ΠαρουσίασηΕθνικής ομάδας Πλαγιολίσθησης και επίλεκτων οδηγών Kartng

Σε δημοσιογραφική που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, έγινε η παρουσίαση της Εθνικής ομάδας Πλαγιολίσθησης και επίλεκτων οδηγων Karting, με την πρώτη να αγωνίζεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στον αγώνα Drift Kings στις Σέρρες και την δεύτερη να αγωνίζεται ιδιωτικά σε Ευρωπαϊκό αγώνα στην Ιταλία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου κ. Άντρου Αντωνίου, ο οποίος αναφέρθηκε στους στόχους και τα πλάνα της νέας διοίκησης για το υπόλοιπο της χρονιάς αλλά και για τα επόμενα χρόνια.  Αναφέρθηκε επίσης επιγραμματικά και για την διαμάχη που υπάρχει μεταξύ της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου, κλείνοντας με μια θετική νότα ότι η λύση θα βρεθεί ούτως ώστε να επιστρέψει το θετικό κλίμα στο Αυτοκινητάθλημα.

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του Power Drift ClubΧαράλαμπος Τσουρή, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό από την πρώτη φορά που δημιουργήθηκε Εθνική ομάδα πλαγιολίσθησης μέχρι σήμερα, τα αποτελέσματα και οι επιτυχίες που ήρθαν μέχρι σήμερα αλλά και η αλλαγή επιπέδου των αθλητών από τότε μέχρι σήμερα.  Κλείνοντας ευχαρίστησε τους χορηγούς οι οποίοι στηρίζουν την προσπάθεια της εθνικής ομάδας.

Την παρουσίαση των αθλητών της εθνικής Κύπρου ανέλαβε ο παρουσιαστής της εκδήλωσης κ. Χρίστος Πολυκάρπου.  Η Εθνική Κύπρου αποτελείται από τον πολυπρωταθλητή Κύπρου και πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Drift Kings Γιώργο Χριστοφόρου «Έλα Κόκο», τον φετινό πρωταθλητή Κύπρου Σίμο Τίκη, τον θεαματικότατο Δαυίδ Δαυίδ, τον πολύπειρο πολυπρωταθλητή Πάμπο Χαραλάμπους «Τάλι» τους ανερχόμενους Χρίστο Λοίζου και Ευτύχιο Χριστοδούλου αλλά και τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Semi Pro Χρίστο Πέτρου.  Μαζί με τους προαναφερθέντες είναι και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου Άντρος Αντωνίου όπου θα κάνει την τελευταία του αγωνιστική παρουσία.

Ακολούθησε ενημέρωση και παρουσίαση των επίλεκτων οδηγών Karting από τον πρόεδρο κ. Στέλιο Κυθραιώτη ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό του σωματείου αλλά και το τι μπορεί να προσφέρει στους νεαρούς οι οποίοι θέλουν να μπουν στο χώρο, το φυτώριο ουσιαστικά του αθλήματος του αυτοκινήτου αφού από εκεί ανελίχτηκαν πολλοί μεγάλοι αθλητές.

Οι οδηγ8ι είναι οι  Άντης Λούτσιος, Φώτια Θεοδώρου, Εύης Λουκά και Στέλιος Κυθραιώτης και  θα αγωνιστουν στην Ιταλία στις 6 Οκτωβρίου στο Lonato και την πίστα South Karta.

Στις 10 Οκτωβρίου θα γίνουν τα προκριματικά του Grand FinalRok Challenge και το Σάββατο 14 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός.

Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε με τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.