμε πολύ από τη φθορά του ελαστικού και κύριος στόχος μας είναι να λύσουμε αυτό το θέμα».

 

Exit mobile version