Παραμένουν στη μάχη για το ελληνικό βάθρο μετά την πρώτη ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις οι Σερδερίδης-Miclotte

Έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπισαν με τον κινητήρα του Ford Puma Rally1 στην Υπερειδική Διαδρομή που άνοιξε την αυλαία του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, οι Ιορδάνης Σερδερίδης-Fred Miclotte βρίσκονται στην τέταρτη θέση μεταξύ των Ελληνικών πληρωμάτων μετά από την ολοκλήρωση των έξι πρώτων ειδικών διαδρομών του 10ου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Η διάκριση μεταξύ των Ελλήνων είναι ο βασικός στόχος του Σερδερίδη στον αγώνα και θα συνεχίσει να πιέζει για το άτυπο βάθρο.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή του αγώνα τις προηγούμενες ημέρες, έδωσαν τη θέση τους στον ήλιο, με τη λάσπη όμως να αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό των ειδικών διαδρομών της Παρασκευής: «Το θετικό είναι πως καταφέραμε νωρίς να επιλύσουμε το πρόβλημα που είχαμε με τον κινητήρα του Ford Puma Rally1 την Πέμπτη στην πρώτη διαδρομή του αγώνα, ωστόσο στις περισσότερες ειδικές συναντήσαμε λασπωμένο τερέν, κάτι που μας δυσκόλεψε», ήταν τα πρώτα λόγια του Ιορδάνη Σερδερίδη, ο οποίος συνέχισε: «Σκοπός μας ήταν να αποφύγουμε να ρισκάρουμε, καθώς γνωρίζουμε πως το Ράλλυ Ακρόπολις είναι ένας μαραθώνιος αγώνας και μπορεί πολύ εύκολα να υποπέσεις σε λάθος, ειδικά με αυτές τις συνθήκες οδοστρώματος»

Το βράδυ της Παρασκευής, βρήκε τον Έλληνα οδηγό του FordPuma Rally1 στην τέταρτη θέση μεταξύ των Ελλήνων που συμμετέχουν στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: «Δεδομένων των συνθηκών, είμαστε ευχαριστημένοι με το μέχρι τώρα αποτέλεσμα. Οι διαφορές από τους προπορευόμενους συμπατριώτες μου είναι μικρές και σκοπεύουμε το Σάββατο να κινηθούμε πιο γρήγορα και να καταφέρουμε να ανεβούμε κάποιες θέσεις στην κατάταξη. Κύριο μέλημά μας, βέβαια, είναι να μείνουμε στο δρόμο και βήμα βήμα να βελτιώσουμε την απόδοσή μας», δήλωσε ο Ιορδάνης Σερδερίδης αναφορικά με το στόχο του στο σκέλος του Σαββάτου.

Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους χιλιάδες των θεατών που βρέθηκαν την Παρασκευή στις ειδικές διαδρομές της Κορινθίας, της Βοιωτίας και της Φθιώτιδος: «Κάθε φορά που αγωνίζομαι μπροστά στους συμπατριώτες μου, νιώθω πολύ χαρούμενος και συγκινημένος. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις σε κάθε πέρασμα τους θεατές να ζητωκραυγάζουν. Τους ευχαριστώ για τη δύναμη που μου δίνουν και τους συμβουλεύω να ακούνε στις υποδείξεις των κριτών και να κάθονται σε ασφαλή σημεία»

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις συνεχίζεται το Σάββατο με τη διεξαγωγή έξι ειδικών διαδρομών, συνολικού μήκους 141 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Παρακολουθήστε την πορεία του Ιορδάνη Σερδερίδη στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις μέσα από την προσωπική σελίδα του οδηγού στο facebook: https://www.facebook.com/Serderidisrallyfans